Στο "Οπενχάιμερ" συμμετείχαν ως κομπάρσοι αληθινοί επιστήμονες

Μια αληθινή #Νόλαν_στιγμή για το σκηνοθέτη που συνεχίζει αν φτάνει στα άκρα το ρεαλισμό των ταινιών του.

oppenheimer_poster_detail

Γνωστός για την προσοχή του στην παραμικρή λεπτομέρεια των ταινιών του, την οποία άλλοι ονομάζουν τελειομανία άλλοι... μονομανία, ο Κρίστοφερ Νόλαν σε πρόσφατη συνέντευξή του αποκάλυψε μία ακόμα πτυχή που αποδεικνύει πόσο μόχθησε για την αληθοφάνεια του πολυαναμενόμενου "Οπενχάιμερ".

Συγκεκριμένα, σε συνέντευξή του στο Entertainment Weekly, ο σκηνοθέτης μοιράστηκε πως χρησιμοποιήσε στα γυρίσματα αληθινούς επιστήμονες σε ρόλο κομπάρσου. Ο λόγος; Όπως εξηγεί ο ίδιος ο Νόλαν: "Ήμασταν στο Λος Άλαμος και είχαμε πολλούς πραγματικούς επιστήμονες ως κομπάρσους. Χρειαζόμασταν ένα πλήθος βοηθητικών ηθοποιών ώστε να μας δώσει αυθεντικές αντιδράσεις αλλά και να αυτοσχεδιάσει. Έτσι κάποιοι άρχισαν να εκδηλώνουν αυθόρμητες ομιλίες στις οποίες εκφράζονταν βάσιμα επιχειρήματα. Ήταν πολύ διασκεδαστικό να το ακούς. Συνήθως βρίσκεσαι σε σετ όπου οι κομπάρσοι νοιάζονται βασικά για το μεσημεριανό τους. Και εδώ έβλεπες ανθρώπους να εκφέρουν λόγους έχοντας υπόψη τις γεωπολιτικές συνέπειες των πυρηνικών εξοπλισμών και μάλιστα, να γνωρίζουν καλά για τι μιλάνε. Υπό αυτήν την έννοια, η συμπεριφορά τους μας υπενθύμιζε πως πρέπει καθημερινά οι επιδόσεις μας να είναι άψογες, να πιστεύουμε στην ιστορία που θέλουμε να αφηγηθούμε και να αντιλαμβανόμαστε τις προκλήσεις απέναντί μας".

Oppenheimer trailer2

Βέβαια, η παραπάνω πληροφορία δε θα έπρεπε να ξαφνιάζει κανένα, από τη στιγμή που είναι γνωστό πως ο Νόλαν και η ομάδα του πέτυχαν χωρίς τη χρήση ειδικών εφέ την αναπαράσταση της πρώτης δοκιμής ατομικής βόμβας, η οποία έδωσε στην ανθρωπότητα την εικόνα του δολοφονικού καπνού που παίρνει το σχήμα μανιταριού. Εδώ αξίζει να θυμίσουμε πως στο επίκεντρο του "Οπενχάιμερ" βρίσκεται μία από τις πιο αινιγματικές προσωπικότητες της σύγχρονης ιστορίας. Καθώς, όπως προδίδει ο τίτλος, η υπόθεση αφορά το δημιουργό της ατομικής βόμβας Τζόσουα Ρόμπερτ Οπενχάιμερ τον οποίο ενσαρκώνει ο Κίλιαν Μέρφι.

Το "Οπενχάιμερ" κυκλοφορεί στις ελληνικές αίθουσες στις 24 Αυγούστου.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Σινεμά

Ελληνικό box office: Ακόμα και ο Τζέιμς Κάμερον άκουσε τα "Κάλαντα"

Ούτε το "Avatar: Φωτιά και Στάχτη" μπόρεσε να τα βάλει με τα ασταμάτητα "Κάλαντα των Χριστουγέννων", σε ένα θερμό κινηματογραφικά Δεκέμβριο, ο οποίος ανήκει στο ελληνικό σινεμά.

ΓΡΑΦΕΙ: ΧΡΗΣΤΟς ΜΗΤΣΗς
23/12/2025

"Οδύσσεια": Κυκλοφόρησαν το τρέιλερ και η επίσημη αφίσα της νέας ταινίας του Κρίστοφερ Νόλαν

Η πολυαναμενόμενη μεταφορά του έπους του Ομήρου έρχεται στις αίθουσες το καλοκαίρι του 2026.

Οι νέες ταινίες της εβδομάδας (25-31/12)

Τρεις αυτοτελείς ιστορίες, ο Ιωάννης Καποδίστριας και μία ελληνική ρομαντική κομεντί θα δούμε στις αίθουσες.

Μία χριστουγεννιάτικη εμπειρία έρχεται στο Athinaion Experience

Ένα αφιέρωμα με μερικές από τις αγαπημένες μας γιορτινές ταινίες ξεκινάει σήμερα.

Οι ταινίες που έρχονται στους κινηματογράφους την Πέμπτη 25/12

Η ταινία που χάρισε στον Τζιμ Τζάρμους τον πρώτο του Χρυσό Λέοντα, ένα ιστορικό έπος δια χειρός Γιάννη Σμαραγδή και όλα όσα θα δούμε στις μαρκίζες αυτή την εβδομάδα.

Οι χριστουγεννιάτικες ταινίες που βλέπουμε στα σινεμά αυτή την εβδομάδα

Γιορτινή διάθεση και επιλογές για μικρούς και μεγάλους που θα βρούμε στις αίθουσες από τις 18 έως τις 24/12.

Χριστούγεννα στο Cinobo Πατησίων με μεγάλα αφιερώματα και ξεχωριστές πρεμιέρες

Το κινηματογραφικό στέκι της Αθήνας παρουσιάζει μεγάλα αφιερώματα και ξεχωριστές προβολές όλη τη διάρκεια των γιορτών.