Το Τέλειο Γεύμα

2

Πληροφοριακό ντοκιμαντέρ για τα πολλαπλά οφέλη του υγιεινού διαιτολογίου.

Το Τέλειο Γεύμα κριτική @Manolis Mathioudakis

Οι περισσότεροι, τουλάχιστον στη χώρα μας, γνωρίζουν πως η μεσογειακή διατροφή και ειδικά η κρητική κουζίνα είναι μια από τις πιο υγιεινές παγκοσμίως. Σε τι ακριβώς, όμως, οφείλονται τα πολλαπλά πλεονεκτήματά της και από ποιες παθήσεις μπορεί να μας προστατεύσει;

Το πληροφοριακό ντοκιμαντέρ του Αλέξανδρου Μερκούρη είναι στοχευμένο, σκηνοθετημένο με φροντίδα και αποτελεσματικά επιμορφωτικό (ειδικά για το νεανικό κοινό). Μας ταξιδεύει από την Ελλάδα και την ευρύτερη Μεσόγειο ως τον ευρωπαϊκό Βορρά και τις ΗΠΑ, δίνοντας το λόγο σε επιστήμονες της υγείας, σεφ, αγρότες, αλλά και απλούς ανθρώπους της υπαίθρου. Έτσι, προσωπικές μαρτυρίες και μακροχρόνιες έρευνες συγκλίνουν στα οφέλη του υγιεινού διαιτολογίου, εστιασμένα στην αποδεδειγμένη προστασία την οποία παρέχει απέναντι στα καρδιαγγειακά νοσήματα, τον καρκίνο και το Αλτσχάιμερ.

Ελλάδα, Γαλλία, Ισπανία. 2023. Διάρκεια: 72΄. Διανομή: CINE DOC.

Περισσότερες πληροφορίες

Το Τέλειο Γεύμα

2
  • Ντοκιμαντέρ
  • 2023
  • Διάρκεια: 72 '
  • Αλέξανδρος Μερκούρης

Επιστήμονες της υγείας και σεφ αναλύουν τα πλεονεκτήματα της μεσογειακής διατροφής.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Σινεμά

Τζέσικα Χάουσνερ: "Υπάρχει μια κοινωνικά υστερική εμμονή για ομορφιά"

Η Αυστριακή σκηνοθέτρια του "Club Zero" μιλάει για τη στιλάτη και διεισδυτική σάτιρά της με πρωταγωνίστρια τη Μία Γουασικόφσκα, η οποία έκανε πρεμιέρα στο περσινό Φεστιβάλ Καννών.

ΓΡΑΦΕΙ: ΧΡΗΣΤΟς ΜΗΤΣΗς
09/05/2024

Το Βασίλειο του Πλανήτη των Πιθήκων

Σίκουελ με ποιότητες ικανές να διατηρήσουν το ικανοποιητικό επίπεδο του αναβιωτικού franchise, το οποίο όμως αποδυναμώνεται από την ανοικονόμητη σκηνοθεσία και το άνισο γράψιμό του.

Club Zero

Κοινωνική σάτιρα με έντονα σαρδόνιο χιούμορ και weird σκηνοθετικό στιλιζάρισμα. Αν και θεματικά ενδιαφέρουσα, η ψυχρότητά της μοιάζει εκβιαστική και η πικρή ειρωνεία της επιτηδευμένη.

Επιστροφή στην Εποχή των Δεινοσαύρων

Ανήλικη σε όλα της περιπέτεια φαντασίας, στην οποία κανείς θεατής άνω των οκτώ χρονών δεν γελά, δεν αγωνιά και δεν εντυπωσιάζεται.

Detective Conan: Το Μαύρο Υποβρύχιο

Γνωριμία με ένα εξαιρετικά πετυχημένο στην Ιαπωνία franchise anime, το οποίο έχει αισίως φτάσει στην 27η ταινία του και έχει πλέον βάλει μπροστά τον αυτόματο πιλότο.

Sobibor

Μια συναρπαστική αληθινή ιστορία, η οποία αποτυπώνεται στην οθόνη με σκηνοθετική αρτιότητα, αλλά και παλιομοδίτικη μελοδραματική υπερβολή.

The Big Father

Απίστευτα αδέξια και σκανδαλωδώς αφελής κοινωνική σάτιρα, στην οποία είναι σχεδόν αδύνατον να ξεχωρίσεις τα ηθελημένα από τα ακούσια αστεία.