Οι ταινίες που προλαβαίνετε να δείτε στο Cinema Made In Italy

Αυτά είναι τα φιλμ που περιμένουν να τα ανακαλύψετε λίγο πριν τη λήξη του αφιερώματος στον ιταλικό κινηματογράφο.

El Paraiso «Ελ Παραΐσο»

Το μεγάλο αφιέρωμα στις καλύτερες ταινίες του σύγχρονου ιταλικού κινηματογράφου, Cinema Made In Italy (20-25/10), ολοκληρώνεται στην Ταινιοθήκη της Ελλάδος παρουσιάζοντας δύο βραβευμένα φιλμ για τα οποία μπορείτε να διαβάσετε περισσότερα παρακάτω. Θυμίζουμε πως η είσοδος είναι στα € 5.

Τετάρτη 25/10

19.00  Πυροτεχνήματα (Stranizza d’amuri / Fireworks, 2023) του Τζουζέπε Φιορέλο
Ιούνιος 1982, Σικελία. Ενώ οι Ιταλοί ονειρεύονται την κατάκτηση του Παγκοσμίου Κυπέλλου, δύο έφηβοι ονειρεύονται να ζήσουν την ιστορία αγάπης τους χωρίς φόβο. Ο 17χρονος Τζιάνι, δέχεται bullying λόγω της ομοφυλοφιλίας του, αλλά η ζωή του αλλάζει όταν γνωρίζει τυχαία τον 16χρονο Nίνο, ένα γοητευτικό και αθώο αγόρι. Η βαθιά φιλία που αναπτύσσουν θα μετατραπεί αβίαστα σε έρωτα, καθώς αρχίζουν να εργάζονται μαζί για τον πατέρα του Νίνο, ρίχνοντας πυροτεχνήματα. Όταν οικογένειές τους ανακαλύπτουν το δεσμό τους, οι συνέπειες είναι τόσο βίαιες όσο και τα ήθη της εποχής είναι συντηρητικά. Οι δύο έφηβοι χωρίζονται δια της βίας αλλά είναι έτοιμοι να αμφισβητήσουν τα πάντα και τους πάντες, πεπεισμένοι ότι η αγάπη τους μπορεί να νικήσει τον θάνατο. Βραβείο καλύτερου πρωτοεμφανιζόμενου σκηνοθέτη από το Εθνικό Συνδικάτο Δημοσιογράφων Κινηματογράφου Ιταλίας και βραβείο Graziella Bonacchi.

Stranizza d'Amuri
"Πυροτεχνήματα"

21.30 Ελ Παραΐσο (El Paraíso, 2023) του Ενρίκο Μαρία Αρτάλε
Ο σαραντάχρονος Χούλιο Σεζάρ εξακολουθεί να ζει με τη μητέρα του, μια γυναίκα με συναρπαστική προσωπικότητα, γεννημένη στη Κολομβία. Οι δυο τους μοιράζονται κυριολεκτικά τα πάντα: το μικρό σπίτι γεμάτο αναμνήσεις δίπλα στο ποτάμι, τα λίγα χρήματα που κερδίζουν δουλεύοντας για τον τοπικό έμπορο ναρκωτικών και το πάθος τους για τις βραδιές με μουσική σάλσα και μερένγκε. Μια περιθωριακή ζωή αγάπης, ταυτόχρονα όμως συμβιωτική και καταπιεστική, της οποίας η πολύ λεπτή ισορροπία διαταράσσεται με την άφιξη της Ινές, μιας νεαρής Κολομβιανής που μόλις έκανε το πρώτο της ταξίδι ως "βαποράκι" κοκαΐνης. Μεταξύ της επιθυμίας και της ζήλιας, η κατάσταση βγαίνει εκτός ελέγχου πολύ γρήγορα, σε σημείο που ο Χούλιο θα αναγκαστεί να λάβει δραστικές αποφάσεις για ένα οδυνηρό ταξίδι που θα τον οδηγήσει για πρώτη φορά στη χώρα καταγωγής του. Βραβείο Καλύτερου Σεναρίου και Καλύτερης Ηθοποιού στο τμήμα Ορίζοντες του Φεστιβάλ Βενετίας, Βραβείο ARCA Cinema Giovani Καλύτερης Ιταλικής Ταινίας.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Σινεμά

77ο Φεστιβάλ Καννών: Ο Λάνθιμος διηγείται κατασκότεινες "Ιστορίες Καλοσύνης"

Επιστροφή στην εποχή του "Κυνόδοντα" και των "Άλπεων" για τον Έλληνα σκηνοθέτη, ο οποίος αν και εντυπωσιάζει με τη γεμάτη αυτοπεποίθηση δεξιοτεχνία του, κινδυνεύει να χάσει πολλούς από τους όψιμους θαυμαστές του.

ΓΡΑΦΕΙ: ΧΡΗΣΤΟς ΜΗΤΣΗς
18/05/2024

Έρχονται κλασικά ιαπωνικά αριστουργήματα στα θερινά σινεμά

Ακίρα Κουροσάβα, Μίκιο Ναρούσε, Σοσέι Ιμαμούρα, Κένζι Μιζογκούτσι, Γιασουχίρο Όζου, Κον Ιτσικάουα, Κιγιόσι Κουροσάουα, Τακάσι Μίικε, Τεϊνοσουκε Κινουγκάσα, Χιρόσι Τετσιγκαχάρα & Μασάκι Κομπαγιάσι, σε ένα αφιέρωμα στους Ιαπωνικούς κινηματογραφικούς θησαυρούς.

Οι καλύτερες ταινίες που παίζουν τώρα στα σινεμά (15-22/5)

Μια λίστα με τις ιδανικότερες προτάσεις για κινηματογραφική έξοδο αυτήν την εβδομάδα.

Στο φεστιβάλ Αγών το σινεμά συναντά την αρχαιολογία

Ανακαλύψτε το πρόγραμμα της διοργάνωσης όπου η ιστορία εμπνέει τον κινηματογράφο.

77ο Φεστιβάλ Καννών: Το Megalo (χαμένο) στοίχημα του Φράνσις Κόπολα

Διπλά βραβευμένος με Χρυσό Φοίνικα, ο σκηνοθέτης του "Νονού" παρουσιάσε στις Κάννες το κινηματογραφικό σχέδιο στο οποίο επένδυσε σαράντα χρόνια από τη ζωή του. Το "Megalopolis", όμως, αποδείχτηκε δυστυχώς μια εκκωφαντική αποτυχία.

Το "Λώξη" δεν είναι μόνο ένα ντοκιμαντέρ για την πρώτη ηθοποιό με σύνδρομο Down

Οι σκηνοθέτες της ταινίας για την Λωξάνδρα Λούκας που έγραψε ιστορία παίζοντας στο Εθνικό Θέατρο, μιλούν στο "α" για το πολύτιμο φιλμ τους.

Ο Ρένος Χαραλαμπίδης για τα "Φτηνά Τσιγάρα"

"Έκλαιγα μόνος μου έξω από τις αίθουσες, εγκατέλειψα τα σχέδια μου" σχολίασε ο σκηνοθέτης και ηθοποιός.