Νέες ημερομηνίες για το 1ο Φεστιβάλ Ανεξάρτητου Κινηματογράφου της Αθήνας

Η νεόκοπη διοργάνωση συμμετέχει στο εθνικό πένθος μετά την τραγική σύγκρουση των αμαξοστοιχιών στα Τέμπη και ανακοινώνει καινούριες μέρες διεξαγωγής του προγράμματός του.

Three Tidy Tigers «Three Tidy Tigers»

Στο πλαίσιο του εθνικού πένθους λόγω της σύγκρουσης τρένων στα Τέμπη, το 1ο Φεστιβάλ Ανεξάρτητου Κινηματογράφου της Αθήνας ανακοινώνει νέες ημερομηνίες διεξαγωγής.

Συγκεκριμένα, στο Σεράφειο του Δήμου Αθηναίων, το Σάββατο 4/3 παρουσιάζεται το αφιέρωμα στην καλλιτέχνιδα Άννα Βασόφ, ενώ την Κυριακή 5/3 προβάλλονται οι ενότητες ΙΙ και ΙΙΙ του διεθνούς διαγωνιστικού τμήματος μικρού μήκους. Το υπόλοιπο πρόγραμμα μεταφέρεται ως είχε στο Ίδρυμα "Μιχάλης Κακογιάννης" στις 9-12/3. Περισσότερες αναλυτικές πληροφορίες θα βρείτε στην επίσημη ιστοσελίδα του φεστιβάλ εδώ.

Περισσότερες πληροφορίες

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Σινεμά

Η Ταινιοθήκη μεταμορφώνεται σε μια "Dreamland"

Ένα πλούσιο πρόγραμμα avant-garde, πειραματικών και ποιητικών ταινιών έρχεται στη μικρή αίθουσα του σινεμά της Ιεράς Οδού.

ΓΡΑΦΕΙ: ΓΙΑΝΝΗς ΚΑΝΤΕΑ-ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟς
23/03/2023

John Wick: Κεφάλαιο 4

Το πολύ σκληρό για να πεθάνει franchise επιστρέφει με σημάδια κόπωσης, πλην όμως προσφέρει ξανά απαράμιλλης γοητείας δράση με τη μορφή ενός σεβάσμιου ρέκβιεμ για τον πλέον δημοφιλή σύγχρονο action hero.

Η Λέιλα και τα Αδέρφια της

Βραβείο κριτικών στις Κάννες για ένα σφιχτοδεμένο, αν και μεγάλης διάρκειας, δράμα χαρακτήρων το οποίο ανατέμνει σε βάθος τις εύθραυστες ισορροπίες, τις εμμονές και τις πολλαπλές αγκυλώσεις της ιρανικής (και όχι μόνον) κοινωνίας.

Utama, το Σπίτι μας

Μεγάλο Βραβείο της Επιτροπής στο φεστιβάλ του Σάντανς για μια ντοκιμαντερίστικη, οπτικά μαγευτική ελεγεία πάνω σ’ έναν "παρελθόντα" τρόπο ζωής. Γήινο, αθόρυβο και περήφανο.

Ο Άντρας των Ονείρων μου

Βραβείο γυναικείας ερμηνείας στο Βερολίνο για μια συνολικά προβλέψιμη, αλλά διακριτικά καυστική και συναισθηματικά ώριμη κομεντί πάνω στην ανθρώπινη επικοινωνία, τη μάχη των δύο φύλων και την τεχνητή νοημοσύνη.

Φαντάσματα της Επανάστασης

Ιστορικά γεγονότα, σινεφίλ φαντασία, ταινία εποχής και σύγχρονη κωμωδία συνδυάζονται γεμάτα ιδέες, αλλά χωρίς ισορροπία, σε ένα παιχνιδιάρικο στοχασμό πάνω στην ελληνική ταυτότητα και την ευρωπαϊκή κληρονομιά.

Μια Απροσδόκητη Σχέση

Δράμα χαρακτήρων και ερμηνειών, το οποίο προδίδεται από ένα ζαχαρωμένα μελοδραματικό σενάριο που εξαφανίζει σταδιακά κάθε υπόσχεση δραματικού ρεαλισμού και συναισθηματικής ειλικρίνειας.