100 χρόνια Franco Zeffirelli: Βλέπουμε την ταινία "Callas Forever" στο Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης

Πριν από την προβολή, θα προσφέρεται απεριτίφ από τις 7 μ.μ. και θα υπάρχει η δυνατότητα επίσκεψης στην έκθεση αφιερωμένη στον Zeffirelli.

Maria Callas Forever

Με αφορμή τη συμπλήρωση 100 χρόνων από τη γέννηση του Franco Zeffirelli, το Ιταλικό Μορφωτικό Ινστιτούτο Αθηνών, σε συνεργασία με τον Πολιτιστικό Σύλλογο Imago και το Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης μάς προσκαλεί στις 29 Οκτωβρίου, στις 8 μ.μ. στην δωρεάν προβολή ταινίας "Callas Forever" (2002, 108′) σε σκηνοθεσία του Franco Zeffirelli, στα Ιταλικά με ελληνικούς υπότιτλους. Πριν από την προβολή, θα προσφέρεται απεριτίφ από τις 7 μ.μ. και θα υπάρχει η δυνατότητα επίσκεψης στην έκθεση αφιερωμένη στον Zeffirelli.

Υπενθυμίζεται ότι ήδη είναι διαθέσιμη στο κοινό μια έκθεση αφιερωμένη στον εορτασμό του πολυετούς έργου του καλλιτέχνη. Η έκθεση περιλαμβάνει πρωτότυπες αφίσες ταινιών που σκηνοθέτησε ο Franco Zeffirelli και άλλα αντικείμενα, με στόχο την ανάδειξη των μεγάλων ενδιαφερόντων του σκηνοθέτη: από τον κινηματογράφο μέχρι την όπερα και τη σαιξπηρική δραματουργία. Η έκθεση θα λειτουργεί έως τις 31 Οκτωβρίου στο Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης σύμφωνα με το ωράριο λειτουργίας του Ιδρύματος.

Στόχος της έκθεσης είναι να τιμήσει τις καλλιτεχνικές προθέσεις του Zeffirelli, οι οποίες εκτείνονταν και υλοποιήθηκαν στον κινηματογράφο και στο θέατρο της όπερας, καταλαμβάνοντας κατά καιρούς διαφορετικούς και συχνά συμπληρωματικούς ρόλους, καθιστώντας τον άνθρωπο του πολιτισμού και της ψυχαγωγίας με την ευρύτερη δυνατή έννοια. Ο Franco Zeffirelli υπήρξε στην πραγματικότητα σκηνογράφος, ενδυματολόγος, σεναριογράφος, σκηνοθέτης και πολλά άλλα, και συχνά κατάφερε να ξεπεράσει τα σύνορα της Ιταλίας μέσω των διεθνών παραγωγών του.

Διαβάστε Επίσης

Περισσότερες πληροφορίες

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Σινεμά

Τι έμεινε από την τελετή απονομής του βραβείου κοινού LUX, πέρα από την υποχρέωση ψήφου στις επικείμενες Ευρωεκλογές;

Μια χούφτα αξιόλογες ταινίες με κοινωνικό πρόσημο, μια ψαλμωδία στα Εσθονικά και μια σημαία με τα αστεράκια της ΕΕ.

ΓΡΑΦΕΙ: ΑΝΝΑ ΦΑΡΔΗ
26/04/2024

Οι καλύτερες ταινίες που παίζουν τώρα στα σινεμά (25/4-1/5)

Μια λίστα με τις ιδανικότερες προτάσεις για κινηματογραφική έξοδο αυτήν την εβδομάδα.

Ο Λοράν Καντέ ήταν ένας λαϊκός σκηνοθέτης

Ένας από τους πιο ενδιαφέροντες Γάλλους δημιουργούς έχασε τη ζωή του σε ηλικία 63 ετών.

Η αβεβαιότητα για την Ίριδα παραμένει

Τα μέλη του ΠΟΦΠΑ καταγγέλλουν την παντελή αδιαφορία της διοίκησης του ΕΚΠΑ τόσο για το μέλλον της ιστορικής αίθουσας όσο και για τις δράσεις του Ομίλου.

Ο Ράιαν Γκόσλινγκ μάς συστήνεται ως ο "Κασκαντέρ"

Δείτε αποκλειστικά στο "α" ένα απόσπασμα από τα παρασκήνια της νέας ταινίας του διάσημου ηθοποιού.

"Stop Making Sense": Στον κόσμο ενός κεφαλιού

Τίποτα δεν έχει νόημα. Αλλά το "Stop Making Sense" έχει.

Η "Φόνισσα" υποψήφια για 16 βραβεία Ίρις

Δείτε αναλυτικά της υποψηφιότητες για την επετειακή 15η απονομή της Ελληνικής Ακαδημίας Κινηματογράφου.