Ennio - The Maestro

3,5

Πληρέστατη καταγραφή της παρακαταθήκης του μουσικού, ιδιαίτερα της δουλειάς του εκτός των σάουντρακ, η οποία συγκινεί απροσδόκητα.

Ennio: The Maestro

Οι συστάσεις περιττεύουν για έναν άνθρωπο όπως o Ένιο Μορικόνε, τον συνθέτη που καθόρισε τον ήχο της κινηματογραφικής μουσικής, υπογράφοντας δεκάδες σάουντρακ τα οποία ξεπέρασαν τα κινηματογραφικά όρια και έγιναν κτήμα της ποπ κουλτούρας.

Ο κορυφαίος σκηνοθέτης και συμπατριώτης του Τζουζέπε Τορνατόρε, στο ντοκιμαντέρ του ενσωματώνει τις αναπόφευκτες αναφορές σε κλασικά έργα όπως ο "Καλός, ο Κακός και ο Άσχημος", αλλά δεν μένει σε αυτά. Μέσα από τις εξομολογήσεις του ίδιου του Μορικόνε και των εμβληματικών συνεργατών του (χρειάζεται ξεχωριστό κείμενο για να αναφερθούν όλοι), αφενός σκιαγραφεί το προφίλ του, αφετέρου εμβαθύνει σε λιγότερο γνωστές πτυχές, όπως η πολύτιμη δισκογραφία του στην ιταλική μουσική. Έτσι, προκύπτει ένα απροσδόκητα συγκινητικό, πλήρες και απολαυστικό πορτρέτο για έναν πραγματικό μύθο του σινεμά.

Ιταλία, Βέλγιο. 2021. Διάρκεια: 156΄. Διανομή: NEW STAR.

Περισσότερες πληροφορίες

Ennio - The Maestro

3,5
  • Ντοκιμαντέρ
  • 2021
  • Διάρκεια: 156 '
  • Τζουζέπε Τορνατόρε

Η ζωή και το έργο του Ένιο Μορικόνε, του σπουδαιότερου συνθέτη κινηματογραφικής μουσικής, μέσα από τα λόγια του ίδιου και των συνεργατών του.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Σινεμά

Club Zero

Κοινωνική σάτιρα με έντονα σαρδόνιο χιούμορ και weird σκηνοθετικό στιλιζάρισμα. Αν και θεματικά ενδιαφέρουσα, η ψυχρότητά της μοιάζει εκβιαστική και η πικρή ειρωνεία της επιτηδευμένη.

ΓΡΑΦΕΙ: ΧΡΗΣΤΟς ΜΗΤΣΗς
09/05/2024

Επιστροφή στην Εποχή των Δεινοσαύρων

Ανήλικη σε όλα της περιπέτεια φαντασίας, στην οποία κανείς θεατής άνω των οκτώ χρονών δεν γελά, δεν αγωνιά και δεν εντυπωσιάζεται.

Detective Conan: Το Μαύρο Υποβρύχιο

Γνωριμία με ένα εξαιρετικά πετυχημένο στην Ιαπωνία franchise anime, το οποίο έχει αισίως φτάσει στην 27η ταινία του και έχει πλέον βάλει μπροστά τον αυτόματο πιλότο.

Sobibor

Μια συναρπαστική αληθινή ιστορία, η οποία αποτυπώνεται στην οθόνη με σκηνοθετική αρτιότητα, αλλά και παλιομοδίτικη μελοδραματική υπερβολή.

The Big Father

Απίστευτα αδέξια και σκανδαλωδώς αφελής κοινωνική σάτιρα, στην οποία είναι σχεδόν αδύνατον να ξεχωρίσεις τα ηθελημένα από τα ακούσια αστεία.

Οι ταινίες που έρχονται στις αίθουσες την Πέμπτη 9/5

Η επιστροφή ενός επικού franchise και ένα διχαστικό arthouse φιλμ προσεχώς στις μαρκίζες των κινηματογράφων.

Οι αξέχαστοι ρόλοι της Άννας Παναγιωτοπούλου στο σινεμά

Αποχαιρετούμε μια από τις πιο αγαπημένες ηθοποιούς του ελληνικού κινηματογράφου.