Το Positively Different Film Festival επιστρέφει για 4η χρονιά

Η διοργάνωση που έχει γίνει θεσμός «ζεσταίνει» τους προβολείς της για να παρουσιάσει πολυσυλλεκτικές μικρού μήκους από όλο τον κόσμο.

Να τους Διαβάσω Ποιήματα1 «Να τους Διαβάσω Ποιήματα»

40 μικρού μήκους ταινίες από 17 χώρες ξεδιπλώνονται σε 7 διαφορετικές θεματικές στο φετινό Positively Different Film Festival, το οποίο επιστρέφει για 4η χρονιά στον κινηματογράφο Τριανόν (16-19/3).

Η διοργάνωση μάλιστα, η οποία πλαισιώνει το πρόγραμμά της με το γενικό τίτλο "Αντιστάσεις / Resistances", εμπλουτίζει τις δράσεις της διοργανώνοντας παράλληλες προβολές σε Αθήνα, Κωνσταντινούπολη, Βελιγράδι, Ζάγκρεμπ, Ντακάρ και Βερολίνο. Σύμφωνα με το δελτίο τύπου του φεστιβάλ, αναφορικά με τις φετινές μικρού μήκους σημειώνεται πως "καθεμία εκφράζει αγωνίες, ιδέες και αναζητήσεις για τους διαφορετικούς κόσμους που ζούμε αλλά και αυτούς που θέλουμε να δημιουργήσουμε. Οι θεματικές κοιτούν ολιστικά και κριτικά την έννοια της διαθεματικότητας· εξετάζουν με την μπερδεμένη φύση της και τα όρια της σε συνάρτηση με οικουμενικές παραδοχές – το σώμα, το χώρο, τα όρια – αλλά και πραγματικότητες που συγκροτούμε – τις σχέσεις, τις κοινότητες, την καθημερινότητα".

Το πρόγραμμα των προβολών συμπληρώνεται από συζητήσεις, μουσικές και πολυμεσικές παραστάσεις. Οι μικρού μήκους διαγωνίζονται για τέσσερα βραβεία - κριτικής επιτροπής, κοινού, καλύτερης ελληνικής παραγωγής, βραβείο επιμελητικής ομάδας - συνοδευόμενα από χρηματικά έπαθλα σε μία προσπάθεια έμπρακτης στήριξης των δημιουργών.

Το πλήρες πρόγραμμα ανακοινώνεται σύντομα.

Πληροφορίες 4ου Positively Different Film Festival:

@positivelydifferentff | www.positively-different.net
16 ως και 19 Μαρτίου 2022
ΤΡΙΑΝΟΝ | Κοδριγκτώνος 21 & Πατησίων 101 (Μετρό Βικτώρια):
Γενική είσοδος: 5 ευρώ /σετ (3 ευρώ με επίδειξη φοιητιτικού πάσου, κάρτα ανεργίας, ΑμεΑ

Περισσότερες πληροφορίες

Τριανόν

Κοδριγκτώνος 21 (Πατησίων 101) (ΜΕΤΡΟ Βικτώρια)

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Σινεμά

Τα Μυαλά που Κουβαλάς 2

Διασκεδαστικό και ταυτόχρονα σκεπτόμενο σίκουελ της κορυφαίας animation δημιουργίας της Pixar. Αστείο και ψυχαναλυτικό, ευρηματικό και ευαίσθητο, επαναλαμβάνει κεφάτα μια δοκιμασμένη συνταγή.

ΓΡΑΦΕΙ: ΧΡΗΣΤΟς ΜΗΤΣΗς
13/06/2024

Φρίμοντ

Οδοιπορικό αναζήτησης ανθρώπινης επικοινωνίας μέσα σ’ έναν κόσμο πολυπολιτισμικής μοναξιάς. Με αναζωογονητικό χιούμορ, κατασταλαγμένη σοφία και τη γήινη, απολαυστική απλότητα του πρώιμου Τζάρμους.

Παριζιάνικες Ιστορίες

Σπονδυλωτή, αλλά άνευρη κωμωδία, η οποία προσπαθεί αδέξια να φιλοσοφήσει και να εκβιάσει ένα γλυκόπικρα αισιόδοξο συναίσθημα.

Ο Κακός Ηθοποιός

Η βασική ιδέα ενός πιθανού θεατρικού δράματος αναπτύσσεται σαν ένα διαλογικό ψυχολογικό θρίλερ, το οποίο διατυμπανίζει τις καταγγελίες του με εκκωφαντικό διδακτισμό και ασυγχώρητη μελοδραματική υπερβολή.

Η Αόρατη Μάχη

Τολμηρή, μα άνιση και παρατραβηγμένη σάτιρα των ανατολίτικων περιπετειών πολεμικών τεχνών. Δεν παίρνει ποτέ τον εαυτό της στα σοβαρά, προοριζόμενη για ξέφρενες μεταμεσονύχτιες προβολές.

Κυνήγι Γειτόνων

Ξέπνοη και ανέμπνευστη αντιπαράθεση αστικής και επαρχιακής νοοτροπίας αλά γαλλικά. Η κοινωνική κριτική της είναι συγκαταβατική και η κωμική της γκάμα προβλέψιμα περιορισμένη.

Η Θηλιά

Τολμηρό σκηνοθετικό πείραμα που εντυπωσιάζει (η ταινία είναι γυρισμένη σε ένα και μόνο πλάνο), χωρίς όμως να συνοδεύεται από το ανάλογο ουσιαστικό κινηματογραφικό αποτέλεσμα.