Ο πρωτοποριακός κινηματογραφιστής Vincent Moon φέρνει το "Live Cinema" στην Κυψέλη

Το Κέντρο Ελέγχου Τηλεοράσεων φιλοξενεί τον οραματιστή καλλιτέχνη για ένα σπάνιο event.

Vincent Moon1

Μια σπάνια κινηματογραφική περφόρμανς πρόκειται να παρουσιαστεί στο πάντα δραστήριο Κέντρο Ελέγχου Τηλεοράσεων της Κυψέλης, το οποίο φιλοξενεί το έργο "Live Cinema" (24/5) του πρωτοποριακού κινηματογραφιστή και σχεδιαστή ήχου Vincent Moon.

Ο Γάλλος καλλιτέχνης υπήρξε κύριος σκηνοθέτης των "Take Away Shows" της Blogothèque, ενός διαδικτυακού προγράμματος αφιερωμένου στην indie rock διεθνή σκηνή. Τα "Take Away Shows" έγιναν σημείο αναφοράς για τη ζωντάνια με την οποία αποτύπωναν με κινηματογραφικά μέσα τη μουσική, τους μουσικούς, το περιβάλλον τους, την πόλη. Τα τελευταία δέκα χρόνια, ο Vincent ταξιδεύει σε όλο τον κόσμο με μια κάμερα στο σακίδιό του, καταγράφοντας για τη συλλογή "Petites Planètes" τα έθιμα, τις τελετουργίες, την ιερή και την πειραματική μουσική των τόπων που επισκέπτεται. Τέτοια έρευνα ξεκίνησε αυτές τις μέρες στην Ελλάδα, όπου, μετά από μια performance στον κινηματογράφο Ολύμπιον της Θεσσαλονίκης, σκοπεύει να επισκεφθεί την Κρήτη, το Άγιο Όρος και άλλα μέρη.

Vincent Moon2
©Theo Civitello

Στο Κέντρο Ελέγχου Τηλεοράσεων, ο Vincent παρουσιάζει το "Live Cinema", μια οπτικοακουστική περφόρμανς κατά την οποία αυτοσχεδιάζει με ζωντανή μουσική και ζωντανά επεξεργασμένες εικόνες, προβάλλοντας κινηματογραφικό υλικό από τελετές που βιντεοσκόπησε ο ίδιος σε όλο τον πλανήτη. Κάθε παράσταση αποτελείται από έναν μοναδικό συνδυασμό ταινιών και μουσικής, βασισμένο στις ηχογραφήσεις της συλλογής "Petites Planètes”. Υπό αυτήν την έννοια, το "Live Cinéma" δημιουργεί έτσι μια πρωτότυπη τελετουργία. Τέλος, αξίζει να σημειωθεί πως οι συναυλιακές προβολές προσαρμόζονται κάθε φορά στον τόπο όπου πραγματοποιούνται. Φιλοξενούν συχνά τοπικούς μουσικούς, με αποτέλεσμα να δημιουργείται, επί τόπου, μια νέα ταινία.

Πληροφορίες

"Live Cinéma" — Vincent Moon
Τετάρτη 24 Μαΐου 2023 | 21:00 | 10€
Κρατήσεις: www.viva.gr/tickets/music/live-cinema-vincent-moon & 213 00 40 496
Ιστοσελίδα >www.vincentmoon.com
μουσική >www.petitesplanetes.bandcamp.com
Petites Planètes >www.petitesplanetes.earth/fr
Live Cinéma >www.vimeo.com/576375797
Περισσότερες πληροφορίες >www.muraillesmusic.com/en/artistes/vincent-moon-live-cinema

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Σινεμά

Βραβείο Directors' Next Gen από το Cinobo και το Τμήμα Κινηματογράφου ΑΠΘ

Το κοινό αναδεικνύει την καλύτερη φοιτητική ταινία της χρονιάς. Δείτε τις 12 μικρού μήκους ταινίες.

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
02/06/2023

Ο Γιώργος Αθανασίου γύρισε μία ταινία για "την ανάγκη μας να μην νιώθουμε μόνοι"

Μιλήσαμε με το σκηνοθέτη που συστήνεται στο κοινό με το ρομαντικό ασπρόμαυρο φιλμ "Τα Άνθη στα Άνθη".

Ο Φρανσουά Οζον "ομολογεί" το "Έγκλημά του"

Μιλήσαμε με τον κορυφαίο Γάλλο σκηνοθέτη για τη νέα ταινία του που δίνει αντισεξιστικό τουίστ σε μια γαλλική επιθεώρηση των 30s.

Η νέα ταινία του Pedro Pascal θα σε κάνει να ανατριχιάσεις

Όποια πέτρα και αν σηκώσεις τελευταία, ο δημοφιλής ηθοποιός είναι από κάτω.

Spider-Man: Ακροβατώντας στο Αραχνο-σύμπαν

Πρώτο μέρος ενός σίκουελ στο οποίο η σεναριακή και σκηνοθετική ευρηματικότητα του οσκαρικού πρώτου animation εμπλουτίζεται με σχεδιαστική φαντασία, αλλά ταυτόχρονα υπερφορτώνεται με έναν ανοικονόμητο αφηγηματικό παροξυσμό.

Αγάπη και Μίσος

Δυσκίνητο οικογενειακό (μελό)δραμα με προβλέψιμη εξέλιξη, παγιδευμένο σε μια στείρα και σοβαροφανή κινηματογραφική φλυαρία.

Ο Μεγαλόδοντας

Κακοφτιαγμένο και αταίριαστα σοβαροφανές b-movie, το οποίο χάνεται στο κενό μεταξύ "Sharknado" και "Σαγονιών του Καρχαρία".