Για κουήρ σινεμά στο Ινστιτούτο Γκαίτε

Ένα πολυποίκιλο αφιέρωμα φιλοξενείται στην αίθουσα του ινστιτούτου με ελεύθερη είσοδο.

Enfant terrible 'Enfant terrible' ©PictureTreeInternational

Μια σειρά κινηματογραφικών προβολών, το Film Club αναπτύσσεται σε ξεχωριστά "επεισόδια" τα οποία επιμελούνται διαφορετικά ελληνικά κινηματογραφικά φεστιβάλ. Στο πλαίσιο του προγράμματος που εκτυλίσσεται σποραδικά από τον Ιούλιο του 2022, προβάλλονται ταινίες από την Ταινιοθήκη του Ινστιτούτου Γκαίτε μαζί με ταινίες που προτείνονται από τους συνεργάτες του Film Club, όπως μεταξύ άλλων: SIFF, Nionia Films, Ethnofest, Νύχτες Πρεμιέρας.

To πέμπτο επεισόδιο του προγράμματος θα πραγματοποιηθεί την Πέμπτη 18 Μαΐου στις 7 μ.μ. στο Ινστιτούτο Γκαίτε, σε επιμέλεια του κινηματογραφικού Φεστιβάλ "Queer Movie Nights", και σε συνεργασία με την Πρεσβεία της Νορβηγίας, το Norwegian Film Institute και το Cinobo. Το event διεξάγεται σε συνέχεια του αφιερώματος που φιλοξενείται στον κινηματογράφο Τριανόν (15-17/5).

Thanks for dancing (Takk for turen), Henrik Martin Dahlsbakken (Νορβηγία, 2016, 19')

Thanks dancing
©Film Bros Productions AS

Μια σχέση ζωής φτάνει στο τέλος της, καθώς ακολουθούμε δύο ηλικιωμένους και πρώην αθλητές τον τελευταίο χειμώνα που ζουν μαζί.

Noora (Noora), Τόμι Νες (Νορβηγία, 2017, 20') 

Noora
©Filmselskapet AS

Η Noora μεγαλώνει σε μια αυστηρή χριστιανική αίρεση. Όταν ερωτεύεται τη Siv, ανατρέπει τα σχέδια της οικογένειάς της να την παντρέψουν με τον κατά πολύ μεγαλύτερο της, Johannes.

Ράινερ Βέρνερ Φασμπίντερ (Enfant terrible), Όσκαρ Ρέχλερ (Γερμανία, 2020, 134')

Enfant terrible
©PictureTreeInternational

Με στυλιζαρισμένες εικόνες και θεατρικά σκηνικά που συχνά θυμίζουν τα κινηματογραφικά αριστουργήματα του Ράινερ Βέρνερ Φασμπίντερ, ο Όσκαρ Ρόλερ μας ταξιδεύει στην υπερβολική ζωή και το πολωτικό έργο του θρυλικού σκηνοθέτη, όπου κυριαρχούν η δίψα για έρωτα, η φρενίτιδα των ναρκωτικών και η εργασιακή μανία, μεταξύ ιδιοφυΐας και τρέλας.

Διαβάστε Επίσης

Περισσότερες πληροφορίες

Ινστιτούτο Γκαίτε

Ομήρου 14-16
  • Βινιέτες Τεχνών - City life

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Σινεμά

Επαγγελματίας Υπνοβάτης

Ενδιαφέρουσα ιδέα που μένει απλά υποσχόμενη, μιας και υλοποιείται με σεναριακή χοντροκοπιά, ερμηνευτική ανεπάρκεια και αφηγηματική προχειρότητα.

ΓΡΑΦΕΙ: ΧΡΗΣΤΟς ΜΗΤΣΗς
25/04/2024

Μην Ανοίγεις την Πόρτα

Η πρώτη ταινία των Unboxholics είναι ένα ψυχολογικό θρίλερ με υποβλητική ατμόσφαιρα, αλλά ελάχιστο ψαχνό. Δραματικά ισχνό και σκηνοθετημένο μονότονα, κορυφώνεται χωρίς την παραμικρή έκπληξη.

Οι Αντίπαλοι

Σεναριακό υπόδειγμα αθλητικού (μελο)δράματος πάνω στις απρόβλεπτες διαδρομές των ανθρώπινων επιθυμιών. "Χορογραφημένο" με ερωτική ένταση και σκηνοθετημένο με φλασάτη, βιντεοκλιπίστικη αυταρέσκεια.

Ζωντανό Πνεύμα

Δύο κόσμοι και τρεις γενιές συγκρούονται σε ένα δράμα ενηλικίωσης με στοιχεία μαγικού ρεαλισμού, κωμωδίας και θρίλερ, το οποίο, όμως, ασθμαίνει για να βρει την ιδανική ισορροπία.

Ο Τελευταίος Ήρωας

Κουστουριτσική, ξέφρενη και βιτριολική σάτιρα, η οποία βγαίνει απ’ τα νερά της όταν προσπαθεί, αδίκως, να σοβαρευτεί και να περάσει "μηνύματα".

Σούπερ Μάγκι

Σίκουελ ενός διεκπεραιωτικά στημένου αυστραλέζικου animation, το οποίο καταγγέλλει απλοϊκά τους κινδύνους της υπνωτιστικά γοητευτικής νέας εικονικής πραγματικότητας.

Ο Μύλος και ο Σταυρός

Με κάδρα που παραπέμπουν σε πίνακες της φλαμανδικής και της ολλανδικής σχολής, ο Μαγιέφσκι στήνει μια οπτικά μεγαλοπρεπή αλληγορία πάνω στην τέχνη, την αληθινή ζωή και την ανθρώπινη μισαλλοδοξία.