Οι ταινίες που έρχονται στις αίθουσες την Πέμπτη 28/9

Ο νέος Γούντι Άλεν, η επιστροφή του Jigsaw και ο ελληνικός Χρυσός Φοίνικας προσεχώς στις μαρκίζες των κινηματογράφων.

Γυρίσματα της Τύχης «Γυρίσματα της Τύχης»

Ο νέος Γούντι Άλεν, η επιστροφή του Jigsaw και ο ελληνικός Χρυσός Φοίνικας προσεχώς στις μαρκίζες των κινηματογράφων.

Γυρίσματα της Τύχης

Ο Γούντι Άλεν επιστρέφει στο Παρίσι. Παρότι "εξόριστος" στην Ευρώπη, αφού στις ΗΠΑ θεωρείται παρίας, ο 88χρονος σκηνοθέτης συνεχίζει να εργάζεται φτάνοντας, μάλιστα, τις πενήντα μεγάλου μήκους ταινίες με τα γαλλόφωνα "Γυρίσματα της Τύχης". Δώδεκα χρόνια μετά το "Μεσάνυχτα στο Παρίσι", ο Αμερικανός σκηνοθέτης επιστρέφει στην Πόλη του Φωτός για ένα, σύμφωνα με τον ίδιο, ερωτικό θρίλερ στο πνεύμα του "Match Point". Στο αποκλειστικά γαλλικό cast του ατμοσφαιρικού φιλμ ξεχωρίζουν οι πρωταγωνιστές Μελβίλ Πουπό και Νιλς Σνάιντερ.

Ο Δημιουργός

Sci-fi περιπέτεια ανθρώπων εναντίον ρομπότ από τον Γκάρεθ Έντουαρτς ("Rogue One: A Star Wars Story", "Godzilla"). Σε ένα μέλλον όπου οι άνθρωποι βρίσκονται σε συνεχή πόλεμο με δυνάμεις της Τεχνητής Νοημοσύνης, o Τζόσουα, ένας σκληροτράχηλος πρώην πράκτορας των ειδικών δυνάμεων που θρηνεί την εξαφάνιση της συζύγου του, στρατολογείται για να βρει και να σκοτώσει τον Δημιουργό, τον μόνιμα ασύλληπτο αρχιτέκτονα ενός προγράμματος Τεχνητής Νοημοσύνης που έχει κατασκευάσει ένα μυστηριώδες όπλο με τη δύναμη όχι μόνο να τερματίσει τον πόλεμο αλλά και να καταστρέψει την ανθρωπότητα.

Saw X

Το αιματοβαμμένο horror franchise επιστρέφει. Ο Jigsaw ετοιμάζει το πιο βίαιο και προσωπικό "παιχνίδι" του μέχρι τώρα.

Μια Αιωνιότητα και Μια Μέρα

Η ταινία που έδωσε Χρυσό Φοίνικα στον Αγγελόπουλο. Ένας συγγραφέας, που πρόκειται να μπει την επόμενη μέρα στο νοσοκομείο κι ενδεχομένως να πεθάνει, έχει μια μικρο-περιπέτεια μ' ένα Αλβανάκι, θυμάται μια ευτυχισμένη οικογενειακή στιγμή πριν από 30 χρόνια και βιώνει ένα παράξενο ταξίδι, όπου το παρελθόν, το παρόν και το φανταστικό γίνονται ένα.

Άμλετ

Σοβιετική σαιξπηρική διασκευή του ’60. Ο νεαρός πρίγκιπας της Δανίας Άμλετ μαθαίνει για τη δολοφονία του βασιλιά πατέρα του από τον θείο του και σχεδιάζει την εκδίκησή του.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Σινεμά

Ο Κασκαντέρ

Χιούμορ και δράση συνδυάζονται σε ένα κωμικό νεονουάρ με ξέφρενη παρωδιακή διάθεση. Άκρως κινηματογραφόφιλο και μεταμοντέρνα ευρηματικό, όσο και χαοτικά ανοικονόμητο.

ΓΡΑΦΕΙ: ΧΡΗΣΤΟς ΜΗΤΣΗς
02/05/2024

Στον Ιστό του Τρόμου

Καλοκουρδισμένο, κλειστοφοβικό θρίλερ γεμάτο σασπένς, ένταση και ανατριχίλες, στο οποίο υπάρχει χώρος και μια ευθεία κοινωνικοπολιτική αλληγορία.

Γκάρφιλντ: Γάτος με Πέταλα

Το reboot των αστείων κατορθωμάτων του πιο cool σινε-γάτου ξεκινάει σαν ατακαριστή, μπριόζα κωμωδία καταστάσεων, για να εξελιχθεί σε μια ευρηματικότατη, αγωνιώδη και ξεκαρδιστική "Επικίνδυνη Αποστολή".

Το Χρώμα του Ροδιού

Ένα από τα διαχρονικά αριστουργήματα του ποιητικού σινεμά, το οποίο δημιουργεί ένα μεθυστικών αισθήσεων και συναρπαστικών συναισθημάτων κόσμο (ο αρμένικος πολιτισμός) χάρη στη δύναμη της καθαρής εικόνας.

Επιτέλους όλοι πια μιλάνε για τον Νίκο Παπατάκη

Το Cinobo παρουσιάζει τη φιλμογραφία του ασύγκριτου σκηνοθέτη στην πλατφόρμα του δίνοντας πρόσβαση σε ένα πολύτιμο και εν πολλοίς υποτιμημένο έργο.

Οι 16 Ίριδες που διεκδικεί η "Φόνισσα" ήρθαν νομοτελειακά

Στις υποψηφιότητες της Ελληνικής Ακαδημίας Κινηματογράφου αποτυπώνεται η επιτυχία της ποιοτικής διασκευής της Εύας Νάθενα.

Η σχέση του συγγραφέα Πολ Όστερ με τον κινηματογράφο

Θυμόμαστε τα βιβλία του εμβληματικού συγγραφέα που έγιναν ταινίες αλλά και τα φιλμ που ο ίδιος σκηνοθέτησε.