Δωρεάν κινηματογραφικά σεμινάρια από την Obelly

Ο κορυφαίος εκπαιδευτικός θεσμός διευρύνει τις δράσεις του παρουσιάζοντας ένα νέο κύκλο επαγγελματικών masterclasses με ελεύθερη συμμετοχή.

Oxbelly

Οι επιτυχημένες δράσεις της Oxbelly, οι οποίες αριθμούν 3 κύκλους σεμιναρίων που ξεπέρασαν τις 500 αιτήσεις, 192 συμμετοχές και 15 κύκλους σεμιναρίων με 12 διεθνώς διακεκριμένους διδάσκοντες, μπαίνουν σε ένα φάση, καθώς παρουσιάζεται ένας νέος δωρεάν κύκλος επαγγελματικών σεμιναρίων κινηματογράφου και τηλεόρασης σε συνεργασία με το National Film and Television School της Αγγλίας (NFTS).

Όπως αναφέρεται στο σχετικό δελτίο τύπου, η Oxbelly "προσκαλεί και πάλι επαγγελματίες που έχουν σφραγίσει με τη δουλειά τους κορυφαίες παραγωγές διεθνούς βεληνεκούς να μεταφέρουν την τεχνογνωσία τους, προσφέροντας έτσι ένα συγκριτικό πλεονέκτημα στους επαγγελματίες του οπτικοακουστικού χώρου στη χώρα μας που θα έχουν την ευκαιρία να μαθητεύσουν στο πλευρό τους.

Oxbelly

Tα οικονομικά κίνητρα προσέλκυσης ξένων παραγωγών, το φυσικό και ιστορικό περιβάλλον της Ελλάδας, όπως και ο επαγγελματισμός των ελληνικών συνεργείων είναι γεγονός ότι έχουν καταστήσει τη χώρα μας έναν από τους ελκυστικότερους προορισμούς παγκοσμίως για κινηματογραφικές και τηλεοπτικές παραγωγές. Έτσι, η Oxbelly συνεχίζει το πρόγραμμα σεμιναρίων σε συνεργασία με μία από τις πιο καταξιωμένες επαγγελματικές σχολές του χώρου, με στόχο να συμβάλει στην περαιτέρω ενδυνάμωση της ελληνικής βιομηχανίας οπτικοακουστικών παραγωγών".

Εδώ αξίζει να σημειωθεί πως το πρόγραμμα απευθύνεται σε επαγγελματίες που θέλουν να διευρύνουν τις δεξιότητές τους, καθώς και σε άτομα που ενδιαφέρονται να εισέλθουν στον χώρο της κινηματογραφικής και τηλεοπτικής βιομηχανίας. Δεν υπάρχει κόστος υποβολής αίτησης και τα δίδακτρα για όλους τους συμμετέχοντες καλύπτονται πλήρως από την Oxbelly με την υποστήριξη των Faliro House, Ελληνικό Κέντρο Κινηματογράφου, ΕΚΟΜΕ, COSMOTE TV και Αργοναύτες. Το πρόγραμμα αποτελείται από 4 δια ζώσης σεμινάρια που παραδίδουν οι  καθηγητές του NFTS και πρόκειται να πραγματοποιηθούν τον Οκτώβριο, το Νοέμβριο και το Δεκέμβριο του 2023.

Για συμμετοχή στα σεμινάρια είναι επιθυμητή η προϋπηρεσία σε κινηματογραφικές ή τηλεοπτικές παραγωγές, αν και όχι απαραίτητη. Οι υποψήφιοι θα πρέπει να είναι άνω των 18 ετών και να έχουν καλή γνώση αγγλικών, καθώς όλα τα μαθήματα θα πραγματοποιηθούν στα αγγλικά.

Oxbelly

Σχετικά με τη συμμετοχή της στην Oxbelly, η acting coach Robyn Paterson δηλώνει: "Εχοντας διδάξει για το National Film and Television School στο Ηνωμένο Βασίλειο, μπορώ να πω ότι η Oxbelly παρέχει το ίδιο υψηλό επίπεδο και το κατάλληλο περιβάλλον για να αναμένουμε το καλύτερο δυνατό από τους συμμετέχοντες. Αποτελεί κορυφαίο σημείο της καριέρας μου το ότι προσέφερα το σεμινάριό μου στην Αθήνα και δίδαξα τους μελλοντικούς επαγγελματίες του χώρου. Η συνολική δομή του προγράμματος, ο επαγγελματισμός, οι συμμετέχοντες και η ευρύτερη αίσθηση ήταν στο καλύτερο δυνατό επίπεδο".

Oxbelly

Τα σεμινάρια είναι:

Line Producing for Film  
5ήμερο εντατικό σεμινάριο διά ζώσης • 30 Οκτωβρίου - 3 Νοεμβρίου 2023
12 συμμετέχοντες • Χώρος διεξαγωγής: Τeras Athens
(Θεοδωρήτου Βρεσθένης 45, 117 43 Αθήνα)

Αυτό το πενθήμερο εντατικό σεμινάριο έχει στόχο να σας βοηθήσει να κατανοήσετε τι περιλαμβάνει ο ρόλος του Line Producer - από τη συνεργασία με τον παραγωγό σας κατά τη χρηματοδότηση, ως τη δημιουργία της παραγωγής, την υποβολή εκθέσεων κατά την παραγωγή και, τέλος, την παράδοση κατά τη διάρκεια τoυ Post. Το μάθημα επικεντρώνεται κυρίως σε ταινίες μεγάλου μήκους, αλλά θα αγγίξει επίσης το πώς διαφέρει η εργασία στην τηλεόραση.

Drama Production Management
5ήμερο εντατικό σεμινάριο διά ζώσης • 6 - 10 Νοεμβρίου 2023
12 συμμετέχοντες • Χώρος διεξαγωγής: Τeras Athens
(Θεοδωρήτου Βρεσθένης 45, 117 43 Αθήνα)

Αυτό το πενθήμερο εντατικό σεμινάριο παρέχει μια λεπτομερή κατανόηση του ουσιαστικού ρόλου και των ευθυνών του Drama Production Manager στον κινηματογράφο και την τηλεόραση, καθώς και τις αρχές και τις πρακτικές της εργασίας σε ένα από τα πιο συναρπαστικά και προκλητικά μονοπάτια καριέρας στον τομέα της μεγάλης ή της μικρής οθόνης. Το σεμινάριο παραδίδει ο Paul Sarony.

Location Management
Σεμινάριο 10 ημερών, διά ζώσης και διαδικτυακά • 6 - 17 Νοεμβρίου 2023
15 συμμετέχοντες • Χώρος διεξαγωγής: Μουσείο Μπενάκη
(Πειραιώς 138 & Ανδρονίκου, 118 54 Αθήνα)

Αντικείμενο του σεμιναρίου είναι η αναλυτική και πλήρης γνώση των καθηκόντων ενός Location Manager. Το σεμινάριο απευθύνεται σε Location Assistants που θέλουν να ανέλθουν σε Location Managers. Το σεμινάριο παραδίδει η Jodi Moore.

Acting for the Screen  
10ήμερο εντατικό σεμινάριο διά ζώσης • 13 - 24 Νοεμβρίου 2023
12 συμμετέχοντες • Χώρος διεξαγωγής: Τeras Athens
(Θεοδωρήτου Βρεσθένης 45, 117 43 Αθήνα)

Αντικείμενο του σεμιναρίου είναι αρχικά η εκμάθηση και η εξάσκηση στην τεχνική Meisner και στη συνέχεια η εφαρμογή όσων έχουν μάθει μέσω ειδικά σχεδιασμένων ασκήσεων μπροστά στην κάμερα αλλά και στη σκηνή. Το σεμινάριο παραδίδει η Robyn Paterson.

Για το αναλυτικό πρόγραμμα των σεμιναρίων και την αίτηση συμμετοχής επισκεφθείτε την ιστοσελίδα της Oxbelly στη διεύθυνση www.oxbelly.com. Η ηλεκτρονική πλατφόρμα για την κατάθεση των αιτήσεων θα παραμείνει ανοιχτή μέχρι τη 13η Οκτωβρίου 2023 και οι επιτυχόντες θα ειδοποιηθούν έως τα τέλη Οκτωβρίου.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Σινεμά

Ο "Κασκαντέρ" και ο ακαταμάχητα κωμικός Ράιαν Γκόσλινγκ

Μετά την τρομερή επιτυχία της "Barbie", ο χολιγουντιανός σταρ επιστρέφει σε ένα ρόλο που μας θυμίζει τη μοναδική ικανότητά του να παραδίδει κωμικές ερμηνείες που συνδυάζουν τις κοφτερές ατάκες, τον αυτοσαρκασμό και την κανονικοποίηση της εύθραυστης αρρενωπότητας.

ΓΡΑΦΕΙ: ΓΙΑΝΝΗς ΚΑΝΤΕΑ-ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟς
02/05/2024

Ο Κασκαντέρ

Χιούμορ και δράση συνδυάζονται σε ένα κωμικό νεονουάρ με ξέφρενη παρωδιακή διάθεση. Άκρως κινηματογραφόφιλο και μεταμοντέρνα ευρηματικό, όσο και χαοτικά ανοικονόμητο.

Στον Ιστό του Τρόμου

Καλοκουρδισμένο, κλειστοφοβικό θρίλερ γεμάτο σασπένς, ένταση και ανατριχίλες, στο οποίο υπάρχει χώρος και μια ευθεία κοινωνικοπολιτική αλληγορία.

Γκάρφιλντ: Γάτος με Πέταλα

Το reboot των αστείων κατορθωμάτων του πιο cool σινε-γάτου ξεκινάει σαν ατακαριστή, μπριόζα κωμωδία καταστάσεων, για να εξελιχθεί σε μια ευρηματικότατη, αγωνιώδη και ξεκαρδιστική "Επικίνδυνη Αποστολή".

Το Χρώμα του Ροδιού

Ένα από τα διαχρονικά αριστουργήματα του ποιητικού σινεμά, το οποίο δημιουργεί ένα μεθυστικών αισθήσεων και συναρπαστικών συναισθημάτων κόσμο (ο αρμένικος πολιτισμός) χάρη στη δύναμη της καθαρής εικόνας.

Επιτέλους όλοι πια μιλάνε για τον Νίκο Παπατάκη

Το Cinobo παρουσιάζει τη φιλμογραφία του ασύγκριτου σκηνοθέτη στην πλατφόρμα του δίνοντας πρόσβαση σε ένα πολύτιμο και εν πολλοίς υποτιμημένο έργο.

Οι 16 Ίριδες που διεκδικεί η "Φόνισσα" ήρθαν νομοτελειακά

Στις υποψηφιότητες της Ελληνικής Ακαδημίας Κινηματογράφου αποτυπώνεται η επιτυχία της ποιοτικής διασκευής της Εύας Νάθενα.