8ο Horrorant: Το φεστιβάλ των ταινιών τρόμου ξεκινάει!

Με πανελλήνιες πρεμιέρες και ξεχωριστούς καλεσμένες η horror διοργάνωση ανάβει ξανά τους προβολείς της και σας περιμένει.

attachment_horror «Attachment»

Περισσότερες από 60 ταινίες χωρίσμένες σε 6 ενότητες περιμένουν τους θαυμαστές του σινεμά του τρόμου στο 8ο Horrorant (4-14/5, Ελιζέ), το φεστιβάλ που κάθε χρόνο τιμά με ένα πληθωρικό πρόγραμμα τον παγκόσμιο horror κινηματγράφο.

Φέτος η έναρξη γίνεται με την ταινία "Emergency Declaration" (Χαν Τζε-ριμ) η οποία έφτασε στην όγδοη θέση των εμπορικότερων παραγωγών στην ιστορία της Ν. Κορέας και έχει πρωταγωνιστή τον Σονγκ Κανγκ-χο, γνώριμό μας από τα οσκαρικά "Παράσιτα". Η αυλαία πέφτει με την ισπανική αγωνιώδη μαύρη κωμωδία "Escape Room: La Pel·lícula" (Έκτορ Κλάραμουντ).

emergency_declaration
"Emergency Declaration"

Στο ενδιάμεσο, το κοινό θα έχει την ευκαιρία να παρακολουθήσει εννέα ταινίες που διαγωνίζονται για τα βραβεία του Horrorant. Ανάμεσά τους, το σίκουελ των "Ξεχασμένων" με τίτλο "What the Waters Left Behind 2: Scars" και το σκηνοθέτη Νικολάς Ονέτι ξανά πίσω από την κάμερα, το βέλγικο "Megalomaniac" (Καρίμ Ουελάτζ) που έρχεται με αέρα "Martyrs" και το ταϊλανδέζικο horror με τέρατα "The Lake" (Λι Τονγκάμ). Έπειτα, ο Ντάριο Τζερμάνι στο "Antrhopophagus II" αφηγείται τη συνέχεια του θρυλικού "Anthropophagus" (1980) του Τζο Ντ'Αμάτο ενώ τέλος, για όσους εκτιμούν τα σπλάτερ υπάρχει το "Project Wolf Hunting" (Χονγκσαν Κιμ).

Παράλληλα, στο τμήμα Πανόραμα παρουσιάζονται πολυποίκιλες horror επιλογές, πολλές από τις οποίες δε μένουν αυστηρά στα στενά όρια του είδους. Συνολικά επτά ταινίες παρουσιάζονται στην ενότητα, όπως το "Next Door" (Γι-χο Γιέομ) από τη Ν. Κορέα, το ερωτικά φορτιστμένο "Do Ut Des" (Μόνικα Καρπανέζε & Ντάριο Τζερμάνι) από την Ιταλία και η ισπανική κομεντί φαντασίας "Para Entrar a Vivir" (Πάμπλο Αραγκουές & Μάρτα Καρμπέρα). Το φεστιβάλ δεν προσπερνά τους νέους δημιουργούς που τιμούν το genre, έτσι στο τμήμα First Look το πρόγραμμα αφοσιώνεται σε πρωτοεμφανιζόμενους σκηνοθέτες. Μεταξύ άλλων, προβάλλεται το δανέζικο θρίλερ δαιμονισμού "Attachment" (Γκάμπριελ Μπίερ Γκίσλασον) που συνοδεύεται από διθυράμβους, το "Mother Superior" (Μαρί Άλις Γουλφσζαν) από την Αυστρία, το ατμοσφαιρικό "The Other Child" (Τζιν-Γιανγκ Κιμ) και το αμερικάνικο "Brightwood" (Ντέιν Έλκαρ) που θυμίζει "The Twilight Zone".

tammy_and_the_trex
"Tammy and the T-Rex"

Φυσικά, από το Horrorant δε θα μπορούσαν να λείπουν τα αφιερώματα. Αρχικά, στο σκηνοθέτη Λουίτζι Κότζι, ο οποίος θα βρεθει στην Αθήνα για να παρουσιάσει τις cult ταινίες "The Killer Must Kill Again" (1975), "Contamination" (1980) και "Paganini Horror" (1988). Στη συνέχεια, προβάλλονται τα exploitation "Deadline" (Μάριο Ατζοπάρντι, 1980), "Tammy and the T-Rex" (Στίουαρτ Ράφιλ, 1994) και το "Flesh for Frankenstain" (Πολ Μόρισεϊ & Αντόνιο Μαργκερίτι, 1973). Τέλος, να σημειώσουμε πως στο προγράμμα υπάρχουν επίσης 31 μικρού μήκους ταινίες, εκ των οποίων δύο ελληνικές ("Η Νύχτα στο Θέατρο", "Just in Time") που θα παρουσιαστούν πριν από μια κύρια προβολή παρουσία των δημιουργών.

Πληροφορίες

8ο Horrorant Film Festival
Ελιζέ, Νυμφαίου 12, Ιλίσια, 2107488144.
Είσ.: € 7, € 5 (μικρού μήκους), € 16 (ημερήσιο), € 50 (full pass). Προπώληση: https://www.viva.gr/tickets/cinema/horrorant-film-festival-nyxtes-tromou-2023/

Το πρόγραμμα του 8ου Horrorant Film Festival:

Περισσότερες πληροφορίες

Ελιζέ

Νυμφαίου 12, Ιλίσια

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Σινεμά

Εμφύλιος Πόλεμος

Πολιτική περιπέτεια γυρισμένη με ρεαλισμό, προβλέψιμα απλοϊκή στην εξέλιξή της και μονοδιάστατη στην παραβολή της για τη σύγχρονη αμερικανική πραγματικότητα.

ΓΡΑΦΕΙ: ΧΡΗΣΤΟς ΜΗΤΣΗς
18/04/2024

Η Αρπαγή

Δομημένη σαν ψυχολογικό θρίλερ, μια ιστορία εμμονής αποκαλύπτει τη συντριπτική δύναμη των κοινωνικών ρόλων σ’ έναν κόσμο ψυχολογικής ανασφάλειας κι έλλειψης επικοινωνίας.

Το Περασμένο Καλοκαίρι

Αρκετά πιστό ριμέικ της δανέζικης "Βασίλισσας της Καρδιάς". Ενός τολμηρότερου ερωτικού δράματος, το οποίο διέθετε ένα διαφορετικό, αιχμηρό φινάλε.

Αμπιγκέιλ

Το μυστήριο συναντά το horror και το απενοχοποιημένο φαν, σε ένα διασκεδαστικό μιξ αναφορών και χαβαλέ, μέχρις ότου χαθεί ο έλεγχος και κυριαρχήσει η σαχλαμάρα.

Σπίθα στη Θάλασσα

Συγκινητικό δράμα επώδυνης ενηλικίωσης, το οποίο δεν ανοίγεται στα βαθιά σεναριακά, αντλώντας συναισθηματική δύναμη από τους τρισδιάστατους χαρακτήρες του.

Μη μου Λες Ψέματα

Συναισθηματική, στέρεα, όσο και εύπεπτη δραμεντί πάνω στα αληθινά ψέματα, τα οποία ξεκινούν από τη ζωή και γίνονται συναρπαστικές λογοτεχνικές και κινηματογραφικές ιστορίες.

Ένα Φλιτζάνι Καφέ και Καινούργια Παπούτσια

Υπαρξιακά αδιέξοδα πασχίζουν να αναδειχθούν μέσα από μια μελοδραματική συνθήκη, ο μινιμαλιστικός χειρισμός της οποίας καταντά φτωχός και μονοδιάστατος.