Προστίθεται νέα κατηγορία στα βραβεία Όσκαρ

Η Αμερικανική Ακαδημία Κινηματογράφου εκπληρώνει μια από τις διακαείς επιθυμίες των μελών της.

Και... πάμε πάλι: δικαιούται η Netflix Όσκαρ ή όχι;

Μπορεί η απονομή των 96ων βραβείων Όσκαρ να βρίσκεται μόλις ένα μήνα μακριά, ωστόσο η Αμερικανική Ακαδημία Κινηματογράφου δρομολογεί ήδη αλλαγές για το μέλλον.

Συγκεκριμένα, από το 2026 πρόκειται να απονέμεται το Όσκαρ καλύτερου κάστινγκ, ήτοι της καλύτερης διανομής ηθοποιών μιας παραγωγής. Με την καθιέρωση αυτής της κατηγορίας εκπληρώνεται ένας διακαής πόθος των μελών της Ακαδημίας που διεκδικούσαν εδώ και χρόνια τη θέσπισή της. Σημειωτέον, η τελευταία φορά που εισήχθη ένα νέο Όσκαρ ήταν το 2001 και αφορούσε τις ταινίες κινουμένων σχεδίων.

Λεπτομέρειες για τις προϋποθέσεις μιας ταινίας ώστε να διεκδικήσει υποψηφιότητα, αλλά και οι κανονισμοί της ψηφοφορίας, πρόκειται να ανακοινωθούν τον Απρίλιο του 2025. Κάπως έτσι, μάλλον ανοίγει ο δρόμος για την εισαγωγή και άλλων κατηγοριών, όπως εκείνη των καλύτερων κασκαντέρ.

Μέχρι τότε, θυμίζουμε πως στα 96α Όσκαρ το "Poor Things" (Γιώργος Λάνθιμος) διεκδικεί 11 βραβεία και εδώ θα μάθετε πού μπορείτε να δείτε τις φετινές υποψήφιες ταινίες.

Διαβάστε Επίσης

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Σινεμά

Οι ταινίες που ανυπομονούμε να δούμε στις αίθουσες τον Μάιο

Ο καινούριος Λάνθιμος, η "Furiosa" Άνια Τέιλορ-Τζόι και η κινηματογραφική εμφάνιση - έκπληξη της Βίκυς Καγιά προσεχώς στις μαρκίζες των κινηματογράφων.

ΓΡΑΦΕΙ: ΓΙΑΝΝΗς ΚΑΝΤΕΑ-ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟς
04/05/2024

Οι καλύτερες ταινίες που παίζουν τώρα στα σινεμά (1/5-8/5)

Μια λίστα με τις ιδανικότερες προτάσεις για κινηματογραφική έξοδο αυτήν την εβδομάδα.

Έρχεται το 8ο Φεστιβάλ Ισπανόφωνου Κινηματογράφου

Ανακαλύψτε τις πρώτες ταινίες που ανακοίνωσε η πληθωρική διοργάνωση.

Ο "Κασκαντέρ" και ο ακαταμάχητα κωμικός Ράιαν Γκόσλινγκ

Μετά την τρομερή επιτυχία της "Barbie", ο χολιγουντιανός σταρ επιστρέφει σε ένα ρόλο που μας θυμίζει τη μοναδική ικανότητά του να παραδίδει κωμικές ερμηνείες που συνδυάζουν τις κοφτερές ατάκες, τον αυτοσαρκασμό και την κανονικοποίηση της εύθραυστης αρρενωπότητας.

Ο Κασκαντέρ

Χιούμορ και δράση συνδυάζονται σε ένα κωμικό νεονουάρ με ξέφρενη παρωδιακή διάθεση. Άκρως κινηματογραφόφιλο και μεταμοντέρνα ευρηματικό, όσο και χαοτικά ανοικονόμητο.

Στον Ιστό του Τρόμου

Καλοκουρδισμένο, κλειστοφοβικό θρίλερ γεμάτο σασπένς, ένταση και ανατριχίλες, στο οποίο υπάρχει χώρος και μια ευθεία κοινωνικοπολιτική αλληγορία.

Γκάρφιλντ: Γάτος με Πέταλα

Το reboot των αστείων κατορθωμάτων του πιο cool σινε-γάτου ξεκινάει σαν ατακαριστή, μπριόζα κωμωδία καταστάσεων, για να εξελιχθεί σε μια ευρηματικότατη, αγωνιώδη και ξεκαρδιστική "Επικίνδυνη Αποστολή".