Το 25ο Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Θεσσαλονίκης συμμετέχει στο εθνικό πένθος

Ματαιώνονται οι εορταστικές εκδηλώσεις στο πλαίσιο της έναρξης της κινηματογραφικής διοργάνωσης που ξεκινά στις 2/3 ύστερα από το τραγικό δυστύχημα της σύγκρουσης τρένων στα Τέμπη.

Έτοιμοι για το υβριδικό και υπαίθριο 23ο Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Θεσσαλονίκης;

Λίγες ώρες προτού ξεκινήσει επίσημα το 25ο Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Θεσσαλονίκης (2-12/3), η διοργάνωση ανακοινώνει πως συμμετέχει στο τριήμερο εθνικό πένθος για το τραγικό δυστύχημα της σύγκρουσης τρένων στα Τέμπηματαιώνοντας την τελετή έναρξής του.

Επιπλέον, σύμφωνα με την ανακοίνωση του θεσμού, ματαιώνονται επίσης οι εορταστικές εκδηλώσεις και οι συναυλίες που είχαν προγραμματιστεί στο πλαίσιο του φεστιβάλ. Πρόκειται να πραγματοποιηθούν μόνο οι προβολές των ταινιών και οι εργασίες της Αγοράς. Όπως σημειώνουν οι διοργανωτές: "Σε αυτή την ώρα οδύνης, οι σκέψεις μας βρίσκονται στους συγγενείς των θυμάτων, στους οποίους εκφράζουμε τα πιο ειλικρινή μας συλλυπητήρια".

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Σινεμά

Το Διεθνές Φεστιβάλ Ταινιών Μικρού Μήκους Αιγίου "Θόδωρος Αγγελόπουλος" περιμένει τις ταινίες σας

Το φεστιβάλ επιστρέφει για πέμπτη χρονιά με διεθνείς συμμετοχές και ειδικά αφιερώματα στον κινηματογράφο.

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
21/10/2025

Το Kino Athens 2025 τιμά τη Ντομίνγκα Σοτομαγιόρ

Η νέα ταινία της Χιλιανής σκηνοθέτιδας "Limpia" είναι πλέον διαθέσιμη για το κοινό στο Netflix.

Ελληνικό box office: Πόσοι θεατές σήκωσαν το "Νεκρό Τηλέφωνο 2";

Ο Ίθαν Χοκ επέστρεψε ως τρομακτικός "Αρπαχτής" και κέρδισε εύκολα τις εντυπώσεις, σε αντίθεση με τη συνεργασία Τζούλια Ρόμπερτς - Λούκα Γκουαντανίνο, η οποία απογοήτευσε.

Τι νέο θα δούμε στους κινηματογράφους από αυτή την Πέμπτη

Ο Μπρους Σπρίνγκστιν, το ντεμπούτο του Χάρις Ντίκινσον και ένα αινιγματικό horror προσεχώς (από 23/10) στις μαρκίζες των κινηματογράφων.

Όλες οι ταινίες του Μάρτιν Σκορσέζε στη σωστή σειρά

Με αφορμή την πρεμιέρα της σειράς "Mr. Scorsese" επιλέγουμε τις καλύτερες κινηματογραφικές στιγμές του Αμερικανικού σκηνοθέτη.

Οι πολυβραβευμένες ταινίες που βλέπουμε στα σινεμά αυτήν την εβδομάδα

Χρυσοί Φοίνικες, Όσκαρ και τίτλοι που σάρωσαν διεθνή φεστιβάλ μαζί με πολλά ακόμα διακριμένα φιλμ που παίζονται στις σκοτεινές αίθουσες.

Ο Άντρες Βέγιελ έκανε ένα ντοκιμαντέρ για το ναζισμό, το σινεμά και το σκότος της Λένι Ρίφενσταλ

Μία από τις πιο ξεχωριστές ταινίες της χρονιάς ρίχνει φως στην αμφιλεγόμενη προσωπικότητα μιας δημιουργού που άλλαξε το ρου της κινηματογραφικής ιστορίας.