Το 25ο Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Θεσσαλονίκης συμμετέχει στο εθνικό πένθος

Ματαιώνονται οι εορταστικές εκδηλώσεις στο πλαίσιο της έναρξης της κινηματογραφικής διοργάνωσης που ξεκινά στις 2/3 ύστερα από το τραγικό δυστύχημα της σύγκρουσης τρένων στα Τέμπη.

Έτοιμοι για το υβριδικό και υπαίθριο 23ο Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Θεσσαλονίκης;

Λίγες ώρες προτού ξεκινήσει επίσημα το 25ο Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Θεσσαλονίκης (2-12/3), η διοργάνωση ανακοινώνει πως συμμετέχει στο τριήμερο εθνικό πένθος για το τραγικό δυστύχημα της σύγκρουσης τρένων στα Τέμπηματαιώνοντας την τελετή έναρξής του.

Επιπλέον, σύμφωνα με την ανακοίνωση του θεσμού, ματαιώνονται επίσης οι εορταστικές εκδηλώσεις και οι συναυλίες που είχαν προγραμματιστεί στο πλαίσιο του φεστιβάλ. Πρόκειται να πραγματοποιηθούν μόνο οι προβολές των ταινιών και οι εργασίες της Αγοράς. Όπως σημειώνουν οι διοργανωτές: "Σε αυτή την ώρα οδύνης, οι σκέψεις μας βρίσκονται στους συγγενείς των θυμάτων, στους οποίους εκφράζουμε τα πιο ειλικρινή μας συλλυπητήρια".

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Σινεμά

Η Ταινιοθήκη μεταμορφώνεται σε μια "Dreamland"

Ένα πλούσιο πρόγραμμα avant-garde, πειραματικών και ποιητικών ταινιών έρχεται στη μικρή αίθουσα του σινεμά της Ιεράς Οδού.

ΓΡΑΦΕΙ: ΓΙΑΝΝΗς ΚΑΝΤΕΑ-ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟς
23/03/2023

John Wick: Κεφάλαιο 4

Το πολύ σκληρό για να πεθάνει franchise επιστρέφει με σημάδια κόπωσης, πλην όμως προσφέρει ξανά απαράμιλλης γοητείας δράση με τη μορφή ενός σεβάσμιου ρέκβιεμ για τον πλέον δημοφιλή σύγχρονο action hero.

Η Λέιλα και τα Αδέρφια της

Βραβείο κριτικών στις Κάννες για ένα σφιχτοδεμένο, αν και μεγάλης διάρκειας, δράμα χαρακτήρων το οποίο ανατέμνει σε βάθος τις εύθραυστες ισορροπίες, τις εμμονές και τις πολλαπλές αγκυλώσεις της ιρανικής (και όχι μόνον) κοινωνίας.

Utama, το Σπίτι μας

Μεγάλο Βραβείο της Επιτροπής στο φεστιβάλ του Σάντανς για μια ντοκιμαντερίστικη, οπτικά μαγευτική ελεγεία πάνω σ’ έναν "παρελθόντα" τρόπο ζωής. Γήινο, αθόρυβο και περήφανο.

Ο Άντρας των Ονείρων μου

Βραβείο γυναικείας ερμηνείας στο Βερολίνο για μια συνολικά προβλέψιμη, αλλά διακριτικά καυστική και συναισθηματικά ώριμη κομεντί πάνω στην ανθρώπινη επικοινωνία, τη μάχη των δύο φύλων και την τεχνητή νοημοσύνη.

Φαντάσματα της Επανάστασης

Ιστορικά γεγονότα, σινεφίλ φαντασία, ταινία εποχής και σύγχρονη κωμωδία συνδυάζονται γεμάτα ιδέες, αλλά χωρίς ισορροπία, σε ένα παιχνιδιάρικο στοχασμό πάνω στην ελληνική ταυτότητα και την ευρωπαϊκή κληρονομιά.

Μια Απροσδόκητη Σχέση

Δράμα χαρακτήρων και ερμηνειών, το οποίο προδίδεται από ένα ζαχαρωμένα μελοδραματικό σενάριο που εξαφανίζει σταδιακά κάθε υπόσχεση δραματικού ρεαλισμού και συναισθηματικής ειλικρίνειας.