Αφιέρωμα στην καλλιτέχνιδα Άννα Βασόφ στο 1ο Φεστιβάλ Ανεξάρτητου Κινηματογράφου της Αθήνας

Το έργο της ιδιοσυγκρασιακής δημιουργού παρουσιάζεται με την ίδια να δίνει το «παρών» παραδίδοντας masterclass.

Issues with My Other Half Anna Vasof «Issues with my Other Half»

Λιγότερο από ένας μήνας απομένει για την έναρξη του 1ου Φεστιβάλ Ανεξάρτητου Κινηματογράφου της Αθήνας (2-5/3) που διεξάγεται στο Σεράφειο του Δήμου Αθηναίων από την ομάδα του Kino Athens, έτσι η διοργάνωση ανακοίνωσε το πρώτο αφιέρωμα του προγράμματός της.

Με τίτλο "Ελλάδα Τώρα! Αφιέρωμα στην Άννα Βασόφ", το φεστιβάλ παρουσιάζει το έργο της πρωτοποριακής καλλιτέχνιδας πολυμέσων, μέσα από εννέα μικρού μήκους ταινίες αλλά και ένα masterclass της ίδιας που λέγεται "Ο σκύλος της γιαγιάς φοράει VR". Η Βασόφ σπούδασε αρχιτεκτονική στο Πανεπιστήμιο της Θεσσαλίας και Transmedia Art στο Πανεπιστήμιο Εφαρμοσμένων Τεχνών της Βιέννης. Από το 2004 τα βίντεο και οι ταινίες μικρού μήκους της έχουν παρουσιαστεί σε διάφορα φεστιβάλ και έχουν λάβει διακρίσεις. Το 2020 ολοκλήρωσε την διατριβή της για μια κινηματογραφική τεχνική που ανέπτυξε με τίτλο Non-Stop Stop-Motion. Επί του παρόντος εργάζεται στο σχεδιασμό και την κατασκευή καινοτόμων μηχανισμών για την παραγωγή βίντεο, ταινιών, δράσεων και εγκαταστάσεων.

Amazon Woman Anna Vasof
"Amazon Woman"

Οι μικρού μήκους του αφιερώματος:

Issues with my Other Half (2023)
Saving Some Random Insignificant Stories (2022)
Amazon Woman (2021)
Hitting my Head on the World (2019)
Things and Wonders 2227 (2018)
Down to Earth (2018)
Muybridge’s Disobedient Horses (2018)
Things and Wonders 2022 (2017)
When Time Moves Faster (2016)
Non Stop Stop Motion (2017)

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Σινεμά

Οι 5 καλύτερες ταινίες του Ακίρα Κουροσάβα

Επιλέγουμε τα πέντε αριστουργήματα του αξεπέραστου Ιάπωνα σκηνοθέτη.

ΓΡΑΦΕΙ: ΧΡΗΣΤΟς ΜΗΤΣΗς
23/03/2023

Ένα φεμινιστικό ντοκιμαντέρ και το "Άκουσέ με" στο ΚΠΙΣΝ

Το νέο φιλμ της Μαρίας Ντούζα αλλά και μια επίκαιρη ταινία τεκμηρίωσης του HBO προβάλλονται στο πλαίσιο του φεστιβάλ WOW - Women of the World Festival.

Ο σκηνοθέτης Θάνος Αναστόπουλος αποκαλύπτει τα "Φαντάσματα της Επανάστασης"

Συζητάμε με το δημιουργό για το νέο υβριδικό φιλμ του, στο οποίο μύθος, πραγματικότητα και αληθινές προσωπικότητες της Ιστορίας εμφανίζονται μαγικά στη σύγχρονη Τεργέστη.

Η Ταινιοθήκη μεταμορφώνεται σε μια "Dreamland"

Ένα πλούσιο πρόγραμμα avant-garde, πειραματικών και ποιητικών ταινιών έρχεται στη μικρή αίθουσα του σινεμά της Ιεράς Οδού.

John Wick: Κεφάλαιο 4

Το πολύ σκληρό για να πεθάνει franchise επιστρέφει με σημάδια κόπωσης, πλην όμως προσφέρει ξανά απαράμιλλης γοητείας δράση με τη μορφή ενός σεβάσμιου ρέκβιεμ για τον πλέον δημοφιλή σύγχρονο action hero.

Η Λέιλα και τα Αδέρφια της

Βραβείο κριτικών στις Κάννες για ένα σφιχτοδεμένο, αν και μεγάλης διάρκειας, δράμα χαρακτήρων το οποίο ανατέμνει σε βάθος τις εύθραυστες ισορροπίες, τις εμμονές και τις πολλαπλές αγκυλώσεις της ιρανικής (και όχι μόνον) κοινωνίας.

Utama, το Σπίτι μας

Μεγάλο Βραβείο της Επιτροπής στο φεστιβάλ του Σάντανς για μια ντοκιμαντερίστικη, οπτικά μαγευτική ελεγεία πάνω σ’ έναν "παρελθόντα" τρόπο ζωής. Γήινο, αθόρυβο και περήφανο.