Οι ταινίες που έρχονται στις αίθουσες την Πέμπτη 23/2

Δύο υποψήφιες για Όσκαρ ταινίες πρόκειται σύντομα να πρωταγωνιστούν στις μαρκίζες των κινηματογράφων.

ta_pneumata_tou_iniserin_nixtes_premieras «Τα Πνεύματα του Ινισέριν»

Δύο υποψήφιες για Όσκαρ ταινίες πρόκειται σύντομα να πρωταγωνιστούν στις μαρκίζες των κινηματογράφων.

Τα Πνεύματα του Ινισέριν

Μαύρο χιούμορ και δράμα δια χειρός Μάρτιν ΜακΝτόνα ("Τρεις Πινακίδες Έξω από το Έμπινγκ, στο Μιζούρι", "Αποστολή στην Μπριζ") υποψήφιο για 9 Όσκαρ. Σε ένα παραθαλάσσιο ιρλανδικό χωριό, η μακροχρόνια φιλία δύο αντρών διακόπτεται απότομα, όταν ο ένας εξ αυτών αποφασίζει να της βάλει οριστικό τέλος. Ωστόσο, αρνούμενος να συμφιλιωθεί με αυτό το παράλογο τετελεσμένο, ο άλλος φίλος είναι αποφασισμένος να επανενώσει τη σχέση τους, ακόμα και εάν αυτό σημαίνει να φτάσει στα άκρα. Η ταινία διεκδικεί μεταξύ άλλων Όσκαρ καλύτερης ταινίας, σκηνοθεσίας, α' και β' ανδρικού ρόλου (Κόλιν Φάρελ, Μπρένταν Γκλίσον) και πρωτότυπου σεναρίου.

Γυναικείες Κουβέντες

Μαχητικό φεμινιστικό δράμα από την υποψήφια για Όσκαρ διασκευασμένου σεναρίου Σάρα Πόλεϊ. Το 2010, οι γυναίκες μιας απομονωμένης θρησκευτικής κοινότητας παλεύουν να συμβιβάσουν την πραγματικότητά τους με την πίστη τους. Παρόλο που πολλές διαφωνούν μεταξύ τους σε βασικά πράγματα, πρέπει να αποφασίσουν πώς θα μπορούσαν να προχωρήσουν μαζί, για να χτίσουν έναν καλύτερο κόσμο για τις ίδιες και τα παιδιά τους. Πρωταγωνιστούν μεταξύ άλλων οι Τζέσι Μπάκλι, Κλερ Φόι, Μπεν Γουίσο και Φράνσις ΜακΝτόρμαντ.

Το πιο Όμορφο Αγόρι του Κόσμου

Ντοκιμαντέρ για τη ζωή του νεαρού πρωταγωνιστή στο "Θάνατο στη Βενετία" του Βισκόντι. Το 1971, ύστερα από ένα μαραθώνιο κάστιγνκ για το ρόλο του Τάτζιο στο "Θάνατο στη Βενετία", ο σπουδαίος Ιταλός σκηνοθέτης Λουκίνο Βισκόντι ανακαλύπτει στη Στοκχόλμη το 15χρονο Μπγιέρν Άντρεσεν. Αφού γυρίζει την ταινία, ο δημιουργός ανακηρύσσει τον έφηβο ως "το πιο όμορφο αγόρι του κόσμου". Μετά από 50 χρόνια, ο Άντρεσεν επιστρέφει στην ταραγμένη παιδική ηλικία του, αλλά και στις απίστευτες περιπέτειες που βίωσε μετά τα γυρίσματα και στην υπόλοιπη ζωή του, σε μια τελευταία προσπάθεια να ξορκίσει τους δαίμονες που τον κατατρέχουν.

Μικρή μου Σολάνζ

Γαλλική ιστορία απότομης ενηλικίωσης. Ένα νεαρό κορίτσι παρά το γεγονός ότι μεγαλώνει σε ένα περιβάλλον θαλπωρής, θα βρεθεί στη μέση του σφοδρού διαζυγίου των γονιών της και έτσι, θα νιώσει την ανάγκη να αναζητήσει μια δική της ερμηνεία της αγάπης.

Missing

Αγωνιώδες θρίλερ εξαφάνισης "μέσω" διαδικτύου. Μόλις συνειδητοποιήσει πως η μητέρα της αγνοείται ανεξήγητα, μια κοπέλα προσπαθεί να την εντοπίσει χρησιμοποιώντας μονάχα το ίντερνετ και όσα μέσα διαθέτει στο σπίτι της.

Το Παιχνίδι των 100 Κεριών

Νεοζηλανδική horror ανθολογία. Μια αλληλουχία διαφορετικών ιστοριών τρόμου που ξεδιπλώνεται όταν μια παρέα φίλων αποφασίζει να παίξει ένα πολύ επικίδυνο παιχνίδι που του φέρνει αντιμέτωπους με τους βαθύτερους φόβους τους. Αφού κάτσουν σε έναν κύκλο φτιαγμένο από 100 κεριά, πρέπει να παίρνουν ένα - ένα και να αφηγούνται μια προσωπική ανατριχιαστική εμπειρία, "ξεκλειδώνοντας" έτσι την έμφανιση διαδοχικών παράξενων φαινομένων.

Θολή Γραμμή

Ντεμπούτο στη μυθοπλασία του Μένιου Καραγιάννη με τον Όμηρο Πουλάκη. Ένα αγόρι κι ένα κορίτσι προσπαθούν να βρουν "τι είναι αυτό που το λένε αγάπη", σε μια εικονογράφηση που προσπαθεί να αποτυπώσει τον κατακερματισμό των σκέψεων, των αισθήσεων, των αντιθέσεων και των συνθέσεων που φέρνουν δυο ανθρώπους από μακριά πιο κοντά.

Αργοναύτες: Η Οργή του Ποσειδώνα

Animation με φόντο την αρχαία Ελλάδα. Ο πανίσχυρος Ολύμπιος θεός της θάλασσας Ποσειδώνας, εξοργίζεται με τους κατοίκους της Ιωλκού και απειλεί να καταστρέψει την πόλη. Τότε, όμως, ένα περιπετειώδες ποντίκι ενώνει τις δυνάμεις του με ένα γάτο και σπεύδουν να βοηθήσουν, μαζί με το γερασμένο Ιάσονα και τους Αργοναύτες του.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Σινεμά

Οι Αντίπαλοι

Σεναριακό υπόδειγμα αθλητικού (μελο)δράματος πάνω στις απρόβλεπτες διαδρομές των ανθρώπινων επιθυμιών. "Χορογραφημένο" με ερωτική ένταση και σκηνοθετημένο με φλασάτη, βιντεοκλιπίστικη αυταρέσκεια.

ΓΡΑΦΕΙ: ΧΡΗΣΤΟς ΜΗΤΣΗς
25/04/2024

Ζωντανό Πνεύμα

Δύο κόσμοι και τρεις γενιές συγκρούονται σε ένα δράμα ενηλικίωσης με στοιχεία μαγικού ρεαλισμού, κωμωδίας και θρίλερ, το οποίο, όμως, ασθμαίνει για να βρει την ιδανική ισορροπία.

Ο Τελευταίος Ήρωας

Κουστουριτσική, ξέφρενη και βιτριολική σάτιρα, η οποία βγαίνει απ’ τα νερά της όταν προσπαθεί, αδίκως, να σοβαρευτεί και να περάσει "μηνύματα".

Σούπερ Μάγκι

Σίκουελ ενός διεκπεραιωτικά στημένου αυστραλέζικου animation, το οποίο καταγγέλλει απλοϊκά τους κινδύνους της υπνωτιστικά γοητευτικής νέας εικονικής πραγματικότητας.

Ο Μύλος και ο Σταυρός

Με κάδρα που παραπέμπουν σε πίνακες της φλαμανδικής και της ολλανδικής σχολής, ο Μαγιέφσκι στήνει μια οπτικά μεγαλοπρεπή αλληγορία πάνω στην τέχνη, την αληθινή ζωή και την ανθρώπινη μισαλλοδοξία.