Η Αντζελίνα Τζολί μεταμορφώνεται στη Μαρία Κάλλας

Η οσκαρική ηθοποιός πρόκειται να ενσαρκώσει τη θρυλική σοπράνο στη νέα ταινία του στυλίστα σινε-βιογράφου Πάμπλο Λαραΐν.

Maria Αντζελίνα Τζολί ©Pablo Larrain

Η οσκαρική ηθοποιός και διακεκριμένη δημιουργός Αντζελίνα Τζολί πρόκειται να ενσαρκώσει τη θρυλική Ελλήνιδα σοπράνο Μαρία Κάλλας στη νέα βιογραφία που ετοιμάζει ο στυλίστας Πάμπλο Λαραΐν ("No").

Ο Χιλιανός σκηνοθέτης ευθύνεται για μερικές από τις καλύτερες κινηματογραφικές βιογραφίες που έχουμε δει στη μεγάλη οθόνη, έχοντας αφήσει διακριτό στίγμα σε αυτό το άτυπο σινε-είδος ανατρέποντας τις συμβάσεις του. Μεταξύ άλλων, ο Λαραΐν βρίσκεται πίσω από το το αριστουργηματικό "Νερούδα" (2016) και τα ιδιοσυγκρασιακά "Jackie" (2016) και "Spencer" (2021) που αφορούν τις ζωές των Τζάκι Κένεντι και πριγκίπισσας Νταϊάνα, αντίστοιχα. Πιο πρόσφατα, πρεμιέρα στο Netflix πραγματοποίησε το "El Conde", όπου ο δικτάτορας Αουγούστο Πινοσέτ απεικονίζεται ως ένα γηρασμένο βαμπίρ που αποφασίζει, επιτέλους, να πεθάνει.

Τώρα, στο "Maria", ο Λαραΐν εμπνέεται από τη θυελλώδη ζωή της Κάλλας και συγκεκριμένα από τις τελευταίες μέρες της ντίβας της όπερας, όταν έμενε στο Παρίσι τη δεκαετία του '70. Τα γυρίσματα της ταινίας ξεκινούν σύντομα, πρόκειται να διαρκέσουν 8 εβδομάδες και να περάσουν από την Ελλάδα, τη Βουδαπέστη, το Μιλάνο και φυσικά την Πόλη του Φωτός.

Maria Αντζελίνα Τζολί 2
©Pablo Larrain

Εκτός από την Τζολί στο "Maria" πρωταγωνιστούν ακόμα οι Πιερφραντσέσκο Φαβίνο, Άλμπα Ρορβάχερ, Χαλούκ Μπιλγκινέρ, Κόντι Σμιτ-ΜακΦί και Βαλέρια Γκολίνο. Το σενάριο υπογράφει ο Στίβεν Νάιτ, ο οποίος είχε δουλέψει με τον Λαραΐν στο "Spencer", αλλά επιπλέον βρίσκεται πίσω από τις διάσημες σειρές "Peaky Blinders" και "Taboo". Στο σινεμά μεταξύ άλλων έχει σκηνοθετήσει το αγωνιώδες "Σε Λάθος Χρόνο" (2013) και έχει συνεργαστεί με τον σπουδαίο Ντέιβιντ Κρόνενμπεργκ ("Επικίνδυνες Υποσχέσεις").

Με αφορμή την έναρξη των γυρισμάτων του "Maria", ο Λαραΐν δήλωσε: "Είμαι τρομερά ενθουσιασμένος που ξεκινάμε τα γυρίσματα μιας ταινίας που ελπίζω να φέρει την απίστευτη ζωή και το έργο της Μαρία Κάλλας ενώπιον του κοινού όλου του κόσμου, χάρη στο υπέροχο σενάριο του Στίβεν Νάιτ, τη δουλειά όλων των ηθοποιών και του συνεργείου, αλλά φυσικά και την απίθανη δουλειά και αδιανόητη προετοιμασία της Ατζελίνα". Εδώ να σημειώσουμε πως τα κουστούμια που χρησιμοποιούνται στο "Maria" αποτελούν πρωτότυπα ρούχα που φόρεσε η ίδια η Κάλλας.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Σινεμά

5 ταινίες για τη Γιορτή της Μητέρας

Μια λίστα από φιλμ που θα σας κάνουν να αγαπήσετε ακόμα περισσότερο τη μαμά σας, με αφορμή την Ημέρα της Μητέρας (12/5).

ΓΡΑΦΕΙ: ΓΙΑΝΝΗς ΚΑΝΤΕΑ-ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟς
11/05/2024

Οι καλύτερες ταινίες που παίζουν τώρα στα σινεμά (9-15/5)

Μια λίστα με τις ιδανικότερες προτάσεις για κινηματογραφική έξοδο αυτήν την εβδομάδα.

Στο teaser του "Megalopolis" ο Φράνσις Φορντ Κόπολα καταργεί τη λογική

Ο Άνταμ Ντράιβερ ρισκάρει τη ζωή του στο πρώτο απόσπασμα από την πολυαναμενόμενη νέα ταινία του θρυλικού σκηνοθέτη.

Ελληνικό box office: Ράιαν Γκόσλινγκ εναντίον Γκάρφιλντ

Σε μια εβδομάδα όπου τα σινεμά υπολειτουργούσαν και οι θεατές είχαν το νου τους στον οβελία, ο "Γκάρφιλντ" κέρδισε τις εντυπώσεις, ενώ δυναμικό ήταν το άνοιγμα του "Κασκαντέρ" από την Δευτέρα του Πάσχα.

Είναι επίσημο: Έρχονται νέες ταινίες "Άρχοντα των Δαχτυλιδιών"

Το στούντιο της Warner Bros. έδωσε το πράσινο φως για την ανάπτυξη δύο ταινιών υπό την επίβλεψη του Πίτερ Τζάκσον.

Το Cine Paris επέστρεψε! Δείτε πώς άλλαξε το ιστορικό θερινό σινεμά

Βρεθήκαμε στην άτυπη "πρόβα τζενεράλε" του πλήρως ανανεωμένου κινηματογράφου ο οποίος ανοίγει ξανά από το Cinobo.

Arkadiko Film Festival: Στο "Any Day Now" του Χαμί Ραμεζάν το Βραβείο Κοινού

Ολοκληρώθηκε με επιτυχία το online φεστιβάλ που διοργάνωσε το Cinobo μαζί με τα Filmin και MyMovies, ενώνοντας το παρελθόν με το παρόν του ευρωπαϊκού σινεμά.