Τα Παιδιά των Άλλων

2

Ένα δραματικά κοινότοπο γυναικείο πορτρέτο και μια κινηματογραφικά χλιαρή περιγραφή μιας πολυδιάστατης και περίπλοκης ψυχολογικής κατάστασης.

Ta pedia ton allon

Η Ρεμπέκα Ζλοτόφσκι ("Grand Central", "Πλανητάριο") έφτασε ως το διαγωνιστικό τμήμα του φεστιβάλ Βενετίας με ένα δράμα το οποίο ξεκινάει από δικές της εμπειρίες για να περιγράψει μια γυναίκα σε ένα σταυροδρόμι κρίσιμων αποφάσεων: τη Ρασέλ, μια χωρισμένη καθηγήτρια αγγλικών η οποία μοιάζει να ζει μια τακτοποιημένη ζωή. Μέχρι που ερωτεύεται τον εν διαστάσει Αλί, πατέρα της τετράχρονης Λεΐλά. Η Ρασέλ αναπτύσσει μαζί του μια ισορροπημένη σχέση, ενώ τα πηγαίνει πολύ καλά και με τη Λεϊλά, αλλά η επιθυμία για ένα δικό της παιδί διαρκώς δυναμώνει.


Τίποτα δεν ενοχλεί και τίποτα δεν συναρπάζει σ’ αυτό το δραματικά κοινότοπο γυναικείο πορτρέτο και την κινηματογραφικά χλιαρή περιγραφή μιας πολυδιάστατης και περίπλοκης ψυχολογικής κατάστασης. Η Βιρζινί Εφιρά παλεύει γενναία να φιλοτεχνήσει έναν τρισδιάστατο χαρακτήρα, σε αντίθεση με τους Ροσντί Ζεμ και Κιάρα Μαστρογιάνι, που χάνονται μέσα σε μπανάλ ρόλους, με τη Ζλοτόφσκι να φοβάται να μπήξει βαθιά τα νύχια σε πραγματικά επώδυνα συναισθήματα – ή να προχωρήσει μακρύτερα από μερικά συγκαταβατικά και παρηγορητικά συμπεράσματα.

Γαλλία. 2022. Διάρκεια: 103΄. Διανομή: ΣΠΕΝΤΖΟΣ FILM

Περισσότερες πληροφορίες

Τα Παιδιά των Άλλων

Les Enfants des Autres
2
  • Δραματική
  • 2022
  • Διάρκεια: 103 '
  • Ρεμπέκα Ζλοτόφσκι

Η Ρασέλ είναι μια χωρισμένη καθηγήτρια αγγλικών, η οποία ερωτεύεται τον Αλί, πατέρα της τετράχρονης Λεΐλά, με τη μητέρα της οποίας βρίσκεται σε διάσταση. Η Ρασέλ αναπτύσσει μαζί του μια ισορροπημένη σχέση και τα πηγαίνει πολύ καλά με τη Λεϊλά, αλλά η επιθυμία για ένα δικό της παιδί διαρκώς δυναμώνει.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Σινεμά

Arkadiko Film Festival: Στο "Any Day Now" του Χαμί Ραμεζάν το Βραβείο Κοινού

Ολοκληρώθηκε με επιτυχία το online φεστιβάλ που διοργάνωσε το Cinobo μαζί με τα Filmin και MyMovies, ενώνοντας το παρελθόν με το παρόν του ευρωπαϊκού σινεμά.

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
09/05/2024

Τζέσικα Χάουσνερ: "Υπάρχει μια κοινωνικά υστερική εμμονή για ομορφιά"

Η Αυστριακή σκηνοθέτρια του "Club Zero" μιλάει για τη στιλάτη και διεισδυτική σάτιρά της με πρωταγωνίστρια τη Μία Γουασικόφσκα, η οποία έκανε πρεμιέρα στο περσινό Φεστιβάλ Καννών.

Το Βασίλειο του Πλανήτη των Πιθήκων

Σίκουελ με ποιότητες ικανές να διατηρήσουν το ικανοποιητικό επίπεδο του αναβιωτικού franchise, το οποίο όμως αποδυναμώνεται από την ανοικονόμητη σκηνοθεσία και το άνισο γράψιμό του.

Club Zero

Κοινωνική σάτιρα με έντονα σαρδόνιο χιούμορ και weird σκηνοθετικό στιλιζάρισμα. Αν και θεματικά ενδιαφέρουσα, η ψυχρότητά της μοιάζει εκβιαστική και η πικρή ειρωνεία της επιτηδευμένη.

Επιστροφή στην Εποχή των Δεινοσαύρων

Ανήλικη σε όλα της περιπέτεια φαντασίας, στην οποία κανείς θεατής άνω των οκτώ χρονών δεν γελά, δεν αγωνιά και δεν εντυπωσιάζεται.

Detective Conan: Το Μαύρο Υποβρύχιο

Γνωριμία με ένα εξαιρετικά πετυχημένο στην Ιαπωνία franchise anime, το οποίο έχει αισίως φτάσει στην 27η ταινία του και έχει πλέον βάλει μπροστά τον αυτόματο πιλότο.

Sobibor

Μια συναρπαστική αληθινή ιστορία, η οποία αποτυπώνεται στην οθόνη με σκηνοθετική αρτιότητα, αλλά και παλιομοδίτικη μελοδραματική υπερβολή.