3 κινηματογραφικά events που δεν πρέπει να χάσετε

«Καυτές» προβλέπονται οι επόμενες ημέρες, καθώς η πόλη φιλοξενεί μερικές «άχαστες» προβολές για κάθε σινεφίλ.

«Ερωτική Επιθυμία» για ψυχανάλυση «Ερωτική Επιθυμία»

"Καυτές" προβλέπονται οι επόμενες ημέρες, καθώς η πόλη φιλοξενεί μερικές "άχαστες" προβολές για κάθε σινεφίλ.

Ο Χρήστος δε Μένει πια Εδώ

500 Μέρες με τη Σάμερ

Η διάσημη κινηματογραφική σελίδα των κοινωνικών δικτύων, τους τελευταίους μήνες, έχει ενώσει τις δυνάμεις της με τον κινηματογράφο Δαναός, παρουσιάζοντας αγαπημένες ταινίες με κεντρική θεματική τον έρωτα. Σειρά έχει στις 31/10 το μελαγχολικό "(500) Μέρες με τη Σάμερ" (Μαρκ Γουέμπ, 2009), όπου ο χαρακτήρας του Τζόζεφ Γκόρντον-Λέβιτ προσπαθεί πάση θυσία να κερδίσει την αγάπη της Ζόι Ντεσανέλ. Διαβάστε περισσότερα εδώ.

Σινεμά με τον Φρόιντ

Ερωτική Επιθυμία

Για όγδοη χρονιά, η Ελληνική Ψυχαναλυτική Εταιρεία διοργανώνει τις δημοφιλείς προβολές "Σινεμά με τον Φρόιντ", με έδρα και πάλι το Τριανόν. Τα φετινά ραντεβού ξεκινούν με την αριστουργηματική "Ερωτική Επιθυμία" (Γουόνγκ Καρ-Βάι, 2000) στις 29/10, ένα φιλμ που ψηλαφεί όπως κανένα άλλο το απωθημένο του ανεκπλήρωτου έρωτα. Διαβάστε περισσότερα εδώ.

2ο Solidarity Film Festival - Killah P

COSMOTE TV - 1976

Το φεστιβάλ, που διοργανώνεται στη μνήμη του δολοφονημένου από τους ναζί της Χρυσής Αυγής ράπερ Killah P, επιστρέφει παρουσιάζοντας ένα πληθωρικό πρόγραμμα ταινιών με χειροπιαστή κοινωνική ευσυνειδησία. Μεταξύ άλλων, προτείνουμε να μη χάσετε το υπόκωφης έντασης πολιτικό θρίλερ από τη Χιλή "1976" (Μανουέλα Μαρτέλι), το οποίο διαδραματίζεται στην καρδιά της στρατιωτικής δικτατορίας του Πινοτσέτ και απέσπασε βραβείο σκηνοθεσίας στις 28ες Νύχτες Πρεμιέρας. Διαβάστε περισσότερα εδώ.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Σινεμά

Οι ταινίες που ανυπομονούμε να δούμε στις αίθουσες τον Μάιο

Ο καινούριος Λάνθιμος, η "Furiosa" Άνια Τέιλορ-Τζόι και η κινηματογραφική εμφάνιση - έκπληξη της Βίκυς Καγιά προσεχώς στις μαρκίζες των κινηματογράφων.

ΓΡΑΦΕΙ: ΓΙΑΝΝΗς ΚΑΝΤΕΑ-ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟς
04/05/2024

Οι καλύτερες ταινίες που παίζουν τώρα στα σινεμά (1/5-8/5)

Μια λίστα με τις ιδανικότερες προτάσεις για κινηματογραφική έξοδο αυτήν την εβδομάδα.

Έρχεται το 8ο Φεστιβάλ Ισπανόφωνου Κινηματογράφου

Ανακαλύψτε τις πρώτες ταινίες που ανακοίνωσε η πληθωρική διοργάνωση.

Ο "Κασκαντέρ" και ο ακαταμάχητα κωμικός Ράιαν Γκόσλινγκ

Μετά την τρομερή επιτυχία της "Barbie", ο χολιγουντιανός σταρ επιστρέφει σε ένα ρόλο που μας θυμίζει τη μοναδική ικανότητά του να παραδίδει κωμικές ερμηνείες που συνδυάζουν τις κοφτερές ατάκες, τον αυτοσαρκασμό και την κανονικοποίηση της εύθραυστης αρρενωπότητας.

Ο Κασκαντέρ

Χιούμορ και δράση συνδυάζονται σε ένα κωμικό νεονουάρ με ξέφρενη παρωδιακή διάθεση. Άκρως κινηματογραφόφιλο και μεταμοντέρνα ευρηματικό, όσο και χαοτικά ανοικονόμητο.

Στον Ιστό του Τρόμου

Καλοκουρδισμένο, κλειστοφοβικό θρίλερ γεμάτο σασπένς, ένταση και ανατριχίλες, στο οποίο υπάρχει χώρος και μια ευθεία κοινωνικοπολιτική αλληγορία.

Γκάρφιλντ: Γάτος με Πέταλα

Το reboot των αστείων κατορθωμάτων του πιο cool σινε-γάτου ξεκινάει σαν ατακαριστή, μπριόζα κωμωδία καταστάσεων, για να εξελιχθεί σε μια ευρηματικότατη, αγωνιώδη και ξεκαρδιστική "Επικίνδυνη Αποστολή".