Στο "Οπενχάιμερ" συμμετείχαν ως κομπάρσοι αληθινοί επιστήμονες

Μια αληθινή #Νόλαν_στιγμή για το σκηνοθέτη που συνεχίζει αν φτάνει στα άκρα το ρεαλισμό των ταινιών του.

oppenheimer_poster_detail

Γνωστός για την προσοχή του στην παραμικρή λεπτομέρεια των ταινιών του, την οποία άλλοι ονομάζουν τελειομανία άλλοι... μονομανία, ο Κρίστοφερ Νόλαν σε πρόσφατη συνέντευξή του αποκάλυψε μία ακόμα πτυχή που αποδεικνύει πόσο μόχθησε για την αληθοφάνεια του πολυαναμενόμενου "Οπενχάιμερ".

Συγκεκριμένα, σε συνέντευξή του στο Entertainment Weekly, ο σκηνοθέτης μοιράστηκε πως χρησιμοποιήσε στα γυρίσματα αληθινούς επιστήμονες σε ρόλο κομπάρσου. Ο λόγος; Όπως εξηγεί ο ίδιος ο Νόλαν: "Ήμασταν στο Λος Άλαμος και είχαμε πολλούς πραγματικούς επιστήμονες ως κομπάρσους. Χρειαζόμασταν ένα πλήθος βοηθητικών ηθοποιών ώστε να μας δώσει αυθεντικές αντιδράσεις αλλά και να αυτοσχεδιάσει. Έτσι κάποιοι άρχισαν να εκδηλώνουν αυθόρμητες ομιλίες στις οποίες εκφράζονταν βάσιμα επιχειρήματα. Ήταν πολύ διασκεδαστικό να το ακούς. Συνήθως βρίσκεσαι σε σετ όπου οι κομπάρσοι νοιάζονται βασικά για το μεσημεριανό τους. Και εδώ έβλεπες ανθρώπους να εκφέρουν λόγους έχοντας υπόψη τις γεωπολιτικές συνέπειες των πυρηνικών εξοπλισμών και μάλιστα, να γνωρίζουν καλά για τι μιλάνε. Υπό αυτήν την έννοια, η συμπεριφορά τους μας υπενθύμιζε πως πρέπει καθημερινά οι επιδόσεις μας να είναι άψογες, να πιστεύουμε στην ιστορία που θέλουμε να αφηγηθούμε και να αντιλαμβανόμαστε τις προκλήσεις απέναντί μας".

Oppenheimer trailer2

Βέβαια, η παραπάνω πληροφορία δε θα έπρεπε να ξαφνιάζει κανένα, από τη στιγμή που είναι γνωστό πως ο Νόλαν και η ομάδα του πέτυχαν χωρίς τη χρήση ειδικών εφέ την αναπαράσταση της πρώτης δοκιμής ατομικής βόμβας, η οποία έδωσε στην ανθρωπότητα την εικόνα του δολοφονικού καπνού που παίρνει το σχήμα μανιταριού. Εδώ αξίζει να θυμίσουμε πως στο επίκεντρο του "Οπενχάιμερ" βρίσκεται μία από τις πιο αινιγματικές προσωπικότητες της σύγχρονης ιστορίας. Καθώς, όπως προδίδει ο τίτλος, η υπόθεση αφορά το δημιουργό της ατομικής βόμβας Τζόσουα Ρόμπερτ Οπενχάιμερ τον οποίο ενσαρκώνει ο Κίλιαν Μέρφι.

Το "Οπενχάιμερ" κυκλοφορεί στις ελληνικές αίθουσες στις 24 Αυγούστου.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Σινεμά

Οι νέες ταινίες που θα δούμε στα σινεμά από την Πέμπτη 04/06

Νέος Αλμοδόβαρ, ελληνικό σινεμά κι όλα όσα θα δούμε την επόμενη εβδομάδα (04-10/06)

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
31/05/2026

Βραβευμένες ταινίες που βλέπουμε στους κινηματογράφους αυτή την εβδομάδα

Διαβάστε για όσες βραβευμένες ταινίες αξίζει να δείτε στα σινεμά αυτή την εβδομάδα.

Τι θα δούμε στο 5ο Evia Film Project με φετινό θέμα το δάσος;

Το πρόγραμμα περιλαμβάνει από Jurassic Park και Βασίλισσα της Αφρικής έως την μπάντα Quilombo και masterclasses.

Όσα έγιναν στην πρεμιέρα της πιο "Ελλάδα 3.0" ταινίας της χρονιάς

Μια διαφορετική πρεμιέρα με...άρωμα Ελλάδας παίχτηκε στον Θερινό Κινηματογράφο Λαΐς.

Οι νέες ταινίες που βλέπουμε το ΠΣΚ στις αίθουσες

Όλες οι νέες ταινίες που παίζονται στους κινηματογράφους από τις 28 Μαΐου.

Δύο νύχτες κινηματογράφου, θάλασσας και καλοκαιρινής μαγείας στον Όρμο της Αφροδίτης

Στο πλαίσιο των "Ημερών Θάλασσας 2026" μπορείτε να παρακολουθήσετε καλοκαιρινό σινεμά στην Πειραϊκή αυτό το Σαββατοκύριακο με ελεύθερη είσοδο.

Μια συζήτηση για τον κινηματογραφικό Κάφκα με ελεύθερη είσοδο

Με αφορμή το βιβλίο του Νικόλαου-Ιωάννη Κοσκινά φωτίζεται η απροσδόκητη σχέση του Κάφκα με τον κινηματογράφο και προτείνει μια νέα ανάγνωση του έργου του.