Άκου Ποιος Μιλάει

1

Τηλεοπτικής κοπής κωμωδία, αφηγηματικά κουρασμένη από το πρώτο πεντάλεπτο. Διαθέτει μια πιασάρικη βασική ιδέα, η οποία εξατμίζεται μέσα σ’ ένα άδειο, ελάχιστα αστείο σενάριο.

Akou pios milai

Η πρώτη ταινία του βιντεοκλιπά και τηλεοπτικού σκηνοθέτη ("Fishy") Θοδωρή Νιάρχου είναι ακόμα ένα εξαιρετικό παράδειγμα πάνω στην ιλιγγιώδη απόσταση η οποία χωρίζει τη βασική ιδέα μιας ταινίας από το τελικό σενάριό της: ο Φώτης είναι ένας life coach που δεν έχει συνειδητοποιήσει ότι βρίσκεται σε προσωπικό και επαγγελματικό αδιέξοδο. Ώσπου μια φωνή, η οποία ακούγεται μέσα στο μυαλό του, αρχίζει να του θυμίζει επιτακτικά ότι πρέπει να ζήσει επιτέλους τη ζωή του.


Οι νευρωτικοί πελάτες, η αδυναμία του πρωταγωνιστή να παρακολουθήσει συγκεντρωμένος –λόγω της φωνής– τον καημό τους, οι διάλογοι με τον εαυτό του και το θέμα της μοναχικής, φοβισμένης αστικής καθημερινότητας (η όμορφη Χρυσάνθη, που θα γοητεύσει τον Φώτη, ζει ένα ανάλογο "δράμα") θα μπορούσαν να εξελίξουν το αρχικό εύρημα σε κάτι πιο ουσιαστικό από μια τηλεοπτικής κοπής, αφηγηματικά κουρασμένη από το πρώτο κιόλας πεντάλεπτο κωμωδία της σειράς. Προβλέψιμη, ανέμπνευστη και βασισμένη αποκλειστικά σ’ ένα και μόνο gimmick, το οποίο εξατμίζεται μέσα σ’ ένα άδειο, ελάχιστα αστείο σενάριο.

Ελλάδα. 2023. Διάρκεια: 88΄. Διανομή: GD PLUS PRODUCTIONS

Περισσότερες πληροφορίες

Άκου Ποιος Μιλάει

1
  • Κωμωδία
  • 2023
  • Διάρκεια: 88 '
  • Θοδωρής Νιάρχος

Ο Φώτης είναι ένας life coach που δεν έχει συνειδητοποιήσει ότι βρίσκεται σε προσωπικό και επαγγελματικό αδιέξοδο. Ώσπου μια φωνή, η οποία ακούγεται μέσα στο μυαλό του, αρχίζει να του θυμίζει επιτακτικά ότι πρέπει να ζήσει επιτέλους τη ζωή του.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Σινεμά

Στο φεστιβάλ Αγών το σινεμά συναντά την αρχαιολογία

Ανακαλύψτε το πρόγραμμα της διοργάνωσης όπου η ιστορία εμπνέει τον κινηματογράφο.

ΓΡΑΦΕΙ: ΓΙΑΝΝΗς ΚΑΝΤΕΑ-ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟς
17/05/2024

77ο Φεστιβάλ Καννών: Το Megalo (χαμένο) στοίχημα του Φράνσις Κόπολα

Διπλά βραβευμένος με Χρυσό Φοίνικα, ο σκηνοθέτης του "Νονού" παρουσιάσε στις Κάννες το κινηματογραφικό σχέδιο στο οποίο επένδυσε σαράντα χρόνια από τη ζωή του. Το "Megalopolis", όμως, αποδείχτηκε δυστυχώς μια εκκωφαντική αποτυχία.

Το "Λώξη" δεν είναι μόνο ένα ντοκιμαντέρ για την πρώτη ηθοποιό με σύνδρομο Down

Οι σκηνοθέτες της ταινίας για την Λωξάνδρα Λούκας που έγραψε ιστορία παίζοντας στο Εθνικό Θέατρο, μιλούν στο "α" για το πολύτιμο φιλμ τους.

Ο Ρένος Χαραλαμπίδης για τα "Φτηνά Τσιγάρα"

"Έκλαιγα μόνος μου έξω από τις αίθουσες, εγκατέλειψα τα σχέδια μου" σχολίασε ο σκηνοθέτης και ηθοποιός.

Η Βίκυ Καγιά και η Σοφία Κόκκαλη είναι μητέρα και κόρη στο "Πολύδροσο" του The Boy

Οι συμπρωταγωνίστριες της νέας ταινίας του Αλέξανδρου Βούλγαρη μιλούν στο "α" για τη συμμετοχή τους στο ατμοσφαιρικό δράμα που ψηλαφεί τις έννοιες της μητρότητας και της απώλειας.

Τα οσκαρικά κοστούμια του "Poor Things" στο Μουσείο Μπενάκη

Οι εντυπωσιακές δημιουργίες της Χόλι Γουάντινγκτον έρχονται το καλοκαίρι στην Αθήνα.

Πολύδροσο

Ένα υπόκωφης έντασης και ανεπιτήδευτης ποίησης φιλμ, το οποίο συγκινεί, εξαντλεί, ωστόσο, τις κινηματογραφικές εκπλήξεις του, καθώς εγκλωβίζεται στη φόρμα.