"Paint": Ο Όουεν Γουίλσον ζωγραφίζει σαν άλλος Μπομπ Ρος (trailer)

Η κωμωδία εμπνέεται από το γνωστό σε άλλους και αγαπημένο τηλεοπτικό ζωγράφο και θέλει τον Αμερικανό ηθοποιό να «ακονίζει» τα πινέλα του.

Paint Owen Wilson

Η πρώτη εντύπωση είναι σίγουρα παραπλανητική, καθώς βλέποντας την όψη του Όουεν Γουίλσον στο πρώτο τρέιλερ της κωμωδίας "Paint" δίνεται η εντύπωση πως η ταινία αφορά τον αγαπημένο τηλεοπτικό ζωγράφο Μπομπ Ρος. Η πραγματικότητα, βέβαια, είναι και δεν είναι έτσι.

Το ντεμπούτο του πρωτοεμφανιζόμενου στη μυθοπλασία Μπριτ ΜακΆνταμς, παρότι δεν αποτελεί βιογραφία του Ρος, εμπνέεται αρκετά από εκείνον. Θυμίζουμε πως ο Ρος παρουσίαζε για πάνω από μία δεκαετία την εκπομπή "The Joy of Painting" που τον έκανε ανέλπιστα δημοφιλή στα '80s και '90s, σε σημείο μάλιστα να προβάλλεται μέχρι και στην ελληνική κρατική τηλεόραση. Ένα από τα στοιχεία που έκαναν την εκπομπή να ξεχωρίσει ήταν το χαρακτηριστικά μειλίχιο ύφος του Ρος, η γλυκιά μονοτονία της φωνής του και η τρυφερή ικανότητά του να βρίσκει μια ειλικρινή ποιητικότητα ακόμα και στα πιο αμελητέα πράγματα του κόσμου. Για το λόγο αυτό, μεταξύ άλλων, η φιγούρα του Ρος είναι μέχρι σήμερα αναγνωρίσιμη, παρά το γεγονός πως η εκπομπή του σταμάτησε πριν από 30 χρόνια(!).

Ο ΜακΆνταμς, λοιπόν, στο "Paint" αφηγείται την ιστορία του ζωγράφου Καρλ Νάγκιλ (Γουίλσον), ο οποίος αναλαμβάνει την παρουσίαση μιας τηλεοπτικής εκπομπής που θα διδάσκει στους θεατές πώς θα ζωγραφίζουν τους δικούς τους πίνακες. Και κάπου εδώ φαίνεται να σταματούν οι ομοιότητες με το Ρος, καθώς ο ήρωας του ΜακΆνταμς μόλις "κλειδώσει" την παρουσία του στη μικρή οθόνη, βυθίζεται σε ένα δαίδαλο ακολασίας και κυνηγητού της φήμης.

Το τι ακριβώς σημαίνει αυτό θα το μάθουμε μετά τις 7 Απρίλη, όταν η ταινία κυκλοφορήσει στις αμερικανικές αίθουσες.

Δείτε το τρέιλερ του "Paint":

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Σινεμά

Οι Αντίπαλοι

Σεναριακό υπόδειγμα αθλητικού (μελο)δράματος πάνω στις απρόβλεπτες διαδρομές των ανθρώπινων επιθυμιών. "Χορογραφημένο" με ερωτική ένταση και σκηνοθετημένο με φλασάτη, βιντεοκλιπίστικη αυταρέσκεια.

ΓΡΑΦΕΙ: ΧΡΗΣΤΟς ΜΗΤΣΗς
25/04/2024

Ζωντανό Πνεύμα

Δύο κόσμοι και τρεις γενιές συγκρούονται σε ένα δράμα ενηλικίωσης με στοιχεία μαγικού ρεαλισμού, κωμωδίας και θρίλερ, το οποίο, όμως, ασθμαίνει για να βρει την ιδανική ισορροπία.

Ο Τελευταίος Ήρωας

Κουστουριτσική, ξέφρενη και βιτριολική σάτιρα, η οποία βγαίνει απ’ τα νερά της όταν προσπαθεί, αδίκως, να σοβαρευτεί και να περάσει "μηνύματα".

Σούπερ Μάγκι

Σίκουελ ενός διεκπεραιωτικά στημένου αυστραλέζικου animation, το οποίο καταγγέλλει απλοϊκά τους κινδύνους της υπνωτιστικά γοητευτικής νέας εικονικής πραγματικότητας.

Ο Μύλος και ο Σταυρός

Με κάδρα που παραπέμπουν σε πίνακες της φλαμανδικής και της ολλανδικής σχολής, ο Μαγιέφσκι στήνει μια οπτικά μεγαλοπρεπή αλληγορία πάνω στην τέχνη, την αληθινή ζωή και την ανθρώπινη μισαλλοδοξία.