Ταινία για το σχεδιαστή Gianni Versace στο 4ο Athens Fashion Film Festival

Η σινε-διοργάνωση που αποθεώνει τη μόδα και το σινεμά παρουσιάζει σε πανελλήνια πρεμιέρα το ντοκιμαντέρ για τη ζωή του διάσημου δημιουργού.

The Genius of Gianni Versace Alive1

Με μια κλασάτη πανελλήνια πρεμιέρα ξεκινά το προσεχές 4ο Athens Fashion Film Festival (14-16/3, Ωδείο Αθηνών).

Ο λόγος για το ντοκιμαντέρ "The Genius of Gianni Versace Alive" (Σαλβατόρε Ζανίνο) το οποίο, όπως προδίδει ο τίτλος, αφορά τη ζωή του θρυλικού Ιταλού σχεδιαστή μόδας. Όπως αναφέρεται χαρακτηριστικά στο δελτίο τύπου:
"Γυρισμένο στην έπαυλη του Gianni Versace στο Μαϊάμι όπου κάθε αντικείμενο είναι ένα ξεχωριστό έργο τέχνης, το ντοκιμαντέρ επιχειρεί να ζωντανέψει την ιδιοφυΐα του Ιταλού κολοσσού της μόδας. Μέσα από αρχειακό υλικό και τις εξομολογήσεις φίλων και παλιών συνεργατών, προκύπτει παράλληλα το πορτραίτο ενός αναγεννησιακού σχεδιαστή, ενός ανθρώπου που δεν σταμάτησε στιγμή να εμπνέεται από την εποχή του για να δημιουργήσει ένα αυστηρά προσωπικό σύμπαν υψηλής αισθητικής".

The Genius of Gianni Versace Alive2

Η καλλιτεχνική διευθύνρια του φεστιβάλ Νικόλ Αλεξανδροπούλου, σημειώνει για την συγκεκριμένη επιλογή: "Όπως συμβαίνει με τους μεγαλύτερους σχεδιαστές, η προσωπικότητα κι η καλλιτεχνική έκφραση του Gianni Versace δεν θα μπορούσε να μείνει περιορισμένη σε ένα ένα ατελιέ. Εκεί όμως που οι περισσότεροι έψαχναν την πλήρωση του οράματός τους μέσα τις συνέργειες της μόδας, ο Versace δημιούργησε μια φυσική προέκταση της ιδιοφυΐας του. Εκμοντέρνισε την περίφημη πλέον 'Casa Casuarina', κλειδώνοντας μέσα της ένα σύμπαν από αναφορές, μυστικές γεωμετρίες και χρώματα, για να ζήσει τα πέντε τελευταία χρόνια της ζωής του περικυκλωμένος από ένα ζωντανό μουσείο, που μπορούσε να μετατρέψει τα πάντα σε τέχνη. Για εμένα προσωπικά η μόδα, μαζί φυσικά με το fashion film, θα έπρεπε να αποτελεί ακριβώς αυτό. Μια μυστήρια δύναμη χωρίς κανόνες, που μπορεί να μεταμορφώσει τα πάντα γύρω της και γύρω μας σε αισθητική. Το νέο ντοκιμαντέρ του Salvatore Zannino, το οποίο γυρίστηκε μέσα στην βεβηλωμένη έπαυλη του Versace, στάθηκε ιδανική αιτία κι αφορμή για να επανέλθουμε σε αυτή την ιδέα".

Διαβάστε περισσότερα για το 4ο Athens Fashion Film Festival εδώ και βρείτε αναλυτικότερες πληροφορίες για το πρόγραμμα εδώ.

Παράλληλα, η διοργάνωση ανακοίνωσε τα μέλη των κριτικών επιτροπών της, όπου συναντάμε μια σειρά γνωστών ονομάτων. Τις καλύτερες ταινίες του διαγωνιστικού τμήματος βραβεύουν οι Μαρίσσα Τριανταφυλλίδου (ηθοποιός, πρόεδρος της επιτροπής), Ελένη Ανδρουτσοπούλου (Υπεύθυνη Ελληνικού Προγράμματος, Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης), Εβελίνα Δαρζέντα (ενδυματολόγος, σκηνογράφος), Μαρία Δρανδάκη (παραγωγός, Homemade Films), Βασίλης Ζούλιας (σχεδιαστής ρούχων), Έβελυν Καζαντζόγλου (fashion blogger, content creator), Θανάσης Νεοφώτιστος (σκηνοθέτης), Μάρκο Γκαστίν (σκηνοθέτης, παραγωγός), Carlos Muñoz Gómez-Quintero (διευθυντής φωτογραφίας). Ενώ, η Επιτροπή Νέων που απονέμει τα βραβεία best in show και καλύτερης φοιτητής ταινίας, αποτελείται από τους: Ζακ Σιμχά (σκηνοθέτης, σεναριογράφος και ηθοποιός, πρόεδρος της επιτροπής), Πένυ Δάλκου (Climate Justice Advocate), Εβελίνα Στολτίδου (freelance producer, music-artist manager, casting director και μοντέλο), Νάσια Συντέτα (σχεδιάστρια μόδας), Ηρακλής Τσουζίνοφ (μοντέλο).

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Σινεμά

Ελληνικό box office: Ράιαν Γκόσλινγκ εναντίον Γκάρφιλντ

Σε μια εβδομάδα όπου τα σινεμά υπολειτουργούσαν και οι θεατές είχαν το νου τους στον οβελία, ο "Γκάρφιλντ" κέρδισε τις εντυπώσεις, ενώ δυναμικό ήταν το άνοιγμα του "Κασκαντέρ" από την Δευτέρα του Πάσχα.

ΓΡΑΦΕΙ: ΧΡΗΣΤΟς ΜΗΤΣΗς
10/05/2024

Είναι επίσημο: Έρχονται νέες ταινίες "Άρχοντα των Δαχτυλιδιών"

Το στούντιο της Warner Bros. έδωσε το πράσινο φως για την ανάπτυξη δύο ταινιών υπό την επίβλεψη του Πίτερ Τζάκσον.

Το Cine Paris επέστρεψε! Δείτε πώς άλλαξε το ιστορικό θερινό σινεμά

Βρεθήκαμε στην άτυπη "πρόβα τζενεράλε" του πλήρως ανανεωμένου κινηματογράφου ο οποίος ανοίγει ξανά από το Cinobo.

Arkadiko Film Festival: Στο "Any Day Now" του Χαμί Ραμεζάν το Βραβείο Κοινού

Ολοκληρώθηκε με επιτυχία το online φεστιβάλ που διοργάνωσε το Cinobo μαζί με τα Filmin και MyMovies, ενώνοντας το παρελθόν με το παρόν του ευρωπαϊκού σινεμά.

Τζέσικα Χάουσνερ: "Υπάρχει μια κοινωνικά υστερική εμμονή για ομορφιά"

Η Αυστριακή σκηνοθέτρια του "Club Zero" μιλάει για τη στιλάτη και διεισδυτική σάτιρά της με πρωταγωνίστρια τη Μία Γουασικόφσκα, η οποία έκανε πρεμιέρα στο περσινό Φεστιβάλ Καννών.

Το Βασίλειο του Πλανήτη των Πιθήκων

Σίκουελ με ποιότητες ικανές να διατηρήσουν το ικανοποιητικό επίπεδο του αναβιωτικού franchise, το οποίο όμως αποδυναμώνεται από την ανοικονόμητη σκηνοθεσία και το άνισο γράψιμό του.

Club Zero

Κοινωνική σάτιρα με έντονα σαρδόνιο χιούμορ και weird σκηνοθετικό στιλιζάρισμα. Αν και θεματικά ενδιαφέρουσα, η ψυχρότητά της μοιάζει εκβιαστική και η πικρή ειρωνεία της επιτηδευμένη.