Ρούμπι: Ένα Κράκεν στην Εφηβεία

2,5

Διεκπεραιωτικού χαρακτήρα πλην όμως τσαχπίνικη οικογενειακή περιπέτεια με ευκολοερμήνευτα νοήματα, όπως η ανάγκη της αποδοχής, της εμπιστοσύνης και της συμφιλίωσης.

Ρούμπι: Ένα Κράκεν στην Εφηβεία

Δύσκολη φάση η εφηβεία, όλοι το ξέρουν αυτό. Αλλά ακόμα περισσότερο η 16χρονη Ρούμπι, η οποία καλείται να επιβιώσει του λυκείου αποκρύπτοντας το γεγονός πως είναι ένα τέρας. Κυριολεκτικά, καθώς ανήκει στο μυθικό είδος των κράκεν, των βίαιων πλασμάτων που ζουν στη θάλασσα, μόνο που εδώ βρίσκονται στη στεριά υποκρινόμενα τους Καναδούς! Ένα ατύχημα που προκαλεί η Ρούμπι, όμως, την αναγκάζει να αποκαλύψει την αληθινή ταυτότητά της, απειλώντας τη σχέση της με τους γονείς και τους φίλους της.

Η τσαχπινιά που συνοδεύει πάντα τα animation της DreamWorks γλιτώνει την ταινία από τη σοβαροφάνεια, ενώ βοηθά να παραβλεφθεί ο διεκπεραιωτικός χαρακτήρας όσο και τα προφανή νοήματά της. Η σημασία της αποδοχής, της συμφιλίωσης και της εμπιστοσύνης είναι έννοιες με τις οποίες καλείται να συμφιλιωθεί η Ρούμπι, μέσα από μια περιπέτεια που συμβολίζει τους πρώτους πόνους ενηλικίωσης. Όχι κάτι κινηματογραφικά πρωτόγνωρο, αλλά σίγουρα γλυκό και άκακο, με σαφή απεύθυνση στο νεαρό κοινό.

Η ταινία προβάλλεται μεταγλωττισμένη στα ελληνικά.

ΗΠΑ. 2023. Διάρκεια: 90΄. Διανομή: TANWEER.

Περισσότερες πληροφορίες

Ρούμπι, Ένα Κράκεν στην Εφηβεία

Ruby Gillman, Teenage Kraken
2,5
  • Animation
  • 2023
  • Διάρκεια: 90 '
  • Κερκ Ντε Μίκο

Οι προσπάθειες μιας έφηβης να κρύψει πως είναι ένα μυθικό κράκεν καταρρέουν ύστερα από ένα ατύχημα, το οποίο τη φέρνει αντιμέτωπη με την πραγματική ταυτότητά της, αλλά και με τις σχέσεις με την οικογένεια και τους φίλους της.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Σινεμά

Ελληνικό box office: Γκάρφιλντ, πίθηκοι και Γιουροβίζιον

Η Μαρίνα και το "Ζάρι" της κράτησαν τους ενήλικες στους καναπέδες τους, με την πιτσιρικαρία να επιλέγει "Γκάρφιλντ" και να τον ανεβάζει στην κορυφή του εβδομαδιαίου top-10.

ΓΡΑΦΕΙ: ΧΡΗΣΤΟς ΜΗΤΣΗς
14/05/2024

Piraeus Port Film Festival: Ο Πειραιάς γίνεται λιμάνι της 7ης Τέχνης

Κατά τη διάρκεια του PPFF, θα προβληθούν σημαντικές μεγάλου μήκους ταινίες του ελληνικού και ξένου κινηματογράφου, μικρού μήκους ταινίες Ελλήνων δημιουργών, όλες με άξονα τη θεματική του φεστιβάλ "θάλασσα, ναυτικοί, λιμάνια".

Updated | Οι ταινίες που έρχονται στις αίθουσες την Πέμπτη 16/5

Διάσημα ονόματα του ελληνικού διεθνούς θεάματος προσεχώς στις μαρκίζες των κινηματογράφων.

Γιορτάστε τη Γιορτή της Μητέρας στο σινεμά

Διαλέξτε μία από τις προτάσεις μας, πάρτε τη μαμά σας και επισκεφτείτε τον κοντινότερο κινηματογράφο.

5 ταινίες για τη Γιορτή της Μητέρας

Μια λίστα από φιλμ που θα σας κάνουν να αγαπήσετε ακόμα περισσότερο τη μαμά σας, με αφορμή την Ημέρα της Μητέρας (12/5).

Οι καλύτερες ταινίες που παίζουν τώρα στα σινεμά (9-15/5)

Μια λίστα με τις ιδανικότερες προτάσεις για κινηματογραφική έξοδο αυτήν την εβδομάδα.

Στο teaser του "Megalopolis" ο Φράνσις Φορντ Κόπολα καταργεί τη λογική

Ο Άνταμ Ντράιβερ ρισκάρει τη ζωή του στο πρώτο απόσπασμα από την πολυαναμενόμενη νέα ταινία του θρυλικού σκηνοθέτη.