Καραόκε

2,5

Κομεντί προβλέψιμου, μα στιβαρού σεναρίου και πειστικών ερμηνειών πάνω στη γλυκόπικρη επαναξιολόγηση των προτεραιοτήτων της ζωής.

Karaoke

Σκηνοθέτης μικρού μήκους, διαφημιστικών και τηλεοπτικών σόου, ο Ισραηλινός Μοσέ Ρόζενταλ διαλέγει ένα απλό και δοκιμασμένο θέμα για την πρώτη μεγάλου μήκους ταινία του. Την επαναξιολόγηση των προτεραιοτήτων της ζωής ενός μεσήλικου ζευγαριού, με αφορμή νεόφερτους πειρασμούς, οι οποίοι εισβάλλουν στη ρουτινιασμένη καθημερινότητά του. Στα 60 τους, λοιπόν, ο Μέιρ και η Τόβα είναι χρόνια παντρεμένοι. Αγαπιούνται ακόμα, αλλά η στασιμότητα της μικροαστικής ζωής τους στα προάστια τους έχει καταπιεί. Όταν όμως ο Ιτζίκ, ένας πλούσιος και διάσημος εργένης, μετακομίζει στο ρετιρέ της πολυκατοικίας τους, η γοητευτική παρουσία του τους μαγνητίζει. Οι βραδιές καραόκε στο διαμέρισμά του τους γίνονται εμμονή, αλλά τόσο η νέα τους συνήθεια όσο και η εξωστρεφής συμπεριφορά του Ιτζίκ αρχίζει να δημιουργεί προβλήματα στη σχέση τους.


Ο Ρόζενταλ περιγράφει γρήγορα και αποτελεσματικά, αλλά όχι βιαστικά, τη ψυχοσύνθεση του ζευγαριού. Το σιωπηλό, συντηρητικό και εσωστρεφή Μέιρ από τη μια, τη σνομπ και έξω καρδιά Τόβα από την άλλη, η οποία απολαμβάνει να χορεύει… ζεϊμπέκικο (που στην ταινία συγχέεται λιγάκι με το ρεμπέτικο). Το χαλαρό, λαμπερό modus vivendi του Ιτζίκ παίρνει τη μορφή δοκιμασίας των κομφορμιστικών αξιών τους και το καραόκε γίνεται ο τρόπος έκφρασης του εσωτερικού εαυτού τους και των απωθημένων συναισθημάτων τους.
Χάρη αφενός σε ένα προβλέψιμα εξελισσόμενο, αλλά στιβαρά γραμμένο σενάριο και αφετέρου στις πειστικότατες ερμηνείες του πρωταγωνιστικού τρίο, η "αποπλάνηση" του κουρασμένου ζευγαριού αποδεικνύεται διασκεδαστική και σατιρικά εύστοχη. Η αστραφτερή ρηχότητα του Ιτζίκ είναι υπέρ το δέον προφανής (ατζέντης μοντέλων), οι απωθημένες επιθυμίες του Μέιρ απλοϊκές ως εύρημα, η χημεία των χαρακτήρων, όμως, πετυχαίνει στο να στήσει μια γλυκόπικρη σινε-κρίση μέσης (και βάλε) ηλικίας με ανεβαστικό φινάλε.

Ισραήλ. 2022. Διάρκεια: 100΄. Διανομή: ΔΑΝΑΟΣ

Περισσότερες πληροφορίες

Καραόκε

Karaoke
2,5
  • Κομεντί
  • 2022
  • Διάρκεια: 100 '
  • Μοσέ Ρόζενταλ

Η ζωή ενός μεσήλικου ζευγαριού αρχίζει να αλλάζει όταν γνωρίζει τον καινούργιο, πλούσιο και διάσημο ένοικο της πολυκατοικίας του.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Σινεμά

Ελληνικό box office: Γκάρφιλντ, πίθηκοι και Γιουροβίζιον

Η Μαρίνα και το "Ζάρι" της κράτησαν τους ενήλικες στους καναπέδες τους, με την πιτσιρικαρία να επιλέγει "Γκάρφιλντ" και να τον ανεβάζει στην κορυφή του εβδομαδιαίου top-10.

ΓΡΑΦΕΙ: ΧΡΗΣΤΟς ΜΗΤΣΗς
14/05/2024

Piraeus Port Film Festival: Ο Πειραιάς γίνεται λιμάνι της 7ης Τέχνης

Κατά τη διάρκεια του PPFF, θα προβληθούν σημαντικές μεγάλου μήκους ταινίες του ελληνικού και ξένου κινηματογράφου, μικρού μήκους ταινίες Ελλήνων δημιουργών, όλες με άξονα τη θεματική του φεστιβάλ "θάλασσα, ναυτικοί, λιμάνια".

Updated | Οι ταινίες που έρχονται στις αίθουσες την Πέμπτη 16/5

Διάσημα ονόματα του ελληνικού διεθνούς θεάματος προσεχώς στις μαρκίζες των κινηματογράφων.

Γιορτάστε τη Γιορτή της Μητέρας στο σινεμά

Διαλέξτε μία από τις προτάσεις μας, πάρτε τη μαμά σας και επισκεφτείτε τον κοντινότερο κινηματογράφο.

5 ταινίες για τη Γιορτή της Μητέρας

Μια λίστα από φιλμ που θα σας κάνουν να αγαπήσετε ακόμα περισσότερο τη μαμά σας, με αφορμή την Ημέρα της Μητέρας (12/5).

Οι καλύτερες ταινίες που παίζουν τώρα στα σινεμά (9-15/5)

Μια λίστα με τις ιδανικότερες προτάσεις για κινηματογραφική έξοδο αυτήν την εβδομάδα.

Στο teaser του "Megalopolis" ο Φράνσις Φορντ Κόπολα καταργεί τη λογική

Ο Άνταμ Ντράιβερ ρισκάρει τη ζωή του στο πρώτο απόσπασμα από την πολυαναμενόμενη νέα ταινία του θρυλικού σκηνοθέτη.