Danaos on Film με αφιέρωμα στον Γιάννη Οικονομίδη

Το νοσταλγικό κινηματογραφικό ταξίδι με οδηγό το φιλμ 35mm συνεχίζει στον κιν/φο ΔΑΝΑΟ.

Η ψυχή στο στόμα

Δύο ταινίες "σταθμοί" της φιλμογραφίας ενός από τους κορυφαίους δημιουργούς του σύγχρονου ελληνικού σινεμά, Γιάννη Οικονομίδη, προβάλλονται από φιλμ 35mm στο πλαίσιο προβολών που πραγματοποιούνται στο ΔΑΝΑΟ, παρουσία του σκηνοθέτη. 

Διαβάστε Επίσης

Ο Γιάννης Οικονομίδης είναι ο σκηνοθέτης που πριν από 20 χρόνια σήκωσε έναν ειλικρινή καθρέφτη στο σαλόνι της ελληνικής μικροαστικής οικογένειας. Η επιρροή των διαλόγων του στην καθημερινότητά μας δεν αποτυπώνεται μόνο σε αριθμούς εισιτηρίων, αλλά και στη φήμη των ταινιών του που ξεπέρασαν τα όρια της μυθοπλασίας και έγιναν μέρος της καλτ νεοελληνικής κουλτούρας. Ο ίδιος, εισήγαγε ένα νέο είδος σκοτεινού ρεαλισμού που δεν θα μπορούσε να ειπωθεί με πιο σκληρό και ταυτόχρονα πιο αληθινό τρόπο στο νέο ελληνικό σινεμά. 

Μαχαιροβγάλτης

Μαχαιροβγάλτης

Μετά το θάνατο του πατέρα του, ο θείος του τον παροτρύνει να εγκαταλείψει το χωριό και να πάει στην Αθήνα. Του προσφέρει διαμονή, διατροφή και μια εύκολη δουλειά. Ο Νίκος δέχεται για να βρεθεί άξαφνα μπλεγμένος σε μια παράξενη κατ` οίκον εργασία. Απομονωμένος σ` ένα "γκρίζο" προάστιο της πόλης με μόνη παρέα τον θείο και τη θεία του, οι ισορροπίες ανάμεσα στους τρεις αρχίζουν ν` αλλάζουν…

Ηθοποιοί: Στάθης Σταμουλακάτος, Βαγγέλης Μουρίκης, Γιάννης Βουλγαράκης, Μαρία Καλλιμάνη | Σκηνοθέτης: Γιάννης Οικονομίδης | Προβολή: 7 & 13 Μαρτίου

Ψυχή στο στόμα

Ψυχή στο στόμα

Ο Τάκης είναι ένας μεσήλικας, εργάτης σε βιοτεχνία, χωρισμένος, ξαναπαντρεμένος και με μωρό νεογέννητο. Με πιέσεις από παντού. Κανείς δεν τον αφήνει σε ησυχία. Η γυναίκα, ο εργοδότης, οι συγγενείς, οι φίλοι. Βία και καταπίεση. Λεκτική, ψυχική, σωματική. Όλοι εναντίον ενός και ο Θεός εναντίον όλων… Το αναμμένο φυτίλι απέχει αρκετά μέτρα από το μπαρούτι. Στο τέλος όμως το φθάνει.

Ηθοποιοί: Βαγγέλης Μουρίκης, Ερρίκος Λίτσης, Μαρία Κεχαγιόγλου, Μαρία Ναυπλιώτου
Σκηνοθέτης: Γιάννης Οικονομίδης | Προβολή: 6 & 14 Μαρτίου  

Εισιτήρια εδώ

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Σινεμά

Οι 5 καλύτερες ταινίες του Ακίρα Κουροσάβα

Επιλέγουμε τα πέντε αριστουργήματα του αξεπέραστου Ιάπωνα σκηνοθέτη.

ΓΡΑΦΕΙ: ΧΡΗΣΤΟς ΜΗΤΣΗς
23/03/2023

Ένα φεμινιστικό ντοκιμαντέρ και το "Άκουσέ με" στο ΚΠΙΣΝ

Το νέο φιλμ της Μαρίας Ντούζα αλλά και μια επίκαιρη ταινία τεκμηρίωσης του HBO προβάλλονται στο πλαίσιο του φεστιβάλ WOW - Women of the World Festival.

Ο σκηνοθέτης Θάνος Αναστόπουλος αποκαλύπτει τα "Φαντάσματα της Επανάστασης"

Συζητάμε με το δημιουργό για το νέο υβριδικό φιλμ του, στο οποίο μύθος, πραγματικότητα και αληθινές προσωπικότητες της Ιστορίας εμφανίζονται μαγικά στη σύγχρονη Τεργέστη.

Η Ταινιοθήκη μεταμορφώνεται σε μια "Dreamland"

Ένα πλούσιο πρόγραμμα avant-garde, πειραματικών και ποιητικών ταινιών έρχεται στη μικρή αίθουσα του σινεμά της Ιεράς Οδού.

John Wick: Κεφάλαιο 4

Το πολύ σκληρό για να πεθάνει franchise επιστρέφει με σημάδια κόπωσης, πλην όμως προσφέρει ξανά απαράμιλλης γοητείας δράση με τη μορφή ενός σεβάσμιου ρέκβιεμ για τον πλέον δημοφιλή σύγχρονο action hero.

Η Λέιλα και τα Αδέρφια της

Βραβείο κριτικών στις Κάννες για ένα σφιχτοδεμένο, αν και μεγάλης διάρκειας, δράμα χαρακτήρων το οποίο ανατέμνει σε βάθος τις εύθραυστες ισορροπίες, τις εμμονές και τις πολλαπλές αγκυλώσεις της ιρανικής (και όχι μόνον) κοινωνίας.

Utama, το Σπίτι μας

Μεγάλο Βραβείο της Επιτροπής στο φεστιβάλ του Σάντανς για μια ντοκιμαντερίστικη, οπτικά μαγευτική ελεγεία πάνω σ’ έναν "παρελθόντα" τρόπο ζωής. Γήινο, αθόρυβο και περήφανο.