Ξαναπαντρεύομαι τη Γυναίκα μου

4

Μια επιτυχία του Μπρόντγουεϊ διασκευάζεται σε υποδειγματική, ξεκαρδιστική σκρούμπολ κωμωδία, της οποίας η κομψή γοητεία παραμένει αδιαπραγμάτευτη.

Xanapantrevomai th gynaika mou

Δεύτερη (θα ακολουθήσουν άλλες δύο) και καλύτερη μεταφορά της θεατρικής επιτυχίας των Μπεν Χεκτ και Τσαρλς ΜακΆρθουρ "Η πρώτη σελίδα" στη μεγάλη οθόνη, από έναν μετρ της σκρούμπολ κωμωδίας. Ο Χάουαρντ Χοκς ("Η Γυναίκα με τη Λεοπάρδαλη") "κεντάει" σκηνοθετικά πάνω σε ένα πανέξυπνο, σπινθηροβόλο σενάριο –το οποίο έχει τη φαεινή ιδέα να αλλάξει το φύλο του ενός πρωταγωνιστή– και περιγράφει με τον πιο ξεκαρδιστικό τρόπο το ερωτικό παιχνίδι σαν μια αδυσώπητη πολεμική μάχη: Ελπίζοντας να την ξανακερδίσει, ένας κυνικός, παμπόνηρος, μα κατά βάθος ρομαντικός διευθυντής εφημερίδας δελεάζει την πρώην γυναίκα του, η οποία μόλις έχει παρατήσει τη δημοσιογραφία σκοπεύοντας να ξαναπαντρευτεί, με ένα καυτό, αποκλειστικό ρεπορτάζ.


Ατάκες σε ρυθμό πολυβόλου, χορογραφημένο σασπένς, πλοκή γεμάτη συνεχόμενα, ανατρεπτικά ευρήματα, διακριτικός σαρκασμός των εργασιακών στερεοτύπων, παιχνίδι ανατροπής των κοινωνικών ρόλων και δυο εξαιρετικοί πρωταγωνιστές ως ερωτευμένοι, ανταγωνιστικοί και ζηλιάρηδες δημοσιογράφοι. Όλα ενορχηστρωμένα με ανεπανάληπτη φινέτσα και τέλειο τάιμινγκ. Μια ταινία που έχει αντιγραφεί αμέτρητες φορές, η κομψή γοητεία της, όμως, παραμένει αδιαπραγμάτευτη.

Α/Μ. ΗΠΑ. 1940. Διάρκεια: 92΄. Διανομή: NEW STAR

Περισσότερες πληροφορίες

Ξαναπαντρεύομαι τη Γυναίκα μου

His Girl Friday
4
  • Κωμωδία
  • 1940
  • Διάρκεια: 92 '
  • Χάουαρντ Χοκς

Ελπίζοντας να την ξανακερδίσει, ένας εκδότης δελεάζει την πρώην γυναίκα του, η οποία μόλις έχει παρατήσει τη δημοσιογραφία σκοπεύοντας να ξαναπαντρευτεί, με ένα καυτό, αποκλειστικό ρεπορτάζ.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Σινεμά

Ο Κασκαντέρ

Χιούμορ και δράση συνδυάζονται σε ένα κωμικό νεονουάρ με ξέφρενη παρωδιακή διάθεση. Άκρως κινηματογραφόφιλο και μεταμοντέρνα ευρηματικό, όσο και χαοτικά ανοικονόμητο.

ΓΡΑΦΕΙ: ΧΡΗΣΤΟς ΜΗΤΣΗς
02/05/2024

Στον Ιστό του Τρόμου

Καλοκουρδισμένο, κλειστοφοβικό θρίλερ γεμάτο σασπένς, ένταση και ανατριχίλες, στο οποίο υπάρχει χώρος και μια ευθεία κοινωνικοπολιτική αλληγορία.

Γκάρφιλντ: Γάτος με Πέταλα

Το reboot των αστείων κατορθωμάτων του πιο cool σινε-γάτου ξεκινάει σαν ατακαριστή, μπριόζα κωμωδία καταστάσεων, για να εξελιχθεί σε μια ευρηματικότατη, αγωνιώδη και ξεκαρδιστική "Επικίνδυνη Αποστολή".

Το Χρώμα του Ροδιού

Ένα από τα διαχρονικά αριστουργήματα του ποιητικού σινεμά, το οποίο δημιουργεί ένα μεθυστικών αισθήσεων και συναρπαστικών συναισθημάτων κόσμο (ο αρμένικος πολιτισμός) χάρη στη δύναμη της καθαρής εικόνας.

Επιτέλους όλοι πια μιλάνε για τον Νίκο Παπατάκη

Το Cinobo παρουσιάζει τη φιλμογραφία του ασύγκριτου σκηνοθέτη στην πλατφόρμα του δίνοντας πρόσβαση σε ένα πολύτιμο και εν πολλοίς υποτιμημένο έργο.

Οι 16 Ίριδες που διεκδικεί η "Φόνισσα" ήρθαν νομοτελειακά

Στις υποψηφιότητες της Ελληνικής Ακαδημίας Κινηματογράφου αποτυπώνεται η επιτυχία της ποιοτικής διασκευής της Εύας Νάθενα.

Η σχέση του συγγραφέα Πολ Όστερ με τον κινηματογράφο

Θυμόμαστε τα βιβλία του εμβληματικού συγγραφέα που έγιναν ταινίες αλλά και τα φιλμ που ο ίδιος σκηνοθέτησε.