Ο Κρίστοφερ Νόλαν θριάμβευσε στα βραβεία του Σωματείου Αμερικανών Σκηνοθετών

Πρόσω ολοταχώς για το πρώτο προσωπικό Όσκαρ του οδεύει ο δημιουργός μετά την καθολική αναγνώριση που βρήκε το «Οπενχάιμερ» από τους ομότεχνούς του.

Οπενχάιμερ κριτική2

Στο πέρας της καριέρας του ο Κρίστοφερ Νόλαν έχει κάθε δικαίωμα να νιώθει παραμελημένος από τα μέλη της Αμερικανικής Ακαδημίας Κινηματογράφου, αφού έχει βρεθεί μόλις δύο φορές υποψήφιος για Όσκαρ σκηνοθεσίας και σεναρίου, χωρίς να έχει κερδίσει κάποιο βραβείο.

Βέβαια, χάρη στο "Οπενχάιμερ" τα πράγματα δείχνουν να αλλάζουν, αφού ο Νόλαν εκτός του ότι διεκδικεί 13 Όσκαρ με την επική βιογραφία του, πριν από λίγα εικοσιτετράωρα θριάμβευσε στην απονομή της Ένωσης Αμερικανών Σκηνοθετών (DGA). Οι συνάδελφοι του Βρετανού δημιουργού τον ανέδειξαν καλύτερο σκηνοθέτη, αναδεικνύοντάς τον έτσι σε αδιαφιλονίκητο φαβορί για το αντίστοιχο βραβείο της Ακαδημίας. Κάτι που, ταυτόχρονα, λιγοστεύουν κατά πολύ οι πιθανότητες για επικράτηση του Γιώργου Λάνθιμου ("Poor Things") στην κατηγορία.

Κατά τα άλλα, η άξια Σελίν Σονγκ απέπασε το βραβείο καλύτερου πρωτοεμφανιζόμενου σκηνοθέτη για τις ρομαντικές "Περασμένες Ζωές" και ο Μστισλάβ Τσέρνοβ εκείνο του καλύτερου σκηνοθέτη ντοκιμαντέρ για το γυρισμένο στην εμπόλεμη Ουκρανία "20 Days in Mariupol".

Διαβάστε Επίσης

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Σινεμά

Ο Τζέιμς Χέτφιλντ των Metallica είναι οργισμένος σερίφης στο γουέστερν Thicket

Σε ρόλο που δεν τον έχουμε συνηθίσει, αλλά δείχνει να του πηγαίνει, εμφανίζεται ο frontman του σπουδαίου thrash συγκροτήματος.

ΓΡΑΦΕΙ: ΓΙΑΝΝΗς ΚΑΝΤΕΑ-ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟς
26/07/2024

Πήγαμε στα γυρίσματα του Υπάρχω, της βιογραφίας του Στέλιου Καζαντζίδη και πιο αναμενόμενης ελληνικής ταινίας της χρονιάς

Παρακολουθήσαμε την προετοιμασία της ταινίας του Γιώργου Τσεμπερόπουλου με πρωταγωνιστή τον Χρήστο Μάστορα στο ρόλο του Στέλιου Καζαντζίδη.

Για καλό σινεμά, κρασί και πίτσα στην ανανεωμένη Αίγλη Ζαππείου

Με νέο πρόσωπο συστήνεται το ιστορικό θερινό σινεμά στην καρδιά του κέντρου, το οποίο έχει αναβαθμιστεί σε όλα του.

Η επανέκδοση του "Όλα για τη Μητέρα μου" του Πέδρο Αλμοδόβαρ είναι ίσως η σημαντικότερη του καλοκαιριού

Το οσκαρικό μελόδραμα "Όλα για τη Μητέρα μου" του Πέδρο Αλμοδόβαρ άλλαξε άρδην το κινηματογραφικό τοπίο πριν 25 χρόνια και τώρα επιστρέφει σε ένα κόσμο πιο κοντά σε εκείνον που οραματίστηκε ο Ισπανός auteur.

Ξεκίνησαν οι αιτήσεις συμμετοχής των Όσκαρ

Ελληνική Ακαδημία Κινηματογράφου καλεί τους Έλληνες και τις Ελληνίδες παραγωγούς ταινιών να υποβάλλουν τις αιτήσεις τους για τα βραβεία της Αμερικάνικης Ακαδημίας Κινηματογράφου.

Παγκόσμια πρεμιέρα στο Τορόντο για το "Κρέας" του Δημήτρη Νάκου

Ο πολυβραβευμένος σκηνοθέτης ταξιδεύει στο κορυφαίο φεστιβάλ του Καναδά για την παγκόσμια πρεμιέρα του μεγάλου μήκους ντεμπούτου του.

Ο Τιμοτέ Σαλαμέ είναι ο Μπομπ Ντίλαν στο teaser του A Complete Unknown

Τραγουδώντας το "A Hard Rain's A-Gonna Fall" συστήνεται στο ρόλο του θρυλικού τραγουδοποιού ο διάσημος ηθοποιός.