Επιβεβαιωμένο: Το θερινό Cine Paris επιστρέφει!

Θέμα χρόνου η επαναλειτουργία του εμβληματικού κινηματογράφου στην Πλάκα, ο οποίος βρίσκεται σε διαδικασία ανακατασκευής.

Cine Paris

Ύστερα από τρία διαδοχικά καλοκαίρια που ήταν κλειστό (2020-2022), ο εμβληματικός θερινός κινηματογράφος Cine Paris (Κυδαθηναίων 22) πρόκειται να λειτουργήσει ξανά.

Ένα προ λίγων ημερών άρθρο του constructionmag.gr, ενημέρωνε για τις εργασίες που ανέλαβε η κατασκευαστική εταιρία Anax Constructions, ώστε το σινεμά να είναι έτοιμο το καλοκαίρι του 2023. Η εταιρία έχει αναλάβει την ολική ανάπλαση του κτηρίου, από την πρόσοψή του, το ισόγειο όπου κάποτε στεγαζόταν το κέντρο διασκέδασης Ζυγός μέχρι και την ταράτσα όπου φιλοξενείται ο κινηματογράφος με θέα την Ακρόπολη.

Το Cine Paris ανήκει πλέον στο Φιλανθρωπικό Ίδρυμα Στέλιος Χατζηιωάννου, το οποίο και έχει αναλάβει την εξ ολοκλήρου ανακαίνισή του. Το "α" επικοινώνησε με ανθρώπους του Ιδρύματος και τον κ. Χατζηιωάννου, ώστε να μάθει περισσότερα γύρω από αυτήν την ενθαρρυντική πρωτοβουλία. Στην παρούσα φάση, γίνονται συζητήσεις με διάφορους επιχειρηματίες από τον χώρο του κινηματογράφου, για να αναλάβουν τη μίσθωση και την επαναλειτουργία του θερινού. Παράλληλα, στο προσεχές διάστημα θα ξεκαθαριστεί και η ακριβής ημερομηνία επαναλειτουργίας του κτηρίου, καθώς εξαρτάται από την ολοκλήρωση των εργασιών. Όπως επισημαίνουν ακόμα, σύμφωνα με τον σχεδιασμό, ο εσωτερικός χώρος του ισογείου θα χρησιμοποιηθεί ως αίθουσα εκδηλώσεων για τις ανάγκες του Φιλανθρωπικού Ιδρύματος Στέλιος Χατζηιωάννου και, επιπλέον, θα είναι διαθέσιμος για χρήση από άλλα φιλανθρωπικά ιδρύματα για τις εκδηλώσεις τους.

Έπομένως, στον κινηματογραφικό χάρτη της Αθήνας επιστρέφει σύντομα ένας πολύ αγαπημένος θερινός, στον οποίο ανυπομονούμε να βρεθούμε ξανά.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Σινεμά

Εμφύλιος Πόλεμος

Πολιτική περιπέτεια γυρισμένη με ρεαλισμό, προβλέψιμα απλοϊκή στην εξέλιξή της και μονοδιάστατη στην παραβολή της για τη σύγχρονη αμερικανική πραγματικότητα.

ΓΡΑΦΕΙ: ΧΡΗΣΤΟς ΜΗΤΣΗς
18/04/2024

Η Αρπαγή

Δομημένη σαν ψυχολογικό θρίλερ, μια ιστορία εμμονής αποκαλύπτει τη συντριπτική δύναμη των κοινωνικών ρόλων σ’ έναν κόσμο ψυχολογικής ανασφάλειας κι έλλειψης επικοινωνίας.

Το Περασμένο Καλοκαίρι

Αρκετά πιστό ριμέικ της δανέζικης "Βασίλισσας της Καρδιάς". Ενός τολμηρότερου ερωτικού δράματος, το οποίο διέθετε ένα διαφορετικό, αιχμηρό φινάλε.

Αμπιγκέιλ

Το μυστήριο συναντά το horror και το απενοχοποιημένο φαν, σε ένα διασκεδαστικό μιξ αναφορών και χαβαλέ, μέχρις ότου χαθεί ο έλεγχος και κυριαρχήσει η σαχλαμάρα.

Σπίθα στη Θάλασσα

Συγκινητικό δράμα επώδυνης ενηλικίωσης, το οποίο δεν ανοίγεται στα βαθιά σεναριακά, αντλώντας συναισθηματική δύναμη από τους τρισδιάστατους χαρακτήρες του.

Μη μου Λες Ψέματα

Συναισθηματική, στέρεα, όσο και εύπεπτη δραμεντί πάνω στα αληθινά ψέματα, τα οποία ξεκινούν από τη ζωή και γίνονται συναρπαστικές λογοτεχνικές και κινηματογραφικές ιστορίες.

Ένα Φλιτζάνι Καφέ και Καινούργια Παπούτσια

Υπαρξιακά αδιέξοδα πασχίζουν να αναδειχθούν μέσα από μια μελοδραματική συνθήκη, ο μινιμαλιστικός χειρισμός της οποίας καταντά φτωχός και μονοδιάστατος.