Η "Οδύσσεια" φέρνει στην Ελλάδα Ρέιφ Φάινς και Ζιλιέτ Μπινός

Οι δυο σταρ, 27 χρόνια μετά τον «Άγγλο Ασθενή», θα βρεθούν την άνοιξη σε Κέρκυρα και Πελοπόννησο για τα γυρίσματα της καινούριας ταινίας του Ουμπέρτο Παζολίνι.

fiennes-binoche © shutterstock

Έχοντας μεταφερθεί με κάθε τρόπο στη μεγάλη οθόνη, ακόμα και ως κωμωδία στον αμερικανικό νότο του 1930 από τους αδελφούς Κοέν ("Ω Αδελφέ, που Είσαι;"), η "Οδύσσεια" του Ομήρου διασκευάζεται κινηματογραφικά ακόμα μια φορά, έχοντας τώρα πίσω από την κάμερα τον Ιταλοβρετανό παραγωγό ("Άντρες με τα Όλα τους") και σκηνοθέτη ("Για Πάντα Κοντά σου") Ουμπέρτο Παζολίνι.

Το σενάριο του "The Return", γραμμένο από τον Τζον Κόλι ("Master and Commander: Στα Πέρατα του Κόσμου") και τον 90χρονο Εντουαρντ Μποντ του αντονιονικού "Blow-Up", θέλει τον κουρασμένο πλέον ομηρικό ήρωα να επιστρέφει στην Ιθάκη μετά από εικοσαετή περιπλάνηση, αντιμέτωπος με τους μνηστήρες της Πηνελόπης, αλλά και το ίδιο του το παρελθόν. Τους βασικούς ρόλους ερμηνεύουν οι Ρέιφ Φάινς και Ζιλιέτ Μπινός, οι οποίοι ξανασυναντιούνται για πρώτη φορά μετά τον "Άγγλο Ασθενή" του Άντονι Μιγκέλα (1996), με τον Τσάρλι Πλάμερ ("Όλα τα Λεφτά του Κόσμου") στο ρόλο του Τηλέμαχου. Τα γυρίσματα θα ξεκινήσουν την άνοιξη στην Κέρκυρα και θα συνεχίσουν στην Πελοπόννησο και την Ιταλία, με την ελληνική εταιρία Heretic να συμμετέχει σ’ αυτή τη συμπαραγωγή Μ. Βρετανίας, ΗΠΑ και Γαλλίας.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Σινεμά

Ο σκηνοθέτης Θάνος Αναστόπουλος αποκαλύπτει τα "Φαντάσματα της Επανάστασης"

Συζητάμε με το δημιουργό για το νέο υβριδικό φιλμ του, στο οποίο μύθος, πραγματικότητα και αληθινές προσωπικότητες της Ιστορίας εμφανίζονται μαγικά στη σύγχρονη Τεργέστη.

ΓΡΑΦΕΙ: ΓΙΑΝΝΗς ΚΑΝΤΕΑ-ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟς
23/03/2023

Η Ταινιοθήκη μεταμορφώνεται σε μια "Dreamland"

Ένα πλούσιο πρόγραμμα avant-garde, πειραματικών και ποιητικών ταινιών έρχεται στη μικρή αίθουσα του σινεμά της Ιεράς Οδού.

John Wick: Κεφάλαιο 4

Το πολύ σκληρό για να πεθάνει franchise επιστρέφει με σημάδια κόπωσης, πλην όμως προσφέρει ξανά απαράμιλλης γοητείας δράση με τη μορφή ενός σεβάσμιου ρέκβιεμ για τον πλέον δημοφιλή σύγχρονο action hero.

Η Λέιλα και τα Αδέρφια της

Βραβείο κριτικών στις Κάννες για ένα σφιχτοδεμένο, αν και μεγάλης διάρκειας, δράμα χαρακτήρων το οποίο ανατέμνει σε βάθος τις εύθραυστες ισορροπίες, τις εμμονές και τις πολλαπλές αγκυλώσεις της ιρανικής (και όχι μόνον) κοινωνίας.

Utama, το Σπίτι μας

Μεγάλο Βραβείο της Επιτροπής στο φεστιβάλ του Σάντανς για μια ντοκιμαντερίστικη, οπτικά μαγευτική ελεγεία πάνω σ’ έναν "παρελθόντα" τρόπο ζωής. Γήινο, αθόρυβο και περήφανο.

Ο Άντρας των Ονείρων μου

Βραβείο γυναικείας ερμηνείας στο Βερολίνο για μια συνολικά προβλέψιμη, αλλά διακριτικά καυστική και συναισθηματικά ώριμη κομεντί πάνω στην ανθρώπινη επικοινωνία, τη μάχη των δύο φύλων και την τεχνητή νοημοσύνη.

Φαντάσματα της Επανάστασης

Ιστορικά γεγονότα, σινεφίλ φαντασία, ταινία εποχής και σύγχρονη κωμωδία συνδυάζονται γεμάτα ιδέες, αλλά χωρίς ισορροπία, σε ένα παιχνιδιάρικο στοχασμό πάνω στην ελληνική ταυτότητα και την ευρωπαϊκή κληρονομιά.