Οι ταινίες που έρχονται στις αίθουσες την Πέμπτη 3/8

Το γαλλικό σινεμά αντεπιτίθεται με τέσσερις ταινίες, ο Τζέισον Στέιθαμ τα βάζει με καρχαρίες και οι μεγάλοι auteurs - Αγγελόπουλος, Γκοντάρ - είναι πάντα εδώ: Διαλέχτε...

H apodrasi tou 77

Η Απόδραση του 77

O Αλμπέρτο Ροντρίγκεζ, σκηνοθέτης του εξαιρετικού αστυνομικού θρίλερ "Το Μικρό Νησί", εμπνέεται από μια αληθινή ιστορία και με ένα δραματικό θρίλερ φυλακών περιγράφει γλαφυρά τη μεταφρανκική Ισπανία της δεκαετίας του ’70. Ήρωάς του ένας νεαρός λογιστής (Μιγκέλ Εράν) ο οποίος συλλαμβάνεται για κατάχρηση και συμμετέχει στον αγώνα των φυλακισμένων για γενική αμνηστία. Η ταινία ήταν υποψήφια για 16 βραβεία Γκόγια, αποσπώντας τελικά πέντε σε τεχνικές κατηγορίες.

Νοέμβρης

Το "Zero Dark Thirty" συναντά το τηλεοπτικό "24" σε μια αστυνομική περιπέτεια η οποία περιγράφει το κυνηγητό που εξαπέλυσε η γαλλική αντιτρομοκρατική υπηρεσία για να ταυτοποιήσει και να συλλάβει τους υπευθύνους για τις αιματηρές επιθέσεις στις 13/11/2015 στο Παρίσι (ανάμεσά τους κι αυτή στο Μπατακλάν). Σε σκηνοθεσία Σέντρικ Χιμένεζ ("Ο Άνθρωπος Από τη Μασσαλία", "Ο Στόχος") και με τους Ζαν Ντιζαρντέν, Αναΐς Ντεμουστιέ, Σαντρίν Κιμπερλέν και Ζερεμί Ρενιέ.

Τα Παιδιά των Άλλων

Η Ρεμπέκα Ζλοτόφσκι ("Grand Central", "Πλανητάριο") σκηνοθετεί την Βιρζινί Εφιρά, τον Ροσντί Ζεμ και την Κιάρα Μαστρογιάνι σε ένα χαμηλών τόνων δράμα για μια γυναίκα που στα 40 της καλείται να πάρει μια σειρά κρίσιμων αποφάσεων. Γιατί όταν η Ρέιτσελ ερωτεύεται τον Αλί, αποκτά μια ξεχωριστή, τρυφερή σχέση και με την τετράχρονη κόρη του Λεϊλά. Η επιθυμία για τη δική της οικογένεια, όμως, δυναμώνει και το ρολόι χτυπάει… Συμμετοχή στο διαγωνιστικό τμήμα του τελευταίου φεστιβάλ Βενετίας.

Οι Δικοί μου

Ο πολυάσχολος τον τελευταίο καιρό ("Τα Παιδιά των Άλλων", "Τα Πάνω Κάτω") μαροκινής καταγωγής Γάλλος σταρ Ροσντί Ζεμ πρωταγωνιστεί, γράφει και σκηνοθετεί το χρονικό μιας οικογένειας, οι ισορροπίες της οποίας ανατρέπονται απρόοπτα: ο τρυφερός, αλτρουιστής και καλόκαρδος Μουσά βλέπει το γάμο του να βρίσκεται στα πρόθυρα της διάλυσης. Ένα σοβαρό χτύπημα στο κεφάλι θα τον "απελευθερώσει", επιτρέποντάς  του να εκφράσει τα πραγματικά συναισθήματά του χωρίς να σκέφτεται πριν μιλήσει, διαταράσσοντας έτσι τις σχέσεις με τους γύρω του.  

Σημάδια του Καλοκαιριού

Στο σκηνοθετικό ντεμπούτο του Σιμόν Ριτ τα μικρά αδέρφια Τόνι και Νοέ περνούν τις μέρες του καλοκαιριού παίζοντας παιχνίδια τύχης και θανάτου – ώσπου ένα ατύχημα θα αλλάξει τη ζωή τους για πάντα. Δέκα χρόνια αργότερα επιστρέφουν στη μικρή πόλη και διασταυρώνονται με την Κασαντρά, τον παιδικό τους έρωτα, εξακολουθώντας να κρύβουν ένα μεγάλο μυστικό. Τα "Σημάδια του Καλοκαιριού", ένα πρωτότυπο δράμα μαγικού ρεαλισμού πάνω στην περίπλοκη δυναμική των οικογενειακών δεσμών, έκανε πρεμιέρα στην "Εβδομάδα Κριτικής" του περσινού φεστιβάλ Καννών. 

Meg 2: Η Τάφρος

Το 2018 ο Τζέισον Στέιθαμ βρέθηκε στο δρόμο ενός τεράστιου, αλλά άτυχου καρχαρία, μετατρέποντας την υποβρύχια περιπέτεια "Meg: Ο Κυρίαρχος του Βυθού" σε παγκόσμια σινε-επιτυχία 530 εκατομμυρίων δολαρίων. Τώρα ο Βρετανός action star πέφτει στα σαγόνια ενός ακόμα μεγαλύτερου μεγαλόδοντα, καθώς καλείται να βοηθήσει τα μέλη μιας παράτολμης αποστολής στα βάθη του ωκεανού η οποία θα ανακαλύψει ένα ανέγγικτο από το χρόνο υποθαλάσσιο οικοσύστημα.

Ο Απίθανος Μορίς

Ένας απατεώνας γάτος, μερικοί πανέξυπνοι αρουραίοι κι ένα τρελό κόλπο που τους μπλέκει σε μεγάλους μπελάδες: καλώς ήλθατε σε ένα διασκεδαστικό και περιπετειώδες animation, εμπνευσμένο από την υπέροχη φαντασία των παραμυθάδων αδελφών Γκριμ ("Ο Αυλητής του Χάμελιν") και του μυθιστοριογράφου Τέρι Πράτσετ ("Δισκόκοσμος"). Σκηνοθετημένο από τον Τόμπι Γκένκελ του "Ουπς! Ο Νώε Έφυγε…", προβάλλεται σε ελληνική μεταγλώττιση.

Το Μετέωρο Βήμα του Πελαργού

Η ταινία που το 1990 οδήγησε στον αφορισμό του Θόδωρου Αγγελόπουλου και όλων των συνεργατών του από το μητροπολίτη Φλωρίνης Αυγουστίνο Καντιώτη είναι ένας ακόμα ποιητικός στοχασμός του σπουδαίου Έλληνα σκηνοθέτη πάνω στα ιστορικά, πολιτικά και ιδεολογικά αδιέξοδα των τελών του 20ου αιώνα. Αφορά ένα νεαρό ρεπόρτερ ο οποίος συναρπάζεται από τη φυσιογνωμία ενός ηλικιωμένου που ζει ασκητικά σε μια μικρή συνοριακή πόλη και προσπαθεί να μάθει αν πρόκειται για έναν πολιτικό ο οποίος πριν μερικά χρόνια εξαφανίστηκε οικειοθελώς και ανεξήγητα από το δημόσιο βίο. Μια συμπαραγωγή Ελλάδας, Γαλλίας και Ιταλίας με πρωταγωνιστές τους Μαρτσέλο Μαστρογιάνι, Ζαν Μορό, Γρηγόρη Πατρικαρέα και Ηλία Λογοθέτη, η οποία έκανε πρεμιέρα στο φεστιβάλ Καννών.

Μια Ξεχωριστή Συμμορία

Μετά την έγχρωμη "Περιφρόνηση" με την Μπριζίτ Μπαρντό, ο Ζαν - Λικ Γκοντάρ επιστρέφει το 1964 στο αγαπημένο του ασπρόμαυρο, την Άνα Καρίνα και τις περιπέτειες της νεαρής Οντίλ, την οποία φλερτάρουν οι Φρανς (Σάμι Φρέι) και Αρτίρ (Κλοντ Μπρασέρ). Εκείνη τους αποκαλύπτει που υπάρχει κρυμμένο ένα χρηματικό ποσό το οποίο αποφασίζουν να κλέψουν από κοινού, σε μια ανάλαφρα ρομαντική και γλυκόπικρη στιγμή της νουβέλ βαγκ, γυρισμένη με μια ρηξικέλευθη σκηνοθετική ευρηματικότητα. Highlights της η σκηνή του Madison dance και του αγώνα ταχύτητας στο μουσείο του Λούβρου, οι οποίες έχουν αντιγραφεί αμέτρητες φορές έκτοτε.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Σινεμά

Ουρές στις αίθουσες για το "Μην Ανοίγεις την Πόρτα"

Εντυπωσιακότατη πρεμιέρα για το θρίλερ των Unboxholics, το οποίο έκοψε 27.000 εισιτήρια την πρώτη μέρα προβολής του, ενώ έχει σημειώσει ρεκόρ προπωλήσεων.

ΓΡΑΦΕΙ: ΧΡΗΣΤΟς ΜΗΤΣΗς
27/04/2024

Τι έμεινε από την τελετή απονομής του βραβείου κοινού LUX, πέρα από την υποχρέωση ψήφου στις επικείμενες Ευρωεκλογές;

Μια χούφτα αξιόλογες ταινίες με κοινωνικό πρόσημο, μια ψαλμωδία στα Εσθονικά και μια σημαία με τα αστεράκια της ΕΕ.

Οι καλύτερες ταινίες που παίζουν τώρα στα σινεμά (25/4-1/5)

Μια λίστα με τις ιδανικότερες προτάσεις για κινηματογραφική έξοδο αυτήν την εβδομάδα.

Ο Λοράν Καντέ ήταν ένας λαϊκός σκηνοθέτης

Ένας από τους πιο ενδιαφέροντες Γάλλους δημιουργούς έχασε τη ζωή του σε ηλικία 63 ετών.

Η αβεβαιότητα για την Ίριδα παραμένει

Τα μέλη του ΠΟΦΠΑ καταγγέλλουν την παντελή αδιαφορία της διοίκησης του ΕΚΠΑ τόσο για το μέλλον της ιστορικής αίθουσας όσο και για τις δράσεις του Ομίλου.

Ο Ράιαν Γκόσλινγκ μάς συστήνεται ως ο "Κασκαντέρ"

Δείτε αποκλειστικά στο "α" ένα απόσπασμα από τα παρασκήνια της νέας ταινίας του διάσημου ηθοποιού.

"Stop Making Sense": Στον κόσμο ενός κεφαλιού

Τίποτα δεν έχει νόημα. Αλλά το "Stop Making Sense" έχει.