Ladies in Waiting

2

Χλιαρό, αλλά κατά στιγμές συγκινητικό χρονικό, το οποίο αμφισβητεί ισχυρές προκαταλήψεις περί κανονικότητας.

Ladies in Waiting

Το 1925 ιδρύθηκε στο Δαφνί το πρώτο Κρατικό Ψυχιατρικό Νοσοκομείο στο Δαφνί, ένα ίδρυμα που κουβαλάει όλη την ιστορία της ψυχικής υγείας μιας χώρας, η οποία δυσκολεύεται μέχρι σήμερα να αλλάξει παρωχημένες ιδέες περί (κάθε είδους) κανονικότητας. Η Ιωάννα Τσουκαλά, η οποία έχει εργαστεί εκεί ως θεραπεύτρια τέχνης, καταγράφει με την κάμερά της τις εξομολογήσεις μιας ομάδας θεραπευτριών του νοσοκομείου, κινηματογραφώντας παράλληλα την καθημερινότητα των περιθαλπομένων του.


Τα talking heads κυριαρχούν και η εικόνα του περιβάλλοντος είναι εξωραϊσμένη, σε ένα χλιαρό, αλλά κατά στιγμές συγκινητικό χρονικό το οποίο αμφισβητεί –χωρίς καμία κινηματογραφική σοβαροφάνεια– ισχυρές προκαταλήψεις περί ψυχολογικής ισορροπίας. Συμμετέχοντας στο Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Θεσσαλονίκης, απέσπασε την ειδική μνεία του τμήματος "Newcomers" για "την πρωτότυπη οπτική της στον αποστιγματισμό της ψυχικής ασθένειας".

Ελλάδα. 2023. Διάρκεια: 69΄

Περισσότερες πληροφορίες

Ladies in Waiting

2
  • Ντοκιμαντέρ
  • 2023
  • Διάρκεια: 69 '
  • Ιωάννα Τσουκαλά

Οι εξομολογήσεις μιας ομάδας θεραπευτριών του Ψυχιατρικού Νοσοκομείου Αττικής στο Δαφνί συναντά την καθημερινότητα των περιθαλπομένων του.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Σινεμά

Club Zero

Κοινωνική σάτιρα με έντονα σαρδόνιο χιούμορ και weird σκηνοθετικό στιλιζάρισμα. Αν και θεματικά ενδιαφέρουσα, η ψυχρότητά της μοιάζει εκβιαστική και η πικρή ειρωνεία της επιτηδευμένη.

ΓΡΑΦΕΙ: ΧΡΗΣΤΟς ΜΗΤΣΗς
09/05/2024

Επιστροφή στην Εποχή των Δεινοσαύρων

Ανήλικη σε όλα της περιπέτεια φαντασίας, στην οποία κανείς θεατής άνω των οκτώ χρονών δεν γελά, δεν αγωνιά και δεν εντυπωσιάζεται.

Detective Conan: Το Μαύρο Υποβρύχιο

Γνωριμία με ένα εξαιρετικά πετυχημένο στην Ιαπωνία franchise anime, το οποίο έχει αισίως φτάσει στην 27η ταινία του και έχει πλέον βάλει μπροστά τον αυτόματο πιλότο.

Sobibor

Μια συναρπαστική αληθινή ιστορία, η οποία αποτυπώνεται στην οθόνη με σκηνοθετική αρτιότητα, αλλά και παλιομοδίτικη μελοδραματική υπερβολή.

The Big Father

Απίστευτα αδέξια και σκανδαλωδώς αφελής κοινωνική σάτιρα, στην οποία είναι σχεδόν αδύνατον να ξεχωρίσεις τα ηθελημένα από τα ακούσια αστεία.

Οι ταινίες που έρχονται στις αίθουσες την Πέμπτη 9/5

Η επιστροφή ενός επικού franchise και ένα διχαστικό arthouse φιλμ προσεχώς στις μαρκίζες των κινηματογράφων.

Οι αξέχαστοι ρόλοι της Άννας Παναγιωτοπούλου στο σινεμά

Αποχαιρετούμε μια από τις πιο αγαπημένες ηθοποιούς του ελληνικού κινηματογράφου.