Οι ταινίες που έρχονται στις αίθουσες την Πέμπτη 11/1

Ο Νίκολας Κέιτζ, βραβευμένο βιετναμέζικο slow cinema και μερικοί διάσημοι σωματοφύλακες προσεχώς στις μαρκίζες των κινηματογράφων.

Dream Scenario «Ονειρικό Σενάριο»

Ο Νίκολας Κέιτζ, βραβευμένο βιετναμέζικο slow cinema και μερικοί διάσημοι σωματοφύλακες προσεχώς στις μαρκίζες των κινηματογράφων.

Ονειρικό Σενάριο

Ο Νίκολας Κέιτζ σας επισκέπτεται στον ύπνο. Κι αν ο Νίκολας Κέιτζ εμφανιζόταν ανεξήγητα στα όνειρα πολλών ανθρώπων, τι θα μπορούσε να σημαίνει αυτό; Ο σκηνοθέτης Κρίστοφερ Μπόργκλι ("Σιχάθηκα τον Εαυτό μου") διατυπώνει και απαντά το παραπάνω ερώτημα στο αγγλόφωνο ντεμπούτο του, στο οποίο οι υπαρξιακές ανησυχίες ενός Κάουφμαν συναντούν το μεταμοντέρνο κοινωνικό σχόλιο, σε ένα φιλμ όπου ο Κέιτζ αποδεικνύει για ακόμα μια φορά γιατί είναι ένας από τους σπουδαιότερους ηθοποιούς της γενιάς του.

Οι Τρεις Σωματοφύλακες: Μιλαίδη

Σίκουελ του γαλλικού περιπετειώδους franchise. Το μεγαλεπήβολο γαλλικό franchise που βασίζεται στο κλασικό ομώνυμο μυθιστόρημα του Αλέξανδρου Δουμά, αποκτά το πρώτο σίκουέλ του. Αυτήν τη φορά, η παρέα των Ντ’Αρτανιάν (Φρανσουά Σιβίλ), Άθω (Βενσάν Κασέλ), Άραμη (Ρομέν Ντιρίς) και Πόρθου (Πιό Μαρμάι), καλούνται να προστατέψουν την ασφάλεια της Γαλλίας με κάθε κόστος και όπου τους καλεί το καθήκον: από το Λούβρο μέχρι τα ανάκτορα του Μπάκινγκχαμ και από τις τρώγλες του Παρισιού μέχρι την πολιορκία της Λα Ροσέλ. Όλα αυτά ενώ η Αγγλία απειλεί να εισβάλλει στην επικράτεια και η Μιλαίδη (Εύα Γκριν) δεν έχει αποκαλύψει ακόμα τα αληθινά κίνητρά της.

Το Δέντρο με τις Χρυσές Πεταλούδες

Βιετναμέζικο arthouse φιλμ βραβευμένο με Χρυσή Κάμερα. Στη Σαϊγκόν, ένας κουνιάδος μαθαίνει για το θάνατο της νύφης του λόγω τροχαίου ατυχήματος. Τότε αναλαμβάνει τη διεξαγωγή της κηδείας της στον τόπο καταγωγής της και την προστασία του γιού της. Απόφαση η οποία τον οδηγεί σε μια χαμηλότονα συναισθηματική υπαρξιακή οδύσσεια.

Ο Μελισσοκόμος

Περιπέτεια με τον Τζέισον Στέιθαμ. Όταν αποκαλύπτεται πως ένας άντρας που σχεδιάζει να πάρει βίαιη εκδίκηση κάποτε άνηκε σε μια πανίσχυρη μυστική κατασκοπική οργάνωση, τους "Μελισσοκόμους", τότε μπαίνει στο στόχαστρο ενός ολόκληρου έθνους.

Θαύμα: Λευκό Πουλί

Η Έλεν Μίρεν πρωταγωνιστεί στη διασκευή διεθνούς best seller. Η γιαγιά ενός εφήβου, θέλοντας να τον βοηθήσει να βρει τη θέση του στον κόσμο, αποφασίζει να του διηγηθεί την προσωπική ιστορία της. Το πώς, δηλαδή, όταν ήταν στην ηλικία του στην κατεχόμενη από τους ναζί Γαλλία, την έσωσε ένα αγόρι και μαζί δημιούργησαν ένα μαγικό κόσμο, την ώρα που η μήτερα του αγοριού ρίσκαρε τα πάντα για να μείνουν ασφαλείς.

Ο Φίλος μου το Ρομπότ

Animation με πρωταγωνιστή ένα ανθρωποειδές. Ένας μοναχικός σκύλος που ζει στο Μανχάταν, αποφασίζει να φτιάξει από το μηδέν ένα ρομπότ για να κάνουν παρέα. Η μεταξύ τους φιλία μεγαλώνει τόσο που γίνονται αχώριστοι, ώσπου μια νύχτα αναγκάζονται να αποχωριστούν. Τότε ξεκινά μια οδύσσεια για να επανενωθούν που θα τους καθορίσει. Η ταινία έχει αποσπάσει τα βραβεία καλύτερου animation στα Βραβεία Ευρωπαϊκού Κινηματογράφου και στο φεστιβάλ του Ανεσί.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Σινεμά

Ο "Κασκαντέρ" και ο ακαταμάχητα κωμικός Ράιαν Γκόσλινγκ

Μετά την τρομερή επιτυχία της "Barbie", ο χολιγουντιανός σταρ επιστρέφει σε ένα ρόλο που μας θυμίζει τη μοναδική ικανότητά του να παραδίδει κωμικές ερμηνείες που συνδυάζουν τις κοφτερές ατάκες, τον αυτοσαρκασμό και την κανονικοποίηση της εύθραυστης αρρενωπότητας.

ΓΡΑΦΕΙ: ΓΙΑΝΝΗς ΚΑΝΤΕΑ-ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟς
02/05/2024

Ο Κασκαντέρ

Χιούμορ και δράση συνδυάζονται σε ένα κωμικό νεονουάρ με ξέφρενη παρωδιακή διάθεση. Άκρως κινηματογραφόφιλο και μεταμοντέρνα ευρηματικό, όσο και χαοτικά ανοικονόμητο.

Στον Ιστό του Τρόμου

Καλοκουρδισμένο, κλειστοφοβικό θρίλερ γεμάτο σασπένς, ένταση και ανατριχίλες, στο οποίο υπάρχει χώρος και μια ευθεία κοινωνικοπολιτική αλληγορία.

Γκάρφιλντ: Γάτος με Πέταλα

Το reboot των αστείων κατορθωμάτων του πιο cool σινε-γάτου ξεκινάει σαν ατακαριστή, μπριόζα κωμωδία καταστάσεων, για να εξελιχθεί σε μια ευρηματικότατη, αγωνιώδη και ξεκαρδιστική "Επικίνδυνη Αποστολή".

Το Χρώμα του Ροδιού

Ένα από τα διαχρονικά αριστουργήματα του ποιητικού σινεμά, το οποίο δημιουργεί ένα μεθυστικών αισθήσεων και συναρπαστικών συναισθημάτων κόσμο (ο αρμένικος πολιτισμός) χάρη στη δύναμη της καθαρής εικόνας.

Επιτέλους όλοι πια μιλάνε για τον Νίκο Παπατάκη

Το Cinobo παρουσιάζει τη φιλμογραφία του ασύγκριτου σκηνοθέτη στην πλατφόρμα του δίνοντας πρόσβαση σε ένα πολύτιμο και εν πολλοίς υποτιμημένο έργο.

Οι 16 Ίριδες που διεκδικεί η "Φόνισσα" ήρθαν νομοτελειακά

Στις υποψηφιότητες της Ελληνικής Ακαδημίας Κινηματογράφου αποτυπώνεται η επιτυχία της ποιοτικής διασκευής της Εύας Νάθενα.