Ο Χρήστος που δε μένει πια εδώ παρουσιάζει το "Παρίσι, Τέξας" του Βιμ Βέντερς στον Δαναό

Στο πλαίσιο του καινούργιου μηνιαίου κύκλου ειδικών προβολών, με ταινίες επιλεγμένες μέσα από την ματιά του Χρήστου και με θεματικό άξονα "λίγο αγάπη ακόμη".

Παρίσι, Τέξας Παρίσι, Τέξας

Ο Κινηματογράφος Δαναός και ο "Χρήστος δεν μένει πια εδώ" μας προσκαλούν σε έναν καινούργιο μηνιαίο κύκλο ειδικών προβολών, με ταινίες επιλεγμένες μέσα από την ματιά του Χρήστου και με θεματικό άξονα "λίγο αγάπη ακόμη". Μετά τις sold-out προβολές της περασμένης χρονιάς, ο κύκλος προβολών ανοίγει αυλαία με την πιο στιβαρή δημιουργία του Βιμ Βέντερς, το αριστουργηματικό και βραβευμένο με Χρυσό Φοίνικα στο Φεστιβάλ Καννών "Παρίσι, Τέξας" από το 1984, τη Δευτέρα 22 Ιανουαρίου στις 9 μ.μ..

Ένα μήνα πριν την πανελλήνια πρεμιέρα της καινούργιας του ταινίας "Υπέροχες Μέρες" (Βραβείο Ερμηνείας για τον πρωταγωνιστή της, Kôji Yakusho στο πρόσφατο φεστιβάλ των Καννών), βλέπουμε ξανά το συγκινητικό αμερικάνικο road movie και μια από τις καλύτερες ταινίες των ‘80s με πρωταγωνιστές τους Χάρι Ντιν Στάντον, Ναστάζια Κίνσκι και Ντιν Στόκγουελ και την εμβληματική φωτογραφία του Ρόμπι Μιούλερ

"Παρίσι, Τέξας" του Βιμ Βέντερς

Πρωταγωνιστούν: Χάρι Ντιν Στάντον, Ναστάζια Κίνσκι, Ντιν Στόκγουελ
Σκηνοθεσία: Βιμ Βέντερς
Διάρκεια: 147’
Έτος παραγωγής: 1984

Το "Παρίσι, Τέξας" βασίζεται σε ένα σενάριο του βραβευμένου με Πούλιτζερ Σαμ Σέπαρντ και αφηγείται την ιστορία του Τράβις, ενός άνδρα που περιπλανιέται από το Μεξικό προς το Τέξας, μέσα στην ανυπόφορη ζέστη του "Big Bend". Ο Τράβις δεν μιλάει καθόλου, ενώ όλα δείχνουν ότι έχει χάσει και σε μεγάλο βαθμό τη μνήμη του. Αυτό το οποίο τον καθοδηγεί είναι η ακατανίκητη επιθυμία του να ξαναβρεί την οικογένειά του: τη νεαρή γυναίκα του Τζέιν, της οποίας τη ζωή θεωρεί ότι έχει θέσει σε κίνδυνο, λόγω της παθολογικής του ζήλειας, και τον επτάχρονο γιο του, Χάντερ.

Διαβάστε Επίσης

Περισσότερες πληροφορίες

Δαναός

Λ. Κηφισίας 109 (ΜΕΤΡΟ Πανόρμου)

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Σινεμά

Οι ταινίες που ανυπομονούμε να δούμε στις αίθουσες τον Μάιο

Ο καινούριος Λάνθιμος, η "Furiosa" Άνια Τέιλορ-Τζόι και η κινηματογραφική εμφάνιση - έκπληξη της Βίκυς Καγιά προσεχώς στις μαρκίζες των κινηματογράφων.

ΓΡΑΦΕΙ: ΓΙΑΝΝΗς ΚΑΝΤΕΑ-ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟς
04/05/2024

Οι καλύτερες ταινίες που παίζουν τώρα στα σινεμά (1/5-8/5)

Μια λίστα με τις ιδανικότερες προτάσεις για κινηματογραφική έξοδο αυτήν την εβδομάδα.

Έρχεται το 8ο Φεστιβάλ Ισπανόφωνου Κινηματογράφου

Ανακαλύψτε τις πρώτες ταινίες που ανακοίνωσε η πληθωρική διοργάνωση.

Ο "Κασκαντέρ" και ο ακαταμάχητα κωμικός Ράιαν Γκόσλινγκ

Μετά την τρομερή επιτυχία της "Barbie", ο χολιγουντιανός σταρ επιστρέφει σε ένα ρόλο που μας θυμίζει τη μοναδική ικανότητά του να παραδίδει κωμικές ερμηνείες που συνδυάζουν τις κοφτερές ατάκες, τον αυτοσαρκασμό και την κανονικοποίηση της εύθραυστης αρρενωπότητας.

Ο Κασκαντέρ

Χιούμορ και δράση συνδυάζονται σε ένα κωμικό νεονουάρ με ξέφρενη παρωδιακή διάθεση. Άκρως κινηματογραφόφιλο και μεταμοντέρνα ευρηματικό, όσο και χαοτικά ανοικονόμητο.

Στον Ιστό του Τρόμου

Καλοκουρδισμένο, κλειστοφοβικό θρίλερ γεμάτο σασπένς, ένταση και ανατριχίλες, στο οποίο υπάρχει χώρος και μια ευθεία κοινωνικοπολιτική αλληγορία.

Γκάρφιλντ: Γάτος με Πέταλα

Το reboot των αστείων κατορθωμάτων του πιο cool σινε-γάτου ξεκινάει σαν ατακαριστή, μπριόζα κωμωδία καταστάσεων, για να εξελιχθεί σε μια ευρηματικότατη, αγωνιώδη και ξεκαρδιστική "Επικίνδυνη Αποστολή".