Τέσσερις Κόρες

3

Μια κινηματογραφικά απλή, αλλά σεναριακά ευρηματική «ανασύσταση» –από ηθοποιούς και τους πραγματικούς πρωταγωνιστές– μιας αληθινής ιστορίας προσηλυτισμού, θηλυκής ενηλικίωσης και αναζήτησης ταυτότητας.

Tesseris kores

Από το σκηνοθετικό ντεμπούτο της "Beauty and the Dogs" (2017), το οποίο έκανε πρεμιέρα στο τμήμα "Ένα Κάποιο Βλέμμα" του Φεστιβάλ Κανών, ως τον υποψήφιο για ξενόγλωσσο Όσκαρ "Άνθρωπο που Πούλησε το Δέρμα του" (2020), η Τυνήσια Κάουθερ Μπεν Χανία εμπνέεται σταθερά από πραγματικά γεγονότα. Το ίδιο συμβαίνει και στις "Τέσσερις Κόρες", όπου η ιστορία της Όλφα Χαμρουνί παρουσιάζεται ως ένα αντισυμβατικό ντοκιμαντέρ.


Η Όλφα είναι χωρισμένη μητέρα τεσσάρων κοριτσιών. Μια μέρα, οι δύο μεγαλύτερες κόρες της αφήνουν πίσω την οικογένειά τους και φεύγουν στη Συρία για να πολεμήσουν στο πλευρό του Ισλαμικού Κράτους. Το τι τους ώθησε σ’ αυτό δεν είναι ξεκάθαρο ούτε στην ίδια την Όλφα, η οποία αναζητά επίσης τις απαντήσεις που ψάχνει και η Μπεν Χανία. Για να της βρει, η τελευταία αναβιώνει την οικογενειακή ιστορία της Όλφα, με τις αδερφές Έγια και Ταϊσίρ να υποδύονται τον εαυτό τους, αλλά με ηθοποιούς στους ρόλους των δυο φυγάδων. Επίσης, η Χεντ Σάμπρι υποδύεται την Όλφα, μιας και εκείνης της είναι αδύνατο να ξαναζήσει μπροστά στο φακό τις επώδυνες στιγμές του παρελθόντος της.


Πρόκειται για ένα κινηματογραφικά απλό, αλλά σεναριακά ευρηματικό docudrama πάνω σε μια πολυδιάστατη ιστορία προσηλυτισμού, θηλυκής ενηλικίωσης και αναζήτησης ταυτότητας. Με επίμονα, απανωτά ερωτήματα πάνω στη γοητεία του θρησκευτικού φονταμενταλισμού και στις ποικίλες μορφές της εξέγερσης απέναντι σε κάθε μορφή (αντρικής) εξουσίας.

Τυνησία, Γερμανία. 2023. Διάρκεια: 107΄. Διανομή: AMA FILMS

Περισσότερες πληροφορίες

Τέσσερις Κόρες

Les Filles d'Olfa / Four Daughters
3
  • Ντοκιμαντέρ
  • 2023
  • Διάρκεια: 107 '
  • Κάουθερ Μπεν Χανία

Η Τυνήσια Όλφα Χαμρουνί είναι μητέρα τεσσάρων κοριτσιών. Μια μέρα, οι δύο μεγαλύτερες κόρες της φεύγουν στη Συρία για να πολεμήσουν στο πλευρό του Ισλαμικού Κράτους.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Σινεμά

Γιορτάστε τη Γιορτή της Μητέρας στο σινεμά

Διαλέξτε μία από τις προτάσεις μας, πάρτε τη μαμά σας και επισκεφτείτε τον κοντινότερο κινηματογράφο.

ΓΡΑΦΕΙ: ΓΙΑΝΝΗς ΚΑΝΤΕΑ-ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟς
11/05/2024

5 ταινίες για τη Γιορτή της Μητέρας

Μια λίστα από φιλμ που θα σας κάνουν να αγαπήσετε ακόμα περισσότερο τη μαμά σας, με αφορμή την Ημέρα της Μητέρας (12/5).

Οι καλύτερες ταινίες που παίζουν τώρα στα σινεμά (9-15/5)

Μια λίστα με τις ιδανικότερες προτάσεις για κινηματογραφική έξοδο αυτήν την εβδομάδα.

Στο teaser του "Megalopolis" ο Φράνσις Φορντ Κόπολα καταργεί τη λογική

Ο Άνταμ Ντράιβερ ρισκάρει τη ζωή του στο πρώτο απόσπασμα από την πολυαναμενόμενη νέα ταινία του θρυλικού σκηνοθέτη.

Ελληνικό box office: Ράιαν Γκόσλινγκ εναντίον Γκάρφιλντ

Σε μια εβδομάδα όπου τα σινεμά υπολειτουργούσαν και οι θεατές είχαν το νου τους στον οβελία, ο "Γκάρφιλντ" κέρδισε τις εντυπώσεις, ενώ δυναμικό ήταν το άνοιγμα του "Κασκαντέρ" από την Δευτέρα του Πάσχα.

Είναι επίσημο: Έρχονται νέες ταινίες "Άρχοντα των Δαχτυλιδιών"

Το στούντιο της Warner Bros. έδωσε το πράσινο φως για την ανάπτυξη δύο ταινιών υπό την επίβλεψη του Πίτερ Τζάκσον.

Το Cine Paris επέστρεψε! Δείτε πώς άλλαξε το ιστορικό θερινό σινεμά

Βρεθήκαμε στην άτυπη "πρόβα τζενεράλε" του πλήρως ανανεωμένου κινηματογράφου ο οποίος ανοίγει ξανά από το Cinobo.