Οι ταινίες που ανυπομονούμε να δούμε στα σινεμά τον Ιούνιο

Μια πολυαναμενόμενη επιστροφή, μια ρομαντική κωμωδία και ένα πολλά υποσχόμενο arthouse φιλμ δίνουν τον τόνο στον πρώτο μήνα του καλοκαιριού.

Indiana Jones 5d

Με το μήνα να έχει ήδη ξεκινήσει δυναμικά, χάρη σε ταινίες όπως το υπερηρωικό "Flash", την ελληνική κωμωδία "Black Stone" και το συναισθηματικό animation της Pixar "Στο Στοιχείο τους", ο Ιούνιος υπόσχεται ακόμα περισσότερες κινηματογραφικές συγκινήσεις.

"Indiana Jones και ο Δίσκος του Πεπρωμένου" (29/6)

Λίγες εβδομάδες μετά την πρεμιέρα στις Κάννες, καταφτάνει στις ελληνικές αίθουσες η πολυαναμενόμενη νέα περιπέτεια του πιο δημοφιλούς αρχαιολόγου. Ο Χάρισον Φορντ επιστρέφει στον αγαπημένο ρόλο του Ίντι για να προετοιμάσει τη διάδοχό του, την οποία οποία υποδύεται η πολυτάλαντη Φίμπι Γουόλερ-Μπριτζ. Η υπόθεση του νέου σίκουελ τοποθετείται το 1969, όταν ο Ίντι δυσαρεστείται από την απόφαση της αμερικανικής κυβέρνησης να προσλάβει πρώην κρατικούς εχθρούς, έτσι ώστε να κατακτηθεί το διάστημα πριν από τους Σοβιετικούς. Ο αρχαιολόγος τότε, μαζί με τη βαφτισιμιά του αποφασίζουν να αναλάβουν δράση, αγνοώντας πως στο φόντο υπάρχει ένας πρώην ναζί νυν επιστήμονας ο οποίος έχει τα δικά του μοχθηρά σχέδια.

"Asteroid City" (22/6)

Δύο χρόνια μετά τη "Γαλλική Αποστολή", ο γεωμετρικά ρομαντικός Γουές Άντερσον ("Οικογένεια Τενενμπάουμ", "Ξενοδοχείο Grand Budapest") δοκιμάζεται σε ένα δικής του κοπής sci-fi με το "Asteroid City". Η 11η ταινία στη φιλμογραφία του σκηνοθέτη, τοποθετείται στο 1955 σε μια απομακρυσμένη μικρή αμερικανική πόλη που βρίσκεται καταμεσής μιας ερήμου. Εκεί πρόκειται να διεξαχθεί το ετήσιο συνέδριο "Νεαρών Παρατηρητών των Άστρων και Δόκιμων του Διαστήματος", στο πλαίσιο του οποίου γιορτάζεται η "Ημέρα του Αστεροειδούς". Πρόκειται για την επέτειο από την 23η Σεπτεμβρίου 3.007 π.Χ. όταν, σύμφωνα με το τρέιλερ, ένας μετεωρίτης χτύπησε την πόλη. Όσο για την υπόθεση, αφορά ένα χήρο ο οποίος εγκλωβίζεται στην πόλη μαζί με τα τέσσερα παιδιά του, εκλιπαρώντας τον πεθερό του να τους σώσει. Ωστόσο, όσο βρίσκεται εκεί αναπτύσει μια σχέση με μια διάσημη ηθοποιό και το γιο της, ενώ συμμέτεχει σε διάφορα δρώμενα του συνεδρίου. Τα πράγματα περιπλέκονται όταν ξαφνικά ένα ΑΤΙΑ και ένας εξωγήινος φτάνουν στην πόλη, γεγονός που υποχρεώνει την αμερικανική κυβέρνηση να βάλει τους πάντες σε καραντίνα. Όπως το συνηθίζουν οι ταινίες του Άντερσον, έτσι και στο "Asteroid City" η διανομή των ηθοποιών είναι γεμάτη πρωτοκλασάτους αστερές. Έίστε έτοιμοι; Βαθιά ανάσα, έχουμε και λέμε: Τζέισον Σβάρτζμαν, Σκάρλετ Γιόχανσον, Τομ Χανκς, Τίλντα Σουίντον, Μπράιαν Κράνστον, Έντουαρντ Νόρτον, Άντριεν Μπρόντι, Μάγια Χοκ, Στιβ Καρέλ, Ματ Ντίλον, Χονγκ Τσάου, Μάργκο Ρόμπι και Τζεφ Γκόλντμπλουμ είναι μερικοί από τους πρωταγωνιστές του φιλμ!

"Ντετέκτιβ Μάρλοου" (22/6)

Ο Λίαμ Νίσον επανενώνεται με τον οσκαρικό σκηνοθέτη Νιλ Τζόρνταν ("Το Παιχνίδι των Λυγμών") για ένα νουάρ αποχρώσεων μυστήριο. Ο Νίσον υποδύεται έναν ντετέκτιβ με φθίνουσα καριέρα, με φόντο τη δεκαετία του ’30, ο οποίος αναλαμβάνει τον εντοπισμό του πρώην εραστή μιας εκθαμβωτικής κληρονόμου. Η υπόθεση φαίνεται αρκετά απλή, ώσπου κάνουν την εμφάνισή τους διαδοχικές αναπάντεχες εκπλήξεις που κρύβουν μια περίπλοκη πλεκτάνη.

"Μαθήματα Αποπλάνησης" (22/6)

Μετά από πολύ καιρό, η βραβευμένη με Όσκαρ Τζένιφερ Λόρενς επιστρέφει σε έναν καθαρόαιμα κωμικό ρόλο, για χάρη μιας ρομαντικής κομεντί. Η υπόθεση θέλει την ηθοποιό στο ρόλο μιας οδηγού Uber που αναλαμβάνει την "ενηλικίωση" ενός εφήβου, ώστε να μπορέσει να ξεπληρώσει τα χρέη της. Το λες και στόρι βγαλμένο από τα 90s…

"Τα Πάνω Κάτω" (29/6)

Ένας από τους πιο συζητημένους και ταλαντούχους Γάλλους δημιουργούς, ο ηθοποιός και σκηνοθέτης Λουί Γκαρέλ, φέρνει "Τα Πάνω Κάτω". Το υποψήφιο για 11 βραβεία Σεζάρ (ήτοι τα γαλλικά Όσκα) φιλμ συνδυάζει χιούμορ, μυστήριο και ρομαντισμό, καθώς αφηγείται την ιστορία ενός άντρα που προσπαθεί πάση θυσία να προστατέψει τη μητέρα του, η οποία πρόκειται να παντρευτεί ένα φυλακισμένο.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Σινεμά

Γκάρφιλντ: Γάτος με Πέταλα

Το reboot των αστείων κατορθωμάτων του πιο cool σινε-γάτου ξεκινάει σαν ατακαριστή, μπριόζα κωμωδία καταστάσεων, για να εξελιχθεί σε μια ευρηματικότατη, αγωνιώδη και ξεκαρδιστική "Επικίνδυνη Αποστολή".

ΓΡΑΦΕΙ: ΧΡΗΣΤΟς ΜΗΤΣΗς
02/05/2024

Το Χρώμα του Ροδιού

Ένα από τα διαχρονικά αριστουργήματα του ποιητικού σινεμά, το οποίο δημιουργεί ένα μεθυστικών αισθήσεων και συναρπαστικών συναισθημάτων κόσμο (ο αρμένικος πολιτισμός) χάρη στη δύναμη της καθαρής εικόνας.

Επιτέλους όλοι πια μιλάνε για τον Νίκο Παπατάκη

Το Cinobo παρουσιάζει τη φιλμογραφία του ασύγκριτου σκηνοθέτη στην πλατφόρμα του δίνοντας πρόσβαση σε ένα πολύτιμο και εν πολλοίς υποτιμημένο έργο.

Οι 16 Ίριδες που διεκδικεί η "Φόνισσα" ήρθαν νομοτελειακά

Στις υποψηφιότητες της Ελληνικής Ακαδημίας Κινηματογράφου αποτυπώνεται η επιτυχία της ποιοτικής διασκευής της Εύας Νάθενα.

Η σχέση του συγγραφέα Πολ Όστερ με τον κινηματογράφο

Θυμόμαστε τα βιβλία του εμβληματικού συγγραφέα που έγιναν ταινίες αλλά και τα φιλμ που ο ίδιος σκηνοθέτησε.

Οι ταινίες που ανυπομονούμε να δούμε στα θερινά το καλοκαίρι

Χαρτογραφούμε το τοπίο των κυκλοφοριών που πρόκειται να μας συντροφεύσουν τους επόμενους μήνες.

Χωρίς "Αντιπάλους" - 5 καυτά ερωτικά τρίγωνα του σινεμά

Μια λίστα ταινιών που πρέπει να δείτε αν ακόμα δεν μπορείτε να ξεπεράσετε το throuple των Ζεντάγια - Μάικ Φάιστ - Τζος Ο’Κόνορ.