Στο "Οπενχάιμερ" συμμετείχαν ως κομπάρσοι αληθινοί επιστήμονες

Μια αληθινή #Νόλαν_στιγμή για το σκηνοθέτη που συνεχίζει αν φτάνει στα άκρα το ρεαλισμό των ταινιών του.

oppenheimer_poster_detail

Γνωστός για την προσοχή του στην παραμικρή λεπτομέρεια των ταινιών του, την οποία άλλοι ονομάζουν τελειομανία άλλοι... μονομανία, ο Κρίστοφερ Νόλαν σε πρόσφατη συνέντευξή του αποκάλυψε μία ακόμα πτυχή που αποδεικνύει πόσο μόχθησε για την αληθοφάνεια του πολυαναμενόμενου "Οπενχάιμερ".

Συγκεκριμένα, σε συνέντευξή του στο Entertainment Weekly, ο σκηνοθέτης μοιράστηκε πως χρησιμοποιήσε στα γυρίσματα αληθινούς επιστήμονες σε ρόλο κομπάρσου. Ο λόγος; Όπως εξηγεί ο ίδιος ο Νόλαν: "Ήμασταν στο Λος Άλαμος και είχαμε πολλούς πραγματικούς επιστήμονες ως κομπάρσους. Χρειαζόμασταν ένα πλήθος βοηθητικών ηθοποιών ώστε να μας δώσει αυθεντικές αντιδράσεις αλλά και να αυτοσχεδιάσει. Έτσι κάποιοι άρχισαν να εκδηλώνουν αυθόρμητες ομιλίες στις οποίες εκφράζονταν βάσιμα επιχειρήματα. Ήταν πολύ διασκεδαστικό να το ακούς. Συνήθως βρίσκεσαι σε σετ όπου οι κομπάρσοι νοιάζονται βασικά για το μεσημεριανό τους. Και εδώ έβλεπες ανθρώπους να εκφέρουν λόγους έχοντας υπόψη τις γεωπολιτικές συνέπειες των πυρηνικών εξοπλισμών και μάλιστα, να γνωρίζουν καλά για τι μιλάνε. Υπό αυτήν την έννοια, η συμπεριφορά τους μας υπενθύμιζε πως πρέπει καθημερινά οι επιδόσεις μας να είναι άψογες, να πιστεύουμε στην ιστορία που θέλουμε να αφηγηθούμε και να αντιλαμβανόμαστε τις προκλήσεις απέναντί μας".

Oppenheimer trailer2

Βέβαια, η παραπάνω πληροφορία δε θα έπρεπε να ξαφνιάζει κανένα, από τη στιγμή που είναι γνωστό πως ο Νόλαν και η ομάδα του πέτυχαν χωρίς τη χρήση ειδικών εφέ την αναπαράσταση της πρώτης δοκιμής ατομικής βόμβας, η οποία έδωσε στην ανθρωπότητα την εικόνα του δολοφονικού καπνού που παίρνει το σχήμα μανιταριού. Εδώ αξίζει να θυμίσουμε πως στο επίκεντρο του "Οπενχάιμερ" βρίσκεται μία από τις πιο αινιγματικές προσωπικότητες της σύγχρονης ιστορίας. Καθώς, όπως προδίδει ο τίτλος, η υπόθεση αφορά το δημιουργό της ατομικής βόμβας Τζόσουα Ρόμπερτ Οπενχάιμερ τον οποίο ενσαρκώνει ο Κίλιαν Μέρφι.

Το "Οπενχάιμερ" κυκλοφορεί στις ελληνικές αίθουσες στις 24 Αυγούστου.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Σινεμά

Οι ταινίες του Τζέιμς Κάμερον σε σειρά αξιολόγησης

Ένα ranking των ταινιών του κινηματογραφικού μύθου, με αφορμή την κυκλοφορία του Avatar: Φωτιά και Στάχτη.

ΓΡΑΦΕΙ: ΜΠΑΜΠΗς ΔΟΥΚΑς
19/12/2025

Απόψε στην Ταινιοθήκη της Ελλάδος: Δύο ξεχωριστές ταινίες, αποκατεστημένες και προσβάσιμες για όλους

"Πικρό ψωμί" και "Μια ζωή σε θυμάμαι να φεύγεις" προβάλλονται απόψε στην Ταινιοθήκη της Ελλάδος με είσοδο ελεύθερη για το κοινό.

Οι καλύτερες ταινίες που παίζουν τώρα στα σινεμά (18-24/12)

Μια λίστα με τις ιδανικότερες προτάσεις για κινηματογραφική έξοδο αυτήν την εβδομάδα.

Ο Τζέιμς Κάμερον έχτισε τον μύθο του πολύ πριν το 'Avatar: Φωτιά και Στάχτη'

Για περισσότερα από 45 χρόνια, ο θρυλικός Καναδός σκηνοθέτης μετατρέπει το αδύνατο σε κινηματογραφική τελειότητα, αναγκάζοντας κάθε φορά Χόλιγουντ και κοινό σε βαθιά υπόκλιση.

Τελικά, αξίζει να δούμε το νέο "Avatar: Φωτιά και Στάχτη";

Με αφορμή την πρεμιέρα της τρίτης ταινίας του μπλε franchise επιστημονικής φαντασίας, εξερευνούμε τον αντι-αποικιοκρατικό (;) κόσμο του Τζέιμς Κάμερον.

Όλες οι κριτικές των νέων ταινιών της εβδομάδας

Η άποψη του "α" για τις πρεμιέρες που παίζονται στους κινηματογράφους από τις 18 Δεκεμβρίου.

Film Factory: Ένα τριήμερο κινηματογραφικών masterclasses με ελεύθερη είσοδο στην Ταινιοθήκη

Μία από τις πιο δημιουργικές και επιτυχημένες εκπαιδευτικές δράσεις της Ελληνικής Ακαδημίας Κινηματογράφου επιστρέφει για δέκατη τέταρτη χρονιά.