Οι Παράξενοι Δρόμοι της Ζωής

3

Ο Αλμοδόβαρ υπογράφει το δικό του «Μυστικό του Brokeback Mountain». Ένα queer, απολύτως σινεφιλικό γουέστερν μικρής διάρκειας και περιορισμένου βεληνεκούς.

oi paraxeni dromi tis zois

Έχοντας αρνηθεί επανειλημμένα να δουλέψει σε αγγλόφωνες ταινίες, ανάμεσά τους και το "Μυστικό του Brokeback Mountain", ο Πέδρο Αλμοδόβαρ γύρισε την πρώτη του ταινία στα αγγλικά πριν τρία χρόνια. Μετά την τριαντάλεπτη "La Voz Humana" με την Τίλντα Σουίντον, λοιπόν, ο Ισπανός auteur επιστρέφει τώρα στην αγγλική γλώσσα και τη μικρής διάρκειας φόρμα με ένα μοντέρνο γουέστερν.


Σ' αυτό ο Σίλβα επισκέπτεται είκοσι πέντε χρόνια μετά τον παλιό του φίλο και σερίφη πλέον Τζέικ. Γιορτάζουν τη συνάντηση, περνούν το βράδυ μαζί, αλλά το επόμενο πρωί εκείνος θα αποκαλύψει στον εκπρόσωπο του νόμου τον πραγματικό λόγο της επανεμφάνισής του. Έτσι, μια μελοδραματική συνθήκη θα εισβάλει στον κωδικοποιημένο κόσμο της (κινηματογραφικής) Άγριας Δύσης και ο Αλμοδόβαρ θα υπογράψει το δικό του "Μυστικό του Brokeback Mountain". Ένα queer, απόλυτα σινεφιλικό, ανατρεπτικά τρυφερό και εντυπωσιακό στις οπτικές λεπτομέρειές του (κοστούμια από τον Άντονι Βακαρέλο του οίκου Saint Laurent) γουέστερν μικρής διάρκειας, εύπεπτης σημειολογίας και περιορισμένου βεληνεκούς.

Η ταινία προβάλλεται μαζί με μια μισάωρη συνέντευξη του σκηνοθέτη.

Ισπανία, Γαλλία. 2023. Διάρκεια: 31΄. Διανομή: FEELGOOD

Περισσότερες πληροφορίες

Οι Παράξενοι Δρόμοι της Ζωής

Extraña Forma de Vida / Strange Way of Life
3
  • Γουέστερν
  • 2023
  • Διάρκεια: 31 '
  • Πέδρο Αλμοδόβαρ

Έπειτα από είκοσι πέντε χρόνια, ο Σίλβα επισκέπτεται τον παλιό του φίλο και σερίφη πλέον Τζέικ. Γιορτάζουν τη συνάντηση, περνούν το βράδυ μαζί, αλλά το επόμενο πρωί εκείνος θα αποκαλύψει στον εκπρόσωπο του νόμου τον πραγματικό λόγο της επανεμφάνισής του.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Σινεμά

Τζέσικα Χάουσνερ: "Υπάρχει μια κοινωνικά υστερική εμμονή για ομορφιά"

Η Αυστριακή σκηνοθέτρια του "Club Zero" μιλάει για τη στιλάτη και διεισδυτική σάτιρά της με πρωταγωνίστρια τη Μία Γουασικόφσκα, η οποία έκανε πρεμιέρα στο περσινό Φεστιβάλ Καννών.

ΓΡΑΦΕΙ: ΧΡΗΣΤΟς ΜΗΤΣΗς
09/05/2024

Το Βασίλειο του Πλανήτη των Πιθήκων

Σίκουελ με ποιότητες ικανές να διατηρήσουν το ικανοποιητικό επίπεδο του αναβιωτικού franchise, το οποίο όμως αποδυναμώνεται από την ανοικονόμητη σκηνοθεσία και το άνισο γράψιμό του.

Club Zero

Κοινωνική σάτιρα με έντονα σαρδόνιο χιούμορ και weird σκηνοθετικό στιλιζάρισμα. Αν και θεματικά ενδιαφέρουσα, η ψυχρότητά της μοιάζει εκβιαστική και η πικρή ειρωνεία της επιτηδευμένη.

Επιστροφή στην Εποχή των Δεινοσαύρων

Ανήλικη σε όλα της περιπέτεια φαντασίας, στην οποία κανείς θεατής άνω των οκτώ χρονών δεν γελά, δεν αγωνιά και δεν εντυπωσιάζεται.

Detective Conan: Το Μαύρο Υποβρύχιο

Γνωριμία με ένα εξαιρετικά πετυχημένο στην Ιαπωνία franchise anime, το οποίο έχει αισίως φτάσει στην 27η ταινία του και έχει πλέον βάλει μπροστά τον αυτόματο πιλότο.

Sobibor

Μια συναρπαστική αληθινή ιστορία, η οποία αποτυπώνεται στην οθόνη με σκηνοθετική αρτιότητα, αλλά και παλιομοδίτικη μελοδραματική υπερβολή.

The Big Father

Απίστευτα αδέξια και σκανδαλωδώς αφελής κοινωνική σάτιρα, στην οποία είναι σχεδόν αδύνατον να ξεχωρίσεις τα ηθελημένα από τα ακούσια αστεία.