Η "Αρκουδότρυπα" ζητά τη βοήθειά σας

Συνεισφέρετε στην crowdfund καμπάνια μιας ταινίας που μιλά για την αγάπη, μια μυστική σπηλιά και μια τσουκνιδόπιτα.

Αρκουδότρυπα1

"Μια μυστική σπηλιά, μια τσουκνιδόπιτα, μια απρόσμενη προδοσία, και ένα ξέφρενο πανηγύρι θα αλλάξουν για πάντα την σχέση της Αργυρούς με την κολλητή της".

Αυτή είναι η σε δύο φράσης πλοκή της μεγάλου μήκους ταινίας "Αρκουδότρυπα", η οποία αναζητά σινεφιλική συνδρομή ώστε να μπορέσει να ολοκληρωθεί. Πρόκειται για το ντεμπούτο της κολεκτίβας "ΠΑΜΕ ΛΙΓΟ", ένα εγχείρημα που ξεκίνησε από την Χρυσιάννα Παπαδάκη, τον Στέργιο Ντινόπουλο, την Αρσινόη Πηλού, και τον Θανάση Μιχαλόπουλο, οι οποίοι αναζητούν τρόπους δημιουργίας ανεξάρτητου κινηματογράφου ακολουθώντας οριζόντιες διαδικασίες, όπως το συλλογικό profit sharing και οι αλληλέγγυες μορφές διανομής. Ή όπως λένε καλύτερα οι ίδιοι: "Πάνω από όλα θέλουμε να πούμε σημαντικές και ευαίσθητες ιστορίες και να δώσουμε φωνή σε δημιουργούς που δρουν στα περιθώρια της κινηματογραφικής αγοράς".

Ωστόσο, τι ακριβώς είναι αυτή η "Αρκουδότρυπα"; Ας ρίξουμε μια ματιά στη σύνοψη:

"Η Τριλογία της Αρκουδότρυπας είναι μια ιστορία για την κουήρ αγάπη που διαδραματίζεται βαθιά στα βουνά της Πίνδου. Η ιστορία ξεκινάει όταν η 19χρονη Αργυρώ μαθαίνει πως η παιδική της φίλη Αννέτα έμεινε έγκυος και σκοπεύει να μετακομίσει με τον φίλο της στη πόλη, εγκαταλείποντας το χωριό στο οποίο μεγάλωσαν. Εκπληρώνοντας μια υπόσχεση από παλιά, οι δύο φίλες αποφασίζουν να πάνε στη θρυλική σπηλιά της 'Αρκουδότρυπας' όπου και θα αντικρίσουν τους βαθύτερους φόβους τους. Ένα ταξίδι στο ορεινό τοπίο της Ελάτης Τρικάλων, η 'Αρκουδότρυπα' είναι μια τρυφερή ταινία για την ενηλικίωση, την φιλία και τον έρωτα, που μιλἀ για της κουήρ σχέσεις στην επαρχία, ιδίως μεταξύ γυναικών, που σπάνια βλέπουμε να απεικονίζονται στο λευκό πανί. Διαπραγματεύεται τόσο την σύγκρουση όσο και την αρμονία μεταξύ του παραδοσιακού και του μοντέρνου, συνδυάζοντας το φολκλόρ του τόπου με τα προσωπικά βιώματα των δημιουργών".

Αρκουδότρυπα2

Εδώ αξίζει να σημειωθεί πως η ιστορία της Αργυρούς και της Αννέτας ξεκίνησε ως μια μικρού μήκους, η οποία χρηματοδοτήθηκε εξ ολοκλήρου από crowdfunding. Τώρα αναζητά περαιτέρω υποστήριξη καθώς αναπτύσσεται σε ταινία μεγάλου μήκους. Η παραγωγή έχει λάβει χρηματοδότηση από το πρόγραμμα Micro-Budget του Ελληνικού Κέντρου Κινηματογράφου, αλλά η επιπλέον στήριξη μέσω crowdfunding είναι απαραίτητη ώστε να συμπληρωθεί η χρηματοδότηση και να μείνει η παραγωγή ανεξάρτητη.

Εάν, λοιπόν, επιθυμείτε να δείτε την "Αρκουδότρυπα" να παίρνει σάρκα και οστά, επισκεφτείτε τη σελίδα της καμπάνιας εδώ αλλά και το Instagram της ταινίας.

Δείτε το teaser της "Αρκουδότρυπας":

Αρκουδότρυπα αφίσα

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Σινεμά

77ο Φεστιβάλ Καννών: Το Megalo (χαμένο) στοίχημα του Φράνσις Κόπολα

Διπλά βραβευμένος με Χρυσό Φοίνικα, ο σκηνοθέτης του "Νονού" παρουσιάσε στις Κάννες το κινηματογραφικό σχέδιο στο οποίο επένδυσε σαράντα χρόνια από τη ζωή του. Το "Megalopolis", όμως, αποδείχτηκε δυστυχώς μια εκκωφαντική αποτυχία.

ΓΡΑΦΕΙ: ΧΡΗΣΤΟς ΜΗΤΣΗς
17/05/2024

Το "Λώξη" δεν είναι μόνο ένα ντοκιμαντέρ για την πρώτη ηθοποιό με σύνδρομο Down

Οι σκηνοθέτες της ταινίας για την Λωξάνδρα Λούκας που έγραψε ιστορία παίζοντας στο Εθνικό Θέατρο, μιλούν στο "α" για το πολύτιμο φιλμ τους.

Η Βίκυ Καγιά και η Σοφία Κόκκαλη είναι μητέρα και κόρη στο "Πολύδροσο" του The Boy

Οι συμπρωταγωνίστριες της νέας ταινίας του Αλέξανδρου Βούλγαρη μιλούν στο "α" για τη συμμετοχή τους στο ατμοσφαιρικό δράμα που ψηλαφεί τις έννοιες της μητρότητας και της απώλειας.

Τα οσκαρικά κοστούμια του "Poor Things" στο Μουσείο Μπενάκη

Οι εντυπωσιακές δημιουργίες της Χόλι Γουάντινγκτον έρχονται το καλοκαίρι στην Αθήνα.

Πολύδροσο

Ένα υπόκωφης έντασης και ανεπιτήδευτης ποίησης φιλμ, το οποίο συγκινεί, εξαντλεί, ωστόσο, τις κινηματογραφικές εκπλήξεις του, καθώς εγκλωβίζεται στη φόρμα.

Βασιλιάδες του Κόσμου

Βραβείο καλύτερης ταινίας στο φεστιβάλ του Σαν Σεμπαστιάν για ένα σκληρό δράμα νεορεαλιστικής ειλικρίνειας, χρωματισμένο με πινελιές ονειρικής φαντασίας.

Η Άκρη του Νήματος

Τυποποιημένο crime thriller που δεν πρωτοτυπεί πουθενά.