Πρεμιέρα στην Μπερλινάλε για το διάρκειας 14 ωρών "exergue - on documenta 14" του Δημήτρη Αθυρίδη

Το ντοκιμαντέρ του Έλληνα σκηνοθέτη πρόκειται να αποκαλυφθεί στο προσεχές φεστιβάλ Βερολίνου. Το αθηνόραμα πάει Μπερλινάλε, powered by Uber.

exergue – on documenta 14 1 ©Faliro House Productions

Το διάρκειας 14 ωρών ντοκιμαντέρ του Δημήτρη Αθυρίδη ("T 4 Trouble", "Ενα Βήμα Μπροστά") με τίτλο "exergue – on documenta 14", πρόκειται να πραγματοποιήσει παγκόσμια πρεμιέρα στο προσεχές 74ο Φεστιβάλ Βερολίνου (15-25/2) στο πλαίσιο του τμήματος "Berlinale Special".

exergue – on documenta 14 2
©Faliro House Productions

Σύμφωνα με το σχετικό δελτίο τύπου, το "exergue - on documenta 14" αποτελεί τη δεύτερη μεγαλύτερη σε διάρκεια ταινία όλων των εποχών και όπως προδίδει ο τίτλος του, περιστρέφεται γύρω από τις εργασίες του καλλιτεχνικού διευθυντή της documenta 14 Άνταμ Σίμτσικ για την προετοιμασία της έκθεσης σε Κάσελ και Αθήνα ταυτόχρονα.

Διαβάστε Επίσης

Το αθηνόραμα πάει Μπερλινάλε, powered by Uber! Τα συνεργαζόμενα ταξί με την Uber ξεκινούν από την Αθήνα και φτάνουν Βερολίνο, στηρίζοντας το σινεμά από όπου κι αν προέρχεται. Ως βασικός χορηγός της 74ης Μπερλινάλε, η Uber υποστηρίζει την μεταφορά των κινηματογραφικών ομάδων και των φεστιβαλικών καλεσμένων στο Κόκκινο Χαλί, οργανώνει ένα μεγάλο πάρτι στο ιστορικό Cafe International (aka Cafe Moskau) και συνεργάζεται με το αθηνόραμα για να σας φέρει με ταχύτητα και αξιοπιστία κριτικές για τις πρεμιέρες που ανυπομονούμε να δούμε στη μεγάλη διοργάνωση.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Σινεμά

Ελληνικό box office: Γκάρφιλντ, πίθηκοι και Γιουροβίζιον

Η Μαρίνα και το "Ζάρι" της κράτησαν τους ενήλικες στους καναπέδες τους, με την πιτσιρικαρία να επιλέγει "Γκάρφιλντ" και να τον ανεβάζει στην κορυφή του εβδομαδιαίου top-10.

ΓΡΑΦΕΙ: ΧΡΗΣΤΟς ΜΗΤΣΗς
14/05/2024

Piraeus Port Film Festival: Ο Πειραιάς γίνεται λιμάνι της 7ης Τέχνης

Κατά τη διάρκεια του PPFF, θα προβληθούν σημαντικές μεγάλου μήκους ταινίες του ελληνικού και ξένου κινηματογράφου, μικρού μήκους ταινίες Ελλήνων δημιουργών, όλες με άξονα τη θεματική του φεστιβάλ "θάλασσα, ναυτικοί, λιμάνια".

Updated | Οι ταινίες που έρχονται στις αίθουσες την Πέμπτη 16/5

Διάσημα ονόματα του ελληνικού διεθνούς θεάματος προσεχώς στις μαρκίζες των κινηματογράφων.

Γιορτάστε τη Γιορτή της Μητέρας στο σινεμά

Διαλέξτε μία από τις προτάσεις μας, πάρτε τη μαμά σας και επισκεφτείτε τον κοντινότερο κινηματογράφο.

5 ταινίες για τη Γιορτή της Μητέρας

Μια λίστα από φιλμ που θα σας κάνουν να αγαπήσετε ακόμα περισσότερο τη μαμά σας, με αφορμή την Ημέρα της Μητέρας (12/5).

Οι καλύτερες ταινίες που παίζουν τώρα στα σινεμά (9-15/5)

Μια λίστα με τις ιδανικότερες προτάσεις για κινηματογραφική έξοδο αυτήν την εβδομάδα.

Στο teaser του "Megalopolis" ο Φράνσις Φορντ Κόπολα καταργεί τη λογική

Ο Άνταμ Ντράιβερ ρισκάρει τη ζωή του στο πρώτο απόσπασμα από την πολυαναμενόμενη νέα ταινία του θρυλικού σκηνοθέτη.