"Crew United Day": Masterclass και δωρεάν προβολές στο πλαίσιο των 29ων Νυχτών Πρεμιέρας

Η εκδήλωση θα ολοκληρωθεί με την παρουσίαση της Crew United Greece από τη Βένια Βέργου.

Töchter ©Wolfgang Ennenbach

Η Crew United Greece σε συνεργασία με το Ινστιτούτο Γκαίτε και το 29ο Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Αθήνας - Νύχτες Πρεμιέρας, συν-διοργανώνει την εκδήλωση "Crew United Day" την Πέμπτη 5 Οκτωβρίου, στο πλαίσιο της οποίας παρουσιάζει ένα masterclass (12 μ.μ.) της βραβευμένης Casting Director Σουζάνε Ρίτε (Hannah Arendt, Nymphomaniac, Töchter) από την Γερμανία.

Στο masterclass η Σουζάνε Ρίτερ θα μοιραστεί πολύτιμη εμπειρία και γνώση με τους/τις ηθοποιούς που δραστηριοποιούνται στη χώρα μας για το modus operandi του casting. Καλύπτοντας το Α-Ω της δουλειάς ενός casting director με τους σκηνοθέτες και τους ηθοποιούς μέχρι χρήσιμες συμβουλές για τους τελευταίους (Ποιο είναι ένα καλό showreel; Πώς λειτουργεί το casting σε διεθνείς συμπαραγωγές; κ.τλ.), το masterclass απευθύνεται  κυρίως σε ηθοποιούς.

Η Σουζάνε Ρίτερ, με σπουδές Γερμανικής λογοτεχνίας και Φιλοσοφίας στην Γερμανία και την Γαλλία, δραστηριοποιείται ως casting director με δικό της γραφείο από το 2004, έχοντας υπογράψει το casting σε πλήθος ευρωπαϊκών ταινιών, ανάμεσά τους και πολύ γνωστών σκηνοθετών (Hannah Arendt της Margarethe von Trotta, Nymphomaniac του Lars von Trier). Το 2013 της απονεμήθηκε το γερμανικό Casting Prize. Είναι μέλος των Bundesverband Casting (BVC), International Casting Directors Association (ICDA), Deutschen Filmakademie (DFA) και European Film Academy (EFA).

Αμέσως μετά το masterclass (1.30 μ.μ.), ακολουθεί η προβολή της ταινίας "Töchter" της Νάνα Νόιλ (2021). Πρόκειται για μια συμπαραγωγή Γερμανίας-Ελλάδας-Ιταλίας, για την οποία μέρος των γυρισμάτων πραγματοποιήθηκε στην Ελλάδα το καλοκαίρι του 2020. Το casting υπογράφει η Σουζάνε Ρίτερ.

Η εκδήλωση θα ολοκληρωθεί με την παρουσίαση της Crew United Greece. H Crew United, το μεγαλύτερο online δίκτυο επαγγελματιών του οπτικοακουστικού τομέα στην Ευρώπη, λειτουργεί πλέον και στην Ελλάδα, τόσο σε επίπεδο ανθρώπινου δυναμικού όσο και γλωσσικής πρόσβασης στην πλατφόρμα, με την υποστήριξη του προγράμματος MEDIA – Creative Europe.

Εδώ και 27 χρόνια, η Crew United προσφέρει μια πλατφόρμα διασύνδεσης κινηματογραφιστών, η οποία συμπεριλαμβάνει όλα τα επαγγέλματα και τις δραστηριότητες του κλάδου και όλους τους τύπους των οπτικοακουστικών έργων. Όλοι οι επαγγελματίες του κινηματογραφικού χώρου θα έχουν την ευκαιρία να γνωρίσουν την πλατφόρμα, το περιεχόμενο και τα εργαλεία της, τον τρόπο εγγραφής και χρήσης της, αλλά και να συζητήσουν για τη χρησιμότητά της με την Βένια Βέργου (στις 15.45 μ.μ.), υπεύθυνη για την ανάπτυξη της Crew United στην Ελλάδα.

Είσοδος ελεύθερη. Δεν χρειάζεται κράτηση θέσης. Θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας.

Διαβάστε Επίσης

Περισσότερες πληροφορίες

Ινστιτούτο Γκαίτε

Ομήρου 14-16
  • Βινιέτες Τεχνών - City life

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Σινεμά

Οι καλύτερες ταινίες που παίζουν τώρα στα σινεμά (9-15/5)

Μια λίστα με τις ιδανικότερες προτάσεις για κινηματογραφική έξοδο αυτήν την εβδομάδα.

ΓΡΑΦΕΙ: ΓΙΑΝΝΗς ΚΑΝΤΕΑ-ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟς
10/05/2024

Στο teaser του "Megalopolis" ο Φράνσις Φορντ Κόπολα καταργεί τη λογική

Ο Άνταμ Ντράιβερ ρισκάρει τη ζωή του στο πρώτο απόσπασμα από την πολυαναμενόμενη νέα ταινία του θρυλικού σκηνοθέτη.

Ελληνικό box office: Ράιαν Γκόσλινγκ εναντίον Γκάρφιλντ

Σε μια εβδομάδα όπου τα σινεμά υπολειτουργούσαν και οι θεατές είχαν το νου τους στον οβελία, ο "Γκάρφιλντ" κέρδισε τις εντυπώσεις, ενώ δυναμικό ήταν το άνοιγμα του "Κασκαντέρ" από την Δευτέρα του Πάσχα.

Είναι επίσημο: Έρχονται νέες ταινίες "Άρχοντα των Δαχτυλιδιών"

Το στούντιο της Warner Bros. έδωσε το πράσινο φως για την ανάπτυξη δύο ταινιών υπό την επίβλεψη του Πίτερ Τζάκσον.

Το Cine Paris επέστρεψε! Δείτε πώς άλλαξε το ιστορικό θερινό σινεμά

Βρεθήκαμε στην άτυπη "πρόβα τζενεράλε" του πλήρως ανανεωμένου κινηματογράφου ο οποίος ανοίγει ξανά από το Cinobo.

Arkadiko Film Festival: Στο "Any Day Now" του Χαμί Ραμεζάν το Βραβείο Κοινού

Ολοκληρώθηκε με επιτυχία το online φεστιβάλ που διοργάνωσε το Cinobo μαζί με τα Filmin και MyMovies, ενώνοντας το παρελθόν με το παρόν του ευρωπαϊκού σινεμά.

Τζέσικα Χάουσνερ: "Υπάρχει μια κοινωνικά υστερική εμμονή για ομορφιά"

Η Αυστριακή σκηνοθέτρια του "Club Zero" μιλάει για τη στιλάτη και διεισδυτική σάτιρά της με πρωταγωνίστρια τη Μία Γουασικόφσκα, η οποία έκανε πρεμιέρα στο περσινό Φεστιβάλ Καννών.