Δείτε και ψηφίστε την αγαπημένη σας ταινία για το ευρωπαϊκό βραβείο LUX 2024

Δωρεάν προβολές των υποψήφιων ταινιών από το Γραφείο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στην Ελλάδα.

Teacer's Lounge ©if... Productions

Το Γραφείο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στην Ελλάδα οργανώνει για το κοινό απογευματινές δωρεάν προβολές των υποψήφιων ταινιών για το Βραβείο Κοινού LUX 2024, από τη Δευτέρα 29 Ιανουαρίου έως την Παρασκευή 2 Φεβρουαρίου, κάθε μέρα στις 5 μ.μ. (ώρα προσέλευσης: 4.45 μ.μ.).

Για να παρακολουθήσετε τις πέντε φετινές υποψήφιες ταινίες, προτού ψηφίσετε την αγαπημένη σας, είναι απαραίτητη η συμμετοχή εδώ μέχρι τις 25 Ιανουαρίου. Το φιλμ στο οποίο απονέμενεται το LUX προκύπτει μέσα από τις ψήφους Ευρωβουλευτών και πολιτών της Ευρώπης μέσα από τη ψηφιακή πλατφόρμα που βρίσκετε εδώ

Οι διαγωνιζόμενες ταινίες είναι οι εξής:

29/1 | "Πεσμένα φύλλα", Άκι Καουρισμάκι | Κατάλληλη για άνω των 12 ετών

Πεσμένα φύλλα

Στο "Πεσμένα Φύλλα" ("Fallen Leaves") του Φινλανδού σκηνοθέτη Άκι Καουρισμάκι, δύο μοναχικές ψυχές που αναζητούν την αγάπη συναντιούνται τυχαία, ένα βράδυ στο Ελσίνκι. Η συνάντησή τους παρεμποδίζεται από τον αλκοολισμό, τα χαμένα τηλέφωνα, τις παρεξηγήσεις και τη ζωή γενικά, η οποία έχει την ικανότητα να μην είναι πάντα "όπως στις ταινίες".

30/1 | "Η αδελφότητα της καπνιστής σάουνας", Άννα Χιντς | Κατάλληλη για άνω των 15 ετών

Η Αδελφότητα της Καπνιστής Σάουνας 1

Η "Αδελφότητα της Καπνιστής Σάουνας" ("Smoke Sauna Sisterhood") από την Εσθονή σκηνοθέτρια Άννα Χιντς αφηγείται την ιστορία μιας ομάδας γυναικών που συγκεντρώνονται στο ασφαλές σκοτάδι μιας σάουνας για να μοιραστούν τις πιο μύχιες σκέψεις και τα μυστικά τους. Τυλιγμένες στην πυκνή ζέστη του καπνού, απογυμνώνονται για να διώξουν τους φόβους και την ντροπή και να ανακτήσουν τη δύναμή τους.

31/1 | "20.000 είδη μελισσών", Εστιμπαλίζ Ουρεσόλα Σολαγκουρέν | Κατάλληλη για άνω των 15 ετών)

20.000 Species of Bees
©Gariza Films, Inicia Films

Το "20.000 Είδη Μελισσών" ("20.000 Species of Bees"), της Ισπανίδας Εστιμπαλίζ Ουρεσόλα Σολαγκουρέν, αφηγείται την ιστορία μιας οκτάχρονης που μπερδεύεται από τον τρόπο που της απευθύνονται οι γύρω του. Κατά τη διάρκεια ενός καλοκαιριού σε ένα σπίτι του χωριού που συνδέεται με τη μελισσοκομία, εξερευνά την προσωπική της ταυτότητα και το φύλο της δίπλα στις γυναίκες της οικογένειάς της που ταυτόχρονα στοχάζονται τη δική τους θηλυκότητα.

1/2 | "Στον Αδάμαντα", Νικολά Φιλιμπέρ | Κατάλληλη για όλους

Sur l'Adamant
©TS Production, Longride

Η ταινία "Στον Αδάμαντα" ("Sur l'Adamant"), του Γάλλου σκηνοθέτη Νικολά Φιλιμπέρ, είναι ένα ντοκιμαντέρ για ένα μοναδικό κέντρο ημερήσιας φροντίδας: μια πλωτή κατασκευή στον Σηκουάνα στην καρδιά του Παρισιού. Ενώ επιπλέει, το κέντρο αυτό είναι μια άγκυρα στο χρόνο και στο χώρο για ενήλικες που ζουν με ψυχικές διαταραχές. Η ταινία μας προσκαλεί να επιβιβαστούμε και να γνωρίσουμε τους ασθενείς και τους φροντιστές που δίνουν ζωή στο κέντρο με τον καθημερινό αγώνα τους.

2/2 | "Στο γραφείο καθηγητών", Ίλκερ Τσατάκ | Κατάλληλη για άνω των 12 ετών

Η ταινία "Στο Γραφείο των Καθηγητών" ("Teachers' Lounge") σε σκηνοθεσία Ίλκερ Τσατάκ (Ilker Çatak)  και Γερμανικής παραγωγής, ακολουθεί την Κάρλα, μια νεαρή και ιδεαλίστρια δασκάλα που αποφασίζει να ερευνήσει μια σειρά από ανεξιχνίαστες κλοπές από το σχολείο της. Με τη βοήθεια μιας κρυφής κάμερας, εκθέτει τον κλέφτη, αλλά η αποκάλυψή της ξαφνιάζει τους πάντες και φέρνει την Κάρλα μπροστά σε ένα άλυτο δίλημμα.

Διαβάστε Επίσης

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Σινεμά

Οι ταινίες που ανυπομονούμε να δούμε στις αίθουσες τον Μάιο

Ο καινούριος Λάνθιμος, η "Furiosa" Άνια Τέιλορ-Τζόι και η κινηματογραφική εμφάνιση - έκπληξη της Βίκυς Καγιά προσεχώς στις μαρκίζες των κινηματογράφων.

ΓΡΑΦΕΙ: ΓΙΑΝΝΗς ΚΑΝΤΕΑ-ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟς
04/05/2024

Οι καλύτερες ταινίες που παίζουν τώρα στα σινεμά (1/5-8/5)

Μια λίστα με τις ιδανικότερες προτάσεις για κινηματογραφική έξοδο αυτήν την εβδομάδα.

Έρχεται το 8ο Φεστιβάλ Ισπανόφωνου Κινηματογράφου

Ανακαλύψτε τις πρώτες ταινίες που ανακοίνωσε η πληθωρική διοργάνωση.

Ο "Κασκαντέρ" και ο ακαταμάχητα κωμικός Ράιαν Γκόσλινγκ

Μετά την τρομερή επιτυχία της "Barbie", ο χολιγουντιανός σταρ επιστρέφει σε ένα ρόλο που μας θυμίζει τη μοναδική ικανότητά του να παραδίδει κωμικές ερμηνείες που συνδυάζουν τις κοφτερές ατάκες, τον αυτοσαρκασμό και την κανονικοποίηση της εύθραυστης αρρενωπότητας.

Ο Κασκαντέρ

Χιούμορ και δράση συνδυάζονται σε ένα κωμικό νεονουάρ με ξέφρενη παρωδιακή διάθεση. Άκρως κινηματογραφόφιλο και μεταμοντέρνα ευρηματικό, όσο και χαοτικά ανοικονόμητο.

Στον Ιστό του Τρόμου

Καλοκουρδισμένο, κλειστοφοβικό θρίλερ γεμάτο σασπένς, ένταση και ανατριχίλες, στο οποίο υπάρχει χώρος και μια ευθεία κοινωνικοπολιτική αλληγορία.

Γκάρφιλντ: Γάτος με Πέταλα

Το reboot των αστείων κατορθωμάτων του πιο cool σινε-γάτου ξεκινάει σαν ατακαριστή, μπριόζα κωμωδία καταστάσεων, για να εξελιχθεί σε μια ευρηματικότατη, αγωνιώδη και ξεκαρδιστική "Επικίνδυνη Αποστολή".