Το "Blaga’s Lessons" σάρωσε στο 57ο Φεστιβάλ Κινηματογράφου του Κάρλοβι Βάρι

Το βουλγάρικο δράμα "Blaga’s Lessons" ήταν ο θριαμβευτής της διοργάνωσης, αποσπώντας τα βραβεία καλύτερης ταινίας και καλύτερης ηθοποιού.

Blagas lessons

Η βουλγάρικη ταινία "Blaga’s Lessons" του  Στέφαν Κομαντάρεφ κατέκτησε την Κρυστάλλινη Σφαίρα για Καλύτερη Ταινία και 25.000 δολλάρια στο 57ο Φεστιβάλ Κινηματογράφου του Κάρλοβι Βάρι, ενώ η πρωταγωνίστριά το, Ελι Σκόρτσεβα βραβεύτηκε για την εξαιρετική ερμηνεία της. Η ταινία, σύφωνα με τον Κομαντάρεφ, είναι ένας φόρος τιμής στους γονείς του σκηνοθέτη και συνολικά σε αυτή τη γενιά, η οποία υπέφερε από την σκληρή μετάβαση προς μια καπιταλιστική κοινωνία

Περισσότεροι απο 100 χιλιάδες θεατές συγκεντώθηκαν φέτος στο Κάρλοβι Βάρι για να παρακολουθήσουν 185 ταινίες, 36 παγκόσμιες πρεμιέρες και 445 προβολές. Απανωτά sold out, από την προβολή του "Master and Commander: Στα Πέρατα του Κόσμου" με τον Ράσελ Κρόου, ο οποίος παρέλαβε τιμητική Κρυστάλλινη Σφαίρα για την καλλιτεχνική του συνεισφορά, μέχρι τα γιαπωνέζικα αριστουργήματα του Γιασούζο Μασουμούρα και το αφιέρωμα στην ηθοποιό Ντανιέλα Κολάροβα, το τσέχικο κοινό απέδειξε ακόμα μια φορά την αγάπη του για τη μεγάλη οθόνη, γι αυτό και το συγκεκριμένο σινε-event διατηρεί το κύρος του εδώ και έξι δεκαετίες. Παράλληλα, κατά τη διάρκεια του φεστιβάλ προβλήθηκαν νέες ταινίες σε εξέλιξη (works in progress),  παρουσιάστηκαν εκπαιδευτικά προγράμματα, δόθηκαν χορηγούμενα βραβεία για την στήριξη νέων δημιουργών κ.α.

Διαβάστε Επίσης

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Σινεμά

O Barack Obama αποκαλύπτει τις αγαπημένες του ταινίες για το 2025

"Μία μάχη μετά την άλλη", "Συναισθηματική Αξία" και "Τύχη Βουνό" φιγουράρουν στη φετινή κινηματογραφική λίστα του Barack Obama.

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
29/12/2025

Οι 5 πιο εμβληματικοί ρόλοι της Μπριτζίτ Μπαρντό

Κάνουμε μία κινηματογραφική αναδρομή στην πλούσια φιλμογραφία της Γαλλίδας ηθοποιού που έφυγε από τη ζωή εχθές.

Οι ταινίες που έρχονται την Πέμπτη 1/1

Τζόντι Φόστερ α λα γαλλικά, μία ζόμπι επίθεση και ένα μουσικό ντοκιμαντέρ έρχονται στις μαρκίζες των κινηματογράφων.

Για όσους δεν χόρτασαν οικογένεια, αυτές είναι οι ταινίες που παίζονται στις αίθουσες

Κινηματογραφικές επιλογές που φέρνουν στο προσκήνιο περίπλοκους ή αστείους οικογενειακούς δεσμούς από τις 25-31/12.

Οι νέες ταινίες που βλέπουμε στα σινεμά το ΠΣΚ

Αυτές είναι όλες οι ταινίες που θα δούμε στις κινηματογραφικές αίθουσες από τις 25 έως τις 31/12.

Οι καλύτερες ταινίες που παίζουν τώρα στα σινεμά (25-31/12)

Μια λίστα με τις ιδανικότερες προτάσεις για κινηματογραφική έξοδο αυτήν την εβδομάδα.

Γιάννης Σμαραγδής για τον "Καποδίστρια": "Δεν επιλέγουμε εμείς τα πρόσωπα, αλλά αυτά εμάς"

Με αφορμή την πρεμιέρα της ιστορικής βιογραφίας "Καποδίστριας", το "α" συναντήθηκε με τον σκηνοθέτη στο ανακαινισμένο Athinaion Experience για μια κουβέντα εφ’ όλης της ύλης.