Το "Περασμένες Ζωές" η καλύτερη ταινία των βραβείων Gotham

Η ρομαντική οδύσσεια της πρωτοεμφανιζόμενης Σελίν Σονγκ επικράτησε σε μια απονομή με αξιοσημείωτες εκπλήξεις.

Past Lives «Περασμένες Ζωές» / ©Jon Pack

Μέχρι και πέρσι, τα κινηματογραφικά βραβεία Gotham θεωρούνταν μια απονομή που αφορούσε αποκλειστικά το ανεξάρτητο αμερικανικό σινεμά, καθώς λαμβάνονταν υπόψη ταινίες με ανώτατο προϋπολογισμό τα 35 εκατομμύρια δολάρια. Από φέτος, ωστόσο, η παραπάνω προϋπόθεση πλέον δεν υφίσταται, έτσι στον ανταγωνισμό έλαβαν μέρος και τεράστιες παραγωγές όπως η "Barbie" μαζί με σαφώς μικρότερες σαν το "Περασμένες Ζωές" της Σελίν Σονγκ.

Βέβαια, εν τέλει διατηρήθηκε στοιχειώδης ισοτιμία μεταξύ των υποψηφιοτήτων, με το ρομαντικό ντεμπούτο της Σονγκ να είναι εκείνο που αναδείχθηκε καλύτερη ταινία στα 33α Gotham που μοιράστηκαν στη Νέα Υόρκη. Επιπλέον, επιβεβαιώθηκε η οσκαρική δυναμική της Λίλι Γκλάντστοουν, η οποία βραβεύτηκε για την ερμηνεία της στο "Unknown Country" (Μορίσα Μαλτς), το δεύτερο φιλμ στο οποίο πρωταγωνιστή φέτος εκτός από τους "Δολοφόνους του Ανθισμένου Φεγγαριού" (Μάρτιν Σκορσέζε). Αντιστοιχα, ειδικό βάρος στην κούρσα για τα Όσκαρ φέρει η διπλή βράβευση της "Ανατομίας μιας Πτώσης" με τη σκηνοθέτρια Ζιστίν Τριέ να κατακτά τόσο την κατηγορία καλύτερου σεναρίου όσο και καλύτερης διεθνούς ταινίας.

Ανατομία μιας Πτώσης νέο
"Ανατομία μιας Πτώσης"

33α βραβεία Gotham 2023:

Καλύτερη ταινία: Περασμένες Ζωές
Καλύτερη πρωταγωνιστική ερμηνεία: Λίλι Γκλάντστοουν ("The Unknown Country")
Καλύτερη υποστηρικτική ερμηνεία: Τσαρλς Μέλτον ("May December")
Καλύτερο σενάριο: Ζιστίν Τριέ & Αρτούρ Χαράρι ("Ανατομία Μιας Πτώσης")
Καλύτερη διεθνής ταινία: Ανατομία μιας Πτώσης
Καλύτερο ντοκιμαντέρ: Τέσσερις Κόρες
Καλύτερος ανερχόμενος σκηνοθέτης: Α. Β. Ρόκγουελ ("A Thousand and One")

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Σινεμά

Οι ταινίες που ανυπομονούμε να δούμε στις αίθουσες τον Μάιο

Ο καινούριος Λάνθιμος, η "Furiosa" Άνια Τέιλορ-Τζόι και η κινηματογραφική εμφάνιση - έκπληξη της Βίκυς Καγιά προσεχώς στις μαρκίζες των κινηματογράφων.

ΓΡΑΦΕΙ: ΓΙΑΝΝΗς ΚΑΝΤΕΑ-ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟς
04/05/2024

Οι καλύτερες ταινίες που παίζουν τώρα στα σινεμά (1/5-8/5)

Μια λίστα με τις ιδανικότερες προτάσεις για κινηματογραφική έξοδο αυτήν την εβδομάδα.

Έρχεται το 8ο Φεστιβάλ Ισπανόφωνου Κινηματογράφου

Ανακαλύψτε τις πρώτες ταινίες που ανακοίνωσε η πληθωρική διοργάνωση.

Ο "Κασκαντέρ" και ο ακαταμάχητα κωμικός Ράιαν Γκόσλινγκ

Μετά την τρομερή επιτυχία της "Barbie", ο χολιγουντιανός σταρ επιστρέφει σε ένα ρόλο που μας θυμίζει τη μοναδική ικανότητά του να παραδίδει κωμικές ερμηνείες που συνδυάζουν τις κοφτερές ατάκες, τον αυτοσαρκασμό και την κανονικοποίηση της εύθραυστης αρρενωπότητας.

Ο Κασκαντέρ

Χιούμορ και δράση συνδυάζονται σε ένα κωμικό νεονουάρ με ξέφρενη παρωδιακή διάθεση. Άκρως κινηματογραφόφιλο και μεταμοντέρνα ευρηματικό, όσο και χαοτικά ανοικονόμητο.

Στον Ιστό του Τρόμου

Καλοκουρδισμένο, κλειστοφοβικό θρίλερ γεμάτο σασπένς, ένταση και ανατριχίλες, στο οποίο υπάρχει χώρος και μια ευθεία κοινωνικοπολιτική αλληγορία.

Γκάρφιλντ: Γάτος με Πέταλα

Το reboot των αστείων κατορθωμάτων του πιο cool σινε-γάτου ξεκινάει σαν ατακαριστή, μπριόζα κωμωδία καταστάσεων, για να εξελιχθεί σε μια ευρηματικότατη, αγωνιώδη και ξεκαρδιστική "Επικίνδυνη Αποστολή".