Η Αγγελική Παπούλια τιμάται από το φεστιβάλ Crossing Europe

Η διεθνούς φήμης καλλιτέχνιδα βρίσκεται στο επίκεντρο της αυστριακής διοργάνωσης η οποία για πρώτη φορά παρουσιάζει το έργο μιας ηθοποιού.

Αγγελική Παπούλια Crossing Europe1

Στην πόλη Λιντζ (Linz) της Αυστρίας, αυτές τις μέρες διεξάγεται το κινηματογραφικό φεστιβάλ Crossing Europe (26/4-1/5), το οποίο κάθε χρόνο επιλέγει ένα πρόσωπο από όλο τον κόσμο κάνοντας αφιέρωμα προς τιμήν του. Φέτος, οι διοργανωτές επέλεξαν για πρώτη φορά ηθοποιό και συγκεκριμένα την Αγγελική Παπούλια.

Αγγελική Παπούλια Crossing Europe2

Στο πλαίσιο του φεστιβάλ προβάλλονται μερικές από τις πιο χαρακτηριστικές ταινίες στις οποίες έχει πρωταγωνιστήσει η Παπούλια, όπως ο υπόψηφιος για Όσκαρ "Κυνόδοντας" (Γιώργος Λάνθιμος, 2009), δύο φιλμ του Σύλλα Τζουμέρκα ("Η Έκρηξη", "Το Θαύμα της Θάλασσας των Σαργασσών"), καθώς επίσης οι πρόσφατες δουλειές της "Ησυχία 6-9" και "Human Flowers of Flesh" (Έλενα Γουίτμαν).

Όπως σημειώνεται στο κείμενο που συνοδεύει το αφιέρωμα: "Με τους εντυπωσιακούς και πολύπλευρους χαρακτήρες που έχει ενσαρκώσει, αρνούμενη να αφήσει περιθώρια για οποιαδήποτε αμφισημία, η Παπούλια δίνει πνοή στο έργο διακεκριμένων Ελλήνων σκηνοθετών. [...] Η δουλειά της ξεχωρίζει από το ανοιχτό μυαλό, την ειλικρίνεια, την εξερεύνηση και πάντα την ανάγκη της αποστολής - μια προσέγγιση που την οδηγεί να ανατρέπει πάντα τις πρσδοκίες". Η Παπούλια, μάλιστα, έδωσε masterclass στο πλαίσιο του φεστιβάλ, το οποίο σύντομα θα είναι διαθέσιμο εδώ.

Διαβάστε Επίσης

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Σινεμά

Ο Κασκαντέρ

Χιούμορ και δράση συνδυάζονται σε ένα κωμικό νεονουάρ με ξέφρενη παρωδιακή διάθεση. Άκρως κινηματογραφόφιλο και μεταμοντέρνα ευρηματικό, όσο και χαοτικά ανοικονόμητο.

ΓΡΑΦΕΙ: ΧΡΗΣΤΟς ΜΗΤΣΗς
02/05/2024

Στον Ιστό του Τρόμου

Καλοκουρδισμένο, κλειστοφοβικό θρίλερ γεμάτο σασπένς, ένταση και ανατριχίλες, στο οποίο υπάρχει χώρος και μια ευθεία κοινωνικοπολιτική αλληγορία.

Γκάρφιλντ: Γάτος με Πέταλα

Το reboot των αστείων κατορθωμάτων του πιο cool σινε-γάτου ξεκινάει σαν ατακαριστή, μπριόζα κωμωδία καταστάσεων, για να εξελιχθεί σε μια ευρηματικότατη, αγωνιώδη και ξεκαρδιστική "Επικίνδυνη Αποστολή".

Το Χρώμα του Ροδιού

Ένα από τα διαχρονικά αριστουργήματα του ποιητικού σινεμά, το οποίο δημιουργεί ένα μεθυστικών αισθήσεων και συναρπαστικών συναισθημάτων κόσμο (ο αρμένικος πολιτισμός) χάρη στη δύναμη της καθαρής εικόνας.

Επιτέλους όλοι πια μιλάνε για τον Νίκο Παπατάκη

Το Cinobo παρουσιάζει τη φιλμογραφία του ασύγκριτου σκηνοθέτη στην πλατφόρμα του δίνοντας πρόσβαση σε ένα πολύτιμο και εν πολλοίς υποτιμημένο έργο.

Οι 16 Ίριδες που διεκδικεί η "Φόνισσα" ήρθαν νομοτελειακά

Στις υποψηφιότητες της Ελληνικής Ακαδημίας Κινηματογράφου αποτυπώνεται η επιτυχία της ποιοτικής διασκευής της Εύας Νάθενα.

Η σχέση του συγγραφέα Πολ Όστερ με τον κινηματογράφο

Θυμόμαστε τα βιβλία του εμβληματικού συγγραφέα που έγιναν ταινίες αλλά και τα φιλμ που ο ίδιος σκηνοθέτησε.