Δωρεάν προβολές σε Άστορ, Ιντεάλ και Ίριδα για μία μέρα

Οι τρεις αίθουσες του κέντρου που απειλούνται με κλείσιμο προσκαλούν τους σινεφίλ να παρακολουθήσουν βραβευμένες ταινίες με ελεύθερη είσοδο.

aftersun_new2 «Aftersun»

Σε μια κίνηση με ισχυρό συμβολισμό, οι κινηματογράφοι Άστορ, Ιντεάλ αλλά και ο χώρος πολιτισμού της Ίριδας, τον οποίο δραστηριοποιείται ο Πολιτιστικός Ομίλος Φοιτητών Πανεπιστημίου Αθηνών (Π.Ο.Φ.Π.Α.), ενώνουν τις δυνάμεις τους για μία μέρα δωρεάν προβολών και στις τρεις αίθουσες την Κυριακή 2/4.

Αφορμή για την εν λόγω σύμπραξη, το γεγονός πως και οι τρεις χώροι βρίσκονται τους τελευταίους μήνες υπό την απειλή άμεσου λουκέτου. Τα μέν σινεμά Άστορ - Ιντεάλ διότι εξακολουθεί να εκκρεμεί η κήρυξή τους ως διατηρητέοι χώροι. Η δε Ίριδα, ένας τόπος όπου ανθούν οι πολιτισμικές δράσεις και από τον περασμένο Νοέμβριο γεμίζει κάθε εβδομάδα χάρη στο φεστιβάλ διαρκείας "Ίριδα Visions", βρίσκεται σε κίνδυνο εξαιτίας του άρθρου 296 το οποίο καταργεί τις Πανεπιστημιακές Λέσχες ως Νομικά Πρόσωπα και περνά τη Φοιτητική Μέριμνα στα κεντρικά πανεπιστημιακά ιδρύματα. Μία ακόμα κοινή συνισταμένη των τριών χώρων, το γεγονός πως βρίσκονται στα σχέδια επενδυτικών πλάνων τα οποία δεν εξασφαλίζουν τη συνέχιση της λειτουργίας τους ως έχει.

Διαβάστε Επίσης

Με αφορμή, λοιπόν, τις παραπάνω εξελίξεις διοργανώνεται το event "Τα Σινεμά Μας, Η Πόλη Μας" (2/4) στο πλαίσιο του οποίου οι ιστορικοί κινηματογράφοι κάνουν προβολές ανοιχτές στο κοινό, μέσα και έξω από τις σκοτεινές αίθουσες, καθώς θα στηθούν οθόνες στο δημόσιο χώρο. Το πρόγραμμα, το οποίο στήνεται σε συνεργασία με σημαντικούς φορείς, περιλαμβάνει μεταξύ άλλων σπουδαίες ταινίες όπως το arthouse σουξέ "Aftersun" της Σάρλοτ Γουέλς, αλλά και το αγαπημένο "Ο Χαμένος τα Παίρνει Όλα" του Νίκου Νικολαΐδη.

Το πρόγραμμα του "Τα Σινεμά Μας, Η Πόλη Μας":

ΠΡΟΒΟΛΕΣ: 
18:00 | ΑΣΤΟΡ | Aftersun, της Σάρλοτ Γουέλς, 102λ. [1] 
18:30 | ΙΡΙΔΑ | Η Χρονιά με τα 13 Φεγγάρια, του Ράινερ Βέρνερ Φασμπίντερ, 124λ.
20:00 | ΑΣΤΟΡ | Brutalia: Μέρες Εργάσιμες, του Μανώλη Μαυρή, 26λ. [2]
19:45 | ΠΛΑΤΕΙΑ ΚΟΡΑΗ | Cannibal Tours, του Ντένις Ο’Ρουρκ, 72λ. [3]
20:45 | ΑΣΤΟΡ | Final Cut!, του Μισέλ Χαζιναβίσιους, 110λ. [4]
21:00 | ΙΡΙΔΑ | Ποίηση Χωρίς Τέλος, του Αλεχάντρο Χοδορόφσκι, 128λ.
21:15 | ΠΛΑΤΕΙΑ ΚΟΡΑΗ | Ο Χαμένος τα Παίρνει Όλα, του Νίκου Νικολαϊδη, 120λ. [5]
21:30 | ΑΚΑΔΗΜΙΑΣ 55 | Climax, του Γκασπάρ Νοέ, 96λ.
21:45 | ΙΝΤΕΑΛ | Το Μπλε Καφτάνι, της Μαριάμ Τουζάνι, 122λ.

LIVE @ΑΣΤΟΡ:
21:30 | Night in Athens
22:30 | Incirrina

1. Μια προβολή του Φεστιβάλ Νύχτες Πρεμιέρας – Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου Αθήνας
2. Μια προβολή της Cinematek 
3. Μια προβολή του Φεστιβάλ Εθνογραφικού Κινηματογράφου Αθήνας
4. Μια προβολή της Χαμένης Λεωφόρου του Ελληνικού Σινεμά
5. Μια προβολή του Φεστιβάλ Γαλλόφωνου Κινηματογράφου Eλλάδος

Τα Σινεμά Μας Η Πόλη Μας

Περισσότερες πληροφορίες

Άστορ

Σταδίου 28 (είσοδος από στοά Κοραή) (ΜΕΤΡΟ Πανεπιστήμιο)

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Σινεμά

Τι σου Λέει Αυτή η Φύση

Ακόμα ένα ανάλαφρου ύφους "conversation piece" από τον ιδιοσυγκρασιακό μινιμαλιστή Χονγκ Σανγκ-σου, το οποίο σχολιάζει λοξά τις… φλύαρες ανθρώπινες σχέσεις. | Powered by Uber.

ΓΡΑΦΕΙ: ΧΡΗΣΤΟς ΜΗΤΣΗς
15/01/2026

28 Χρόνια Μετά: Ο Ναός των Οστών

Περισσότερο spin-off παρά σίκουελ, ο δραματικά πιο συγκεντρωμένος "Ναός των Οστών" ανακυκλώνει γνωστές ιδέες χωρίς να προσθέτει κάτι ουσιαστικότερο στη μυθολογία του franchise. | Powered by Uber.

Ρούφους: Ο Θαλάσσιος Δράκος που δεν Ήξερε Κολύμπι

Συνταγογραφημένη, απλοϊκή και διεκπεραιωτική περιπέτεια ανήλικων απαιτήσεων, βασισμένη σε σειρά νορβηγικών βιβλίων. | Powered by Uber.

Mankind's Folly

Ο δημιουργός του τηλεοπτικού "Εξάντα" υπογράφει ένα ρεπορταζιακό ντοκιμαντέρ, το οποίο θίγει τεκμηριωμένα ένα μεγάλο οικολογικό πρόβλημα, που γίνεται και πολιτικό. | Powered by Uber.

Λένε πως αυτή μπορεί να είναι η καλύτερη ελληνική ταινία για το 2026

Μετά την προβολή της στο Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης όπου έλαβε πέντε βραβεία ενθουσιάζοντας κοινό και κριτικούς, καταφθάνει τον Φεβρουάριο στους κινηματογράφους.

H θεαματική διαδρομή του Τιμοτέ Σαλαμέ πριν το 'Marty Supreme'

Ρίχνουμε μια ματιά στους ρόλους που καθιέρωσαν τον 30χρονο ηθοποιό, το όνομα του οποίου ακούγεται για τις φετινές υποψηφιότητες των Όσκαρ.

Κουίζ: Πόσα ξέρεις για τον Τιμοτέ Σαλαμέ;

Ο νεαρός ηθοποιός έχει σταθερή παρουσία στο σινε-σύμπαν των τελευταίων χρόνων και με την αφορμή της νέας του ταινίας και της Χρυσής Σφαίρας που πήρε, έφτασε η ώρα να δούμε τι ξέρουμε για εκείνον.