Το "Περασμένες Ζωές" η καλύτερη ταινία των βραβείων Gotham

Η ρομαντική οδύσσεια της πρωτοεμφανιζόμενης Σελίν Σονγκ επικράτησε σε μια απονομή με αξιοσημείωτες εκπλήξεις.

Past Lives «Περασμένες Ζωές» / ©Jon Pack

Μέχρι και πέρσι, τα κινηματογραφικά βραβεία Gotham θεωρούνταν μια απονομή που αφορούσε αποκλειστικά το ανεξάρτητο αμερικανικό σινεμά, καθώς λαμβάνονταν υπόψη ταινίες με ανώτατο προϋπολογισμό τα 35 εκατομμύρια δολάρια. Από φέτος, ωστόσο, η παραπάνω προϋπόθεση πλέον δεν υφίσταται, έτσι στον ανταγωνισμό έλαβαν μέρος και τεράστιες παραγωγές όπως η "Barbie" μαζί με σαφώς μικρότερες σαν το "Περασμένες Ζωές" της Σελίν Σονγκ.

Βέβαια, εν τέλει διατηρήθηκε στοιχειώδης ισοτιμία μεταξύ των υποψηφιοτήτων, με το ρομαντικό ντεμπούτο της Σονγκ να είναι εκείνο που αναδείχθηκε καλύτερη ταινία στα 33α Gotham που μοιράστηκαν στη Νέα Υόρκη. Επιπλέον, επιβεβαιώθηκε η οσκαρική δυναμική της Λίλι Γκλάντστοουν, η οποία βραβεύτηκε για την ερμηνεία της στο "Unknown Country" (Μορίσα Μαλτς), το δεύτερο φιλμ στο οποίο πρωταγωνιστή φέτος εκτός από τους "Δολοφόνους του Ανθισμένου Φεγγαριού" (Μάρτιν Σκορσέζε). Αντιστοιχα, ειδικό βάρος στην κούρσα για τα Όσκαρ φέρει η διπλή βράβευση της "Ανατομίας μιας Πτώσης" με τη σκηνοθέτρια Ζιστίν Τριέ να κατακτά τόσο την κατηγορία καλύτερου σεναρίου όσο και καλύτερης διεθνούς ταινίας.

Ανατομία μιας Πτώσης νέο
"Ανατομία μιας Πτώσης"

33α βραβεία Gotham 2023:

Καλύτερη ταινία: Περασμένες Ζωές
Καλύτερη πρωταγωνιστική ερμηνεία: Λίλι Γκλάντστοουν ("The Unknown Country")
Καλύτερη υποστηρικτική ερμηνεία: Τσαρλς Μέλτον ("May December")
Καλύτερο σενάριο: Ζιστίν Τριέ & Αρτούρ Χαράρι ("Ανατομία Μιας Πτώσης")
Καλύτερη διεθνής ταινία: Ανατομία μιας Πτώσης
Καλύτερο ντοκιμαντέρ: Τέσσερις Κόρες
Καλύτερος ανερχόμενος σκηνοθέτης: Α. Β. Ρόκγουελ ("A Thousand and One")

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Σινεμά

Η Μάργκαρετ Κουάλεϊ κυνηγά μια αίρεση στο "Honey Don't!"

Νέα συνεργασία για την ταλαντούχα ηθοποιό με τον Ίθαν Κοέν, σε μια μαύρη κωμωδία που δείχνει εντελώς "φευγάτη".

ΓΡΑΦΕΙ: ΓΙΑΝΝΗς ΚΑΝΤΕΑ-ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟς
08/05/2025

Ο Ντένζελ Γουάσινγκτον υπό ασφυκτική πίεση στο teaser του "Highest 2 Lowest"

Η νέα δουλειά του εμβληματικού Σπάικ Λι βρίσκει τον οσκαρικό ηθοποιό σε μια πολύ δύσκολη φάση.

Το Skype έκλεισε αλλά το σινεμά δε θα το ξεχάσει ποτέ

Η εφαρμογή που έφερε επανάσταση στην επικοινωνία του 21ου αιώνα έδωσε ουκ ολίγες φορές έμπνευση στον κινηματογράφο.

Το 10ο Horrorant φέρνει τον μοντέρνο ασιατικό τρόμο στο Ελιζέ

Οι ταινίες που ξεχωρίζουν από το must αφιέρωμα το οποίο δεν πρέπει να χάσουν οι λάτρεις του horror.

"Blade Runner", Γιώργος Ζώης και όλα όσα παίζουν στο Διεθνές Φεστιβάλ Φιλοσοφικού Κινηματογράφου

Πολύ σύντομα το Ηράκλειο γίνεται η έδρα μιας πρωτότυπης και φιλόδοξης διοργάνωσης που ετοιμάζεται να συστηθεί με τους σινεφίλ της Κρήτης.

Οι κριτικές των νέων ταινιών της εβδομάδας

Η άποψη του "α" για τις πρεμιέρες που παίζονται στους κινηματογράφους από την 8η Μαΐου.