Ένα νέο σεμινάριο, από την WIFT GR, με τη Σόφη Παπαδοπούλου

Η ηθοποιός και δασκάλα υποκριτικής διδάσκει πώς να αναλύσετε μια Σκηνή Ταινίας Χρησιμοποιώντας την μέθοδο του Beverly Hills Playhouse για Ηθοποιούς.

Sophie Papadopoulos - σεμινάριο

Το WIFT GR ανακοινώνει ένα νέο ανοιχτό σεμινάριο με τίτλο "Πώς να αναλύσετε μια Σκηνή Ταινίας Χρησιμοποιώντας την μέθοδο του Beverly Hills Playhouse για Ηθοποιούς"Συγκεκριμένα, το Σάββατο 30 Σεπτεμβρίου 2023, 12:00-3:00 μ.μστο Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης, η Σόφη Παπαδοπούλου θα διδάξει τη μέθοδο του Beverly Hills Playhouse (BHP) – μιας από τις παλαιότερες και πιο σεβαστές σχολές υποκριτικής του Λος Άντζελες, που ιδρύθηκε από τον διάσημο σκηνοθέτη και δάσκαλο Milton Katselas, πριν από περισσότερα από 30 χρόνια. Όσες και όσοι συμμετέχουν θα δουλέψουν μαζί σε μια πραγματική σκηνή από ταινία χρησιμοποιώντας το Actor’s Acting Checklist της BHP, με σκοπό κατανοήσουν πώς να προσφέρουν  αληθοφανές moment-to-moment "παίξιμο”- βασισμένο στα στοιχεία του χαρακτήρα του ρόλου – σύμφωνα με την σπουδαία παράδοση του Αμερικάνικου ρεαλισμού.

Το σεμινάριο απευθύνεται ηθοποιούς, σκηνοθέτες και συγγραφείς και θα διεξαχθεί στην αγγλική γλώσσα. Για να συμμετέχετε, στείλτε email στο wift.greece@gmail.com έως τις 20 Σεπτεμβρίου 2023 

Σύντομο βιογραφικό της Sophie Papadopoulou

Η Sophie Papadopoulou είναι Hθοποιός, Δασκάλα Υποκριτικής και τα τελευταία χρόνια Παραγωγός και Σκηνοθέτης. Σήμερα ζει και εργάζεται στην Αθήνα. Η Sophie εκπαιδεύτηκε στην υποκριτική τέχνη στη Δραματική Σχολή του Τορόντο και έχει παίξει σε διάφορες θεατρικές και κινηματογραφικές παραγωγές. Είναι η Ιδρύτρια του IWA Actors Studio (2007) που δραστηριοποιείται στην Αθήνα και το Λος Άντζελες και είναι συνδεδεμένο με το Beverly Hills Playhouse (BHP) στο LA. Εστιάζοντας πρωταρχικά στις κινηματογραφικές και θεατρικές παραγωγές, η IWA προσφέρει επίσης μαθήματα και εργαστήρια υποκριτικής κινηματογράφου, ενώ παράλληλα η Sophie είναι Acting Coach στην τηλεόραση και τον κινηματογράφο. Το 2018, η Sophie σκηνοθέτησε και έκανε την παραγωγή για το έργο του Allen Barton "ΣΕ ΜΙΑ ΜΕΡΑ (Years to the Day)", ένα από τα 10 καλύτερα έργα του LA Weekly – μεταφρασμένο στα ελληνικά που παίχτηκε με μεγάλη επιτυχία στο Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης στην Αθήνα για δύο σεζόν.

WIFT GR | Women in Film and Television Greece:

Το WIFT GR είναι το κορυφαίο δίκτυο γυναικών και εν γένει θηλυκοτήτων που εργάζονται σε όλους τους τομείς των οπτικοακουστικών μέσων στην Ελλάδα και αποτελεί μέρος ενός διεθνούς δικτύου με περισσότερα από 50 παραρτήματα σε έξι ηπείρους, που εκπροσωπούν περισσότερα από 15.000 μέλη και εργάζονται για τον ίδιο στόχο: την ισόρροπη εκπροσώπηση των δύο φύλων στον κινηματογράφο και την τηλεόραση. Το WIFT GR ενδυναμώνει τις γυναίκες φωτίζοντας τα επιτεύγματά τους, παρέχοντας πρόσβαση σε μια υποστηρικτική κοινότητα ομοίων που δρα υπέρ των συμφερόντων των γυναικών.

Διαβάστε Επίσης



 

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Σινεμά

Οι ταινίες που έρχονται στις αίθουσες τη Μεγάλη Πέμπτη 2/5

Μια "Barbenheimer" περιπέτεια, ένας πορτοκαλί γάτος και τρόμος από τη Γαλλία προσεχώς στις μαρκίζες των κινηματογράφων.

ΓΡΑΦΕΙ: ΓΙΑΝΝΗς ΚΑΝΤΕΑ-ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟς
28/04/2024

Ουρές στις αίθουσες για το "Μην Ανοίγεις την Πόρτα"

Εντυπωσιακότατη πρεμιέρα για το θρίλερ των Unboxholics, το οποίο έκοψε 27.000 εισιτήρια την πρώτη μέρα προβολής του, ενώ έχει σημειώσει ρεκόρ προπωλήσεων.

Τι έμεινε από την τελετή απονομής του βραβείου κοινού LUX, πέρα από την υποχρέωση ψήφου στις επικείμενες Ευρωεκλογές;

Μια χούφτα αξιόλογες ταινίες με κοινωνικό πρόσημο, μια ψαλμωδία στα Εσθονικά και μια σημαία με τα αστεράκια της ΕΕ.

Οι καλύτερες ταινίες που παίζουν τώρα στα σινεμά (25/4-1/5)

Μια λίστα με τις ιδανικότερες προτάσεις για κινηματογραφική έξοδο αυτήν την εβδομάδα.

Ο Λοράν Καντέ ήταν ένας λαϊκός σκηνοθέτης

Ένας από τους πιο ενδιαφέροντες Γάλλους δημιουργούς έχασε τη ζωή του σε ηλικία 63 ετών.

Η αβεβαιότητα για την Ίριδα παραμένει

Τα μέλη του ΠΟΦΠΑ καταγγέλλουν την παντελή αδιαφορία της διοίκησης του ΕΚΠΑ τόσο για το μέλλον της ιστορικής αίθουσας όσο και για τις δράσεις του Ομίλου.

Ο Ράιαν Γκόσλινγκ μάς συστήνεται ως ο "Κασκαντέρ"

Δείτε αποκλειστικά στο "α" ένα απόσπασμα από τα παρασκήνια της νέας ταινίας του διάσημου ηθοποιού.