Πού θα σταματήσει η οσκαρική κούρσα του "Τα Πάντα Όλα";

Η ταινία των Ντάνιελς συνεχίζει ακάθεκτη να συγκεντρώνει σωρεία βραβείων βάζοντας πλώρη για ιστορική συγκομιδή βραβείων από την Αμερικανική Ακαδημία.

ta_pada_ola5

Από ελπιδοφόρο αουτσάιντερ σε ακλόνητο φαβορί. Η ταινία "Τα Πάντα Όλα" των Ντάνιελ Κουάν και Ντάνιελ Σέινερτ (για συντομία, Ντάνιελς) πρόσθεσε μερικές ακόμα κομβικές διακρίσεις στην τροπαιοθήκη της και έτσι έχει καταφέρει να πραγματοποιήσει μια ολική ανατροπή, τουλάχιστον όσον αφορά τις προβλέψεις για τα 95α Όσκαρ.

Διότι η καταιγιστική περιπέτεια με πρωταγωνίστρια τη Μισέλ Γιέο στο ρόλο μιας νοικοκυράς που αποκτά τη δύναμη να μεταπηδά σε παράλληλες διαστάσεις, μέχρι στιγμής κυριαρχεί σε όλες τις απονομές των αμερικανικών επαγγελματικών σωματείων, δηλαδή στα μέλη της Αμερικανικής Ακαδημίας Κινηματογράφου που ψηφίζουν για τα Όσκαρ. Το "Τα Πάντα Όλα" αφού αναδείχθηκε στην κορυφή από το Σωματείο Αμερικανών Σκηνοθετών πριν από λίγες μέρες σάρωσε τόσο στα βραβεία των ηθοποιών όσο και των παραγωγών.

Διαβάστε Επίσης

Πιο συγκεκριμένα, το Σωματείο Αμερικανών Ηθοποιών στα SAG Awards βράβευσε την ταινία των Ντάνιελς σε όλες τις κατηγορίες του, εκτός από εκείνη του α’ ανδρικού ρόλου όπου απλούστατα… δεν ήταν υποψήφια! Παράλληλα, η μέχρι πρότινος αδιαμφισβήτητη επικρατούσα για τον α’ γυναικείο ρόλο, Κέιτ Μπλάνσετ ("Tár"), ενδέχεται σοβαρά να μείνει στην καρέκλα της το βράδυ της οσκαρικής απονομής, καθώς οι ηθοποιοί προτίμησαν τη Γιέο. Από την άλλη, στους β’ ρόλους, οι Τζέιμι Λι Κέρτις και Κε Χούι Κουάν μπορούν ήδη να κάνουν πρόβα τους νικητήριους λόγους τους… Όσο για το Σωματείο Αμερικανών Παραγωγών, απονέμοντας στο "Τα Πάντα Όλα" το βραβείο καλύτερης ταινίας έβγαλε ουσιαστικά από τη συζήτηση οποιαδήποτε άλλη διεκδικήτρια στην αντίστοιχη οσκαρική κατηγορία.

Θυμίζουμε πως το "Τα Πάντα Όλα" είναι συνολικά υποψήφιο για 11 βραβεία Όσκαρ. Στην περίπτωση που καταφέρει να τα κερδίσει όλα, θα ισοφαρίσει το ιστορικό ρεκόρ του "Τιτανικού" (Τζέιμς Κάμερον, 1997). Η τελετή απονομής των 95ων Όσκαρ προβάλλεται τα ξημερώματα της Δευτέρας 13/3 (02.00) στην COSMOTE TV.

ta_pada_ola2

Βραβεία Ένωσης Αμερικανών Ηθοποιών 2023

​Καλύτερο cast: Τα Πάντα Όλα
Καλύτερος α' γυναικείος ρόλος: Μισέλ Γιέο ("Τα Πάντα Όλα")
Καλύτερος α' ανδρικός ρόλος: Μπρένταν Φρέιζερ ("Η Φάλαινα")
Καλύτερος β' γυναικείος ρόλος: Τζέιμι Λι Κέρτις ("Τα Πάντα Όλα")
Καλύτερος β' ανδρικός ρόλος: Κε Χούι Κουάν ("Τα Πάντα Όλα")

Βραβεία Ένωσης Αμερικανών Παραγωγών 2023

Καλύτερη ταινία μυθοπλασίας: Τα Πάντα Όλα
Καλύτερο ντοκιμαντέρ: Navalny
Καλύτερο animation: Πινόκιο του Γκιγιέρμο ντελ Τόρο

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Σινεμά

Η αβεβαιότητα για την Ίριδα παραμένει

Τα μέλη του ΠΟΦΠΑ καταγγέλλουν την παντελή αδιαφορία της διοίκησης του ΕΚΠΑ τόσο για το μέλλον της ιστορικής αίθουσας όσο και για τις δράσεις του Ομίλου.

ΓΡΑΦΕΙ: ΓΙΑΝΝΗς ΚΑΝΤΕΑ-ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟς
26/04/2024

Ο Ράιαν Γκόσλινγκ μάς συστήνεται ως ο "Κασκαντέρ"

Δείτε αποκλειστικά στο "α" ένα απόσπασμα από τα παρασκήνια της νέας ταινίας του διάσημου ηθοποιού.

"Stop Making Sense": Στον κόσμο ενός κεφαλιού

Τίποτα δεν έχει νόημα. Αλλά το "Stop Making Sense" έχει.

Η "Φόνισσα" υποψήφια για 16 βραβεία Ίρις

Δείτε αναλυτικά της υποψηφιότητες για την επετειακή 15η απονομή της Ελληνικής Ακαδημίας Κινηματογράφου.

Συνεχίζονται οι προβολές του ντοκιμαντέρ "Χρήστος, το Τελευταίο Παίδι"

Η βραβευμένη ταινία της Τζούλια Αμάτι παίζεται για δεύτερη εβδομάδα στους κινηματογράφους.

Αγγελική Παπούλια πώς βρέθηκες στη Σλοβενία για τον "Τελευταίο Ήρωα";

Η καταξιωμένη Ελληνίδα ηθοποιός μιλά στο "α" για τη συμμετοχή της στη σπιρτόζικη δραμεντί όπου υποδύεται μια εκπρόσωπο πολυεθνικής που αναστατώνει μια μικρή φτωχή κοινωνία.

Επαγγελματίας Υπνοβάτης

Ενδιαφέρουσα ιδέα που μένει απλά υποσχόμενη, μιας και υλοποιείται με σεναριακή χοντροκοπιά, ερμηνευτική ανεπάρκεια και αφηγηματική προχειρότητα.