"Paint": Ο Όουεν Γουίλσον ζωγραφίζει σαν άλλος Μπομπ Ρος (trailer)

Η κωμωδία εμπνέεται από το γνωστό σε άλλους και αγαπημένο τηλεοπτικό ζωγράφο και θέλει τον Αμερικανό ηθοποιό να «ακονίζει» τα πινέλα του.

Paint Owen Wilson

Η πρώτη εντύπωση είναι σίγουρα παραπλανητική, καθώς βλέποντας την όψη του Όουεν Γουίλσον στο πρώτο τρέιλερ της κωμωδίας "Paint" δίνεται η εντύπωση πως η ταινία αφορά τον αγαπημένο τηλεοπτικό ζωγράφο Μπομπ Ρος. Η πραγματικότητα, βέβαια, είναι και δεν είναι έτσι.

Το ντεμπούτο του πρωτοεμφανιζόμενου στη μυθοπλασία Μπριτ ΜακΆνταμς, παρότι δεν αποτελεί βιογραφία του Ρος, εμπνέεται αρκετά από εκείνον. Θυμίζουμε πως ο Ρος παρουσίαζε για πάνω από μία δεκαετία την εκπομπή "The Joy of Painting" που τον έκανε ανέλπιστα δημοφιλή στα '80s και '90s, σε σημείο μάλιστα να προβάλλεται μέχρι και στην ελληνική κρατική τηλεόραση. Ένα από τα στοιχεία που έκαναν την εκπομπή να ξεχωρίσει ήταν το χαρακτηριστικά μειλίχιο ύφος του Ρος, η γλυκιά μονοτονία της φωνής του και η τρυφερή ικανότητά του να βρίσκει μια ειλικρινή ποιητικότητα ακόμα και στα πιο αμελητέα πράγματα του κόσμου. Για το λόγο αυτό, μεταξύ άλλων, η φιγούρα του Ρος είναι μέχρι σήμερα αναγνωρίσιμη, παρά το γεγονός πως η εκπομπή του σταμάτησε πριν από 30 χρόνια(!).

Ο ΜακΆνταμς, λοιπόν, στο "Paint" αφηγείται την ιστορία του ζωγράφου Καρλ Νάγκιλ (Γουίλσον), ο οποίος αναλαμβάνει την παρουσίαση μιας τηλεοπτικής εκπομπής που θα διδάσκει στους θεατές πώς θα ζωγραφίζουν τους δικούς τους πίνακες. Και κάπου εδώ φαίνεται να σταματούν οι ομοιότητες με το Ρος, καθώς ο ήρωας του ΜακΆνταμς μόλις "κλειδώσει" την παρουσία του στη μικρή οθόνη, βυθίζεται σε ένα δαίδαλο ακολασίας και κυνηγητού της φήμης.

Το τι ακριβώς σημαίνει αυτό θα το μάθουμε μετά τις 7 Απρίλη, όταν η ταινία κυκλοφορήσει στις αμερικανικές αίθουσες.

Δείτε το τρέιλερ του "Paint":

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Σινεμά

Την ίδρυση Κρατικής Σχολής Τεχνικών Κινηματογράφου και Οπτικοακουστικών Μέσων ανακοίνωσε το Υπουργείο Πολιτισμού

Το ΑΠΘ αναλαμβάνει την ανάπτυξη προγραμμάτων σπουδών για το σχεδιασμό του νέου πανεπιστημιακού ιδρύματος.

ΓΡΑΦΕΙ: ΓΙΑΝΝΗς ΚΑΝΤΕΑ-ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟς
23/04/2024

Οι ανησυχίες της Ελληνικής Ακαδημίας Κινηματογράφου για τον ενιαίο φορέα

Βρεθήκαμε στη συνέντευξη τύπου της ΕΑΚ όπου ακούστηκαν οι βάσιμες επιφυλάξεις των μελών για το νομοσχέδια που αλλάζει το εγχώριο κινηματογραφικό τοπίο.

Ελληνικό box office: Το "Panda" συνεχίζει να... δέρνει

Ενώ ούτε εμφύλιοι πόλεμοι ούτε τρομακτικά βαμπίρ μπορούν να τα βάλουν με τον ανίκητο Πο, τα animation είναι το μοναδικό είδος ταινιών που συνεχίζει να κινητοποιεί το αδρανές εδώ κι ένα μήνα κινηματογραφικό κοινό.

History Projected "Ιστορία και αρχείο": Κινηματογραφικοί διάλογοι ανάμεσα σε Ελλάδα και Γερμανία στο Ινστιτούτο Γκαίτε

Δείτε το 2ο επεισόδιο που περιλαμβάνει δυο ταινίες για το πολυφωνικό, αναγκαίο παρόν κάθε αρχειακής κατασκευής.

Horrorant Film Festival 2024: Φόβος και τρόμος στο Ελιζέ

Με 58 ταινίες από ολόκληρο τον κόσμο και ξεχωριστούς καλεσμένες η horror διοργάνωση επιστρέφει ξανά στο παραδοσιακό σπίτι της.

Οι ταινίες που έρχονται στις αίθουσες την Πέμπτη 25/4

Η Ζεντάγια, οι Unboxholics κι η Αγγελική Παπούλια προσεχώς στις μαρκίζες των κινηματογράφων.

Όλες οι ταινίες που θα δούμε στα σινεμά το καλοκαίρι του 2024

Ανακαλύψτε τους τίτλους που πρόκειται να βρεθούν στις μαρκίζες των θερινών κινηματογράφων τους επόμενους μήνες.