Αυτές είναι οι αφίσες του 64ου Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης

Ανακαλύψτε τα εικαστικά που συνοδεύουν τη φετινή διοργάνωση που μετρά αντίστροφα για το Νοέμβριο.

Αφίσα Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης 2023 κολλάζ

Την οπτική ταυτότητα του 64ου Διεθνούς Φεστιβάλ Θεσσαλονίκης (2-12/11) αποκάλυψαν οι διοργανωτές παρουσιάζοντας τις αφίσες που θα συνοδεύουν τις φετινές εργασίες του θεσμού.

Τα πόστερ υπογράφει ο εικαστικός Βασίλης Σελιμάς και αυτό είναι το σκεπτικό γύρω από τα έργα: "Ένα παιδί βρίσκεται σε ένα δωμάτιο όπου περιβάλλεται από σκηνικά αντικείμενα. Αιωρούνται γύρω του, δημιουργώντας ένα παράξενο κινηματογραφικό σύμπαν, έναν κόσμο φανταστικό, στον οποίο κατοικούν πλάσματα μαγικά, φαντάσματα και άπιαστες ιδέες. Το παιδί αντικατοπτρίζει όλα εκείνα που έχουμε ξεχάσει ότι κάποτε υπήρξαμε. Με καταβολές από τον μαγικό ρεαλισμό, οι αφίσες του φεστιβάλ μάς καλούν να εξερευνήσουμε τα πάντα από την αρχή, μέσα από το βλέμμα ενός παιδιού".

Τα δύο πρωτότυπα έργα (ακρυλικό σε καμβά) θα εκτεθούν στο 64ο Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης.

Το βιογραφικό του Βασίλη Σελιμά:
Ο Βασίλης Σελιμάς είναι εικαστικός καλλιτέχνης. Γεννήθηκε στο Αγρίνιο το 1983 και σπούδασε στηΣχολή Καλών Τεχνών του ΑΠΘ. Έχει πραγματοποιήσει 4 ατομικές εκθέσεις (Φρυσίρας, Εικαστικός Κύκλος κ.ά) και έχει συμμετάσχει σε πολλές ομαδικές. Έργα του ανήκουν σε ιδιωτικές συλλογές σε Ελλάδα και εξωτερικό (Συλλογή Αντώνη και Άζιας Χατζηιωάννου, Συλλογή Γ.Βογιατζόγλου κ.ά). Από το 2016 εργάζεται ως εικονογράφος (Εκδόσεις Πατάκη, Ίκαρος, Κάκτος, Παπαδόπουλος κ.ά), έχει διακριθεί στα βραβεία IBBY, βραβεία ΕΒΓΕ και έχει υπάρξει υποψήφιος στα Κρατικά Βραβεία Παιδικού Βιβλίου. Επίσης, έχει εργαστεί στο θέατρο ως σκηνογράφος καθώς επίσης και ως animator (Mέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης, HippoTheatreGroup, ΔΗΠΕΘΕ Αγρινίου κ.ά).Εργάζεται ως δάσκαλος ζωγραφικής σε παιδιά προσχολικής ηλικίας και δημοτικού, ενώ παράλληλα έχει συνεργαστεί με σχολεία στην Ελλάδα κάνοντας workshops κινούμενης εικόνας.

Αφίσα Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης 2023 1

Αφίσα Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης 20232

Διαβάστε Επίσης

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Σινεμά

Μια Αιωνιότητα και Μια Μέρα

Χρυσός Φοίνικας στις Κάννες για την εκβιαστική προσπάθεια του Αγγελόπουλου να προσαρμόσει το αλληγορικό στιλ και τις πολιτικοϊστορικές αναφορές του σε ένα υπαρξιακό δράμα.

ΓΡΑΦΕΙ: ΧΡΗΣΤΟς ΜΗΤΣΗς
28/09/2023

Άμλετ

Μια γεμάτη δραματική ένταση και εικαστική μεγαλοπρέπεια μεταφορά του σαιξπηρικού αριστουργήματος, η οποία συναγωνίζεται επάξια εκείνη του Λόρενς Ολίβιε.

Ο Γούντι Άλεν μας μιλάει για τα "Γυρίσματα της Τύχης"

Ο 88χρονος σκηνοθέτης επισκέφτηκε την Αθήνα για την πρεμιέρα της 50ής ταινίας του, δίνοντάς μας την ευκαιρία για μια ολιγόλεπτη συζήτηση μαζί του.

Οι ταινίες του Τάκη Κανελλόπουλου στο 64ο Φεστιβάλ Θεσσαλονίκης

Το έργο του σπουδαίου σκηνοθέτη έχει την τιμητική του στο μεγάλο αφιέρωμα της προσεχούς διοργάνωσης.

Η σπουδαία τριλογία "Κάτσι" στη Ριβιέρα

Δύο μέρη από την εμβληματική σειρά ντοκιμαντέρ το Γκόντφρεϊ Ρέτζιο παρουσιάζονται στο θερινό σινεμά των Εξαρχείων.

Η Καρυοφυλλιά Καραμπέτη σαρώνει στο τρέιλερ της "Φόνισσας"

Κλέβει την παράσταση η κορυφαία ηθοποιός στο πρώτο πλήρες κλιπ από τη φιλόδοξη μεταφορά του ομώνυμου μυθιστορήματος του Αλέξανδρου Παπαδιαμάντη.

Ελληνικό box office: Το "Μυστήριο" συνεχίζεται

Για ένα ακόμα Σαββατοκύριακο ο Ηρακλής Πουαρό και μια καλόγρια από την κόλαση παρέμειναν οι μεγάλες ατραξιόν των θερινών κινηματογράφων.