Ξαναπαντρεύομαι τη Γυναίκα μου

4

Μια επιτυχία του Μπρόντγουεϊ διασκευάζεται σε υποδειγματική, ξεκαρδιστική σκρούμπολ κωμωδία, της οποίας η κομψή γοητεία παραμένει αδιαπραγμάτευτη. Μια επιτυχία του Μπρόντγουεϊ διασκευάζεται σε υποδειγματική, ξεκαρδιστική σκρούμπολ κωμωδία, της οποίας η κομψή γοητεία παραμένει αδιαπραγμάτευτη. | Powered by Uber.

Xanapantrevomai th gynaika mou

Δεύτερη (θα ακολουθήσουν άλλες δύο) και καλύτερη μεταφορά της θεατρικής επιτυχίας των Μπεν Χεκτ και Τσαρλς ΜακΆρθουρ "Η πρώτη σελίδα" στη μεγάλη οθόνη, από έναν μετρ της σκρούμπολ κωμωδίας. Ο Χάουαρντ Χοκς ("Η Γυναίκα με τη Λεοπάρδαλη") "κεντάει" σκηνοθετικά πάνω σε ένα πανέξυπνο, σπινθηροβόλο σενάριο –το οποίο έχει τη φαεινή ιδέα να αλλάξει το φύλο του ενός πρωταγωνιστή– και περιγράφει με τον πιο ξεκαρδιστικό τρόπο το ερωτικό παιχνίδι σαν μια αδυσώπητη πολεμική μάχη: Ελπίζοντας να την ξανακερδίσει, ένας κυνικός, παμπόνηρος, μα κατά βάθος ρομαντικός διευθυντής εφημερίδας δελεάζει την πρώην γυναίκα του, η οποία μόλις έχει παρατήσει τη δημοσιογραφία σκοπεύοντας να ξαναπαντρευτεί, με ένα καυτό, αποκλειστικό ρεπορτάζ.

Ατάκες σε ρυθμό πολυβόλου, χορογραφημένο σασπένς, πλοκή γεμάτη συνεχόμενα, ανατρεπτικά ευρήματα, διακριτικός σαρκασμός των εργασιακών στερεοτύπων, παιχνίδι ανατροπής των κοινωνικών ρόλων και δυο εξαιρετικοί πρωταγωνιστές ως ερωτευμένοι, ανταγωνιστικοί και ζηλιάρηδες δημοσιογράφοι. Όλα ενορχηστρωμένα με ανεπανάληπτη φινέτσα και τέλειο τάιμινγκ. Μια ταινία που έχει αντιγραφεί αμέτρητες φορές, η κομψή γοητεία της, όμως, παραμένει αδιαπραγμάτευτη.

Α/Μ. ΗΠΑ. 1940. Διάρκεια: 92΄. Διανομή: NEW STAR.

Περισσότερες πληροφορίες

Ξαναπαντρεύομαι τη Γυναίκα μου

His Girl Friday
4
  • Κωμωδία
  • 1940
  • Διάρκεια: 92 '
  • Χάουαρντ Χοκς

Ελπίζοντας να την ξανακερδίσει, ένας εκδότης δελεάζει την πρώην γυναίκα του, η οποία μόλις έχει παρατήσει τη δημοσιογραφία σκοπεύοντας να ξαναπαντρευτεί, με ένα καυτό, αποκλειστικό ρεπορτάζ.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Σινεμά

Οι καλύτερες ταινίες που παίζουν τώρα στα σινεμά (03-09/09)

Όλες οι κορυφαίες επιλογές που δεν θέλετε να χάσετε στη μεγάλη οθόνη αυτή την εβδομάδα.

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
04/09/2026

Φεστιβάλ Βενετίας 2026: Τα στιγμιότυπα της πρώτης μέρας

Το "α" και ο Χρήστος Μήτσης βρίσκονται στο 83ο Φεστιβάλ Βενετίας (2-12/9), το οποίο σήκωσε αυλαία την Τετάρτη με το "Ink" του Ντάνι Μπόιλ. Ακολουθούν τα πιο ενδιαφέροντα highlights της πρώτης μέρας.

Οι 42 ελληνικές μικρές ιστορίες στις φετινές Νύχτες Πρεμιέρας

Το Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Αθήνας Νύχτες Πρεμιέρας επιστρέφει. Ανέκαθεν αγκάλιαζε το ελληνικό σινεμά με μια σειρά πρωτοβουλιών και δράσεων που διατηρούν ζωντανή και βαθαίνουν κάθε χρόνο αυτή τη σχέση ενθουσιώδους ενδιαφέροντος, προστασίας και γνήσιας αγάπης.

Όλες οι κριτικές των νέων ταινιών της εβδομάδας

Η άποψη του "α" για τις πρεμιέρες που παίζονται στους κινηματογράφους από τις 3 Σεπτεμβρίου.

Spa Weekend

Μια εν μέρει συμπαθητική αναβίωση των κομεντί των ‘00s, με μπόλικα κλισέ και την απολαυστική χημεία μεταξύ των τεσσάρων πρωταγωνιστριών της.

Πινόκιο: Ξεκούρδιστος

Φτηνά jump scare, υπερβολικό gore στοιχείο κι ένα σενάριο που εκτροχιάζεται από το πουθενά.

Στη Βοή της Καταιγίδας

Θεατρικής καταβολής, αλλά υψηλής έντασης νουάρ που κλιμακώνεται δεξιοτεχνικά. Λιγότερο ενδιαφέρον σεναριακά, εντυπωσιάζει με τις σκηνοθετικές αρετές του και την ερμηνευτική δυναμική του.