Το Positively Different Film Festival επιστρέφει για 4η χρονιά

Η διοργάνωση που έχει γίνει θεσμός «ζεσταίνει» τους προβολείς της για να παρουσιάσει πολυσυλλεκτικές μικρού μήκους από όλο τον κόσμο.

Να τους Διαβάσω Ποιήματα1 «Να τους Διαβάσω Ποιήματα»

40 μικρού μήκους ταινίες από 17 χώρες ξεδιπλώνονται σε 7 διαφορετικές θεματικές στο φετινό Positively Different Film Festival, το οποίο επιστρέφει για 4η χρονιά στον κινηματογράφο Τριανόν (16-19/3).

Η διοργάνωση μάλιστα, η οποία πλαισιώνει το πρόγραμμά της με το γενικό τίτλο "Αντιστάσεις / Resistances", εμπλουτίζει τις δράσεις της διοργανώνοντας παράλληλες προβολές σε Αθήνα, Κωνσταντινούπολη, Βελιγράδι, Ζάγκρεμπ, Ντακάρ και Βερολίνο. Σύμφωνα με το δελτίο τύπου του φεστιβάλ, αναφορικά με τις φετινές μικρού μήκους σημειώνεται πως "καθεμία εκφράζει αγωνίες, ιδέες και αναζητήσεις για τους διαφορετικούς κόσμους που ζούμε αλλά και αυτούς που θέλουμε να δημιουργήσουμε. Οι θεματικές κοιτούν ολιστικά και κριτικά την έννοια της διαθεματικότητας· εξετάζουν με την μπερδεμένη φύση της και τα όρια της σε συνάρτηση με οικουμενικές παραδοχές – το σώμα, το χώρο, τα όρια – αλλά και πραγματικότητες που συγκροτούμε – τις σχέσεις, τις κοινότητες, την καθημερινότητα".

Το πρόγραμμα των προβολών συμπληρώνεται από συζητήσεις, μουσικές και πολυμεσικές παραστάσεις. Οι μικρού μήκους διαγωνίζονται για τέσσερα βραβεία - κριτικής επιτροπής, κοινού, καλύτερης ελληνικής παραγωγής, βραβείο επιμελητικής ομάδας - συνοδευόμενα από χρηματικά έπαθλα σε μία προσπάθεια έμπρακτης στήριξης των δημιουργών.

Το πλήρες πρόγραμμα ανακοινώνεται σύντομα.

Πληροφορίες 4ου Positively Different Film Festival:

@positivelydifferentff | www.positively-different.net
16 ως και 19 Μαρτίου 2022
ΤΡΙΑΝΟΝ | Κοδριγκτώνος 21 & Πατησίων 101 (Μετρό Βικτώρια):
Γενική είσοδος: 5 ευρώ /σετ (3 ευρώ με επίδειξη φοιητιτικού πάσου, κάρτα ανεργίας, ΑμεΑ

Περισσότερες πληροφορίες

Τριανόν

Κοδριγκτώνος 21 (Πατησίων 101) (ΜΕΤΡΟ Βικτώρια)

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Σινεμά

Ελληνικό box office: Ράιαν Γκόσλινγκ εναντίον Γκάρφιλντ

Σε μια εβδομάδα όπου τα σινεμά υπολειτουργούσαν και οι θεατές είχαν το νου τους στον οβελία, ο "Γκάρφιλντ" κέρδισε τις εντυπώσεις, ενώ δυναμικό ήταν το άνοιγμα του "Κασκαντέρ" από την Δευτέρα του Πάσχα.

ΓΡΑΦΕΙ: ΧΡΗΣΤΟς ΜΗΤΣΗς
10/05/2024

Είναι επίσημο: Έρχονται νέες ταινίες "Άρχοντα των Δαχτυλιδιών"

Το στούντιο της Warner Bros. έδωσε το πράσινο φως για την ανάπτυξη δύο ταινιών υπό την επίβλεψη του Πίτερ Τζάκσον.

Το Cine Paris επέστρεψε! Δείτε πώς άλλαξε το ιστορικό θερινό σινεμά

Βρεθήκαμε στην άτυπη "πρόβα τζενεράλε" του πλήρως ανανεωμένου κινηματογράφου ο οποίος ανοίγει ξανά από το Cinobo.

Arkadiko Film Festival: Στο "Any Day Now" του Χαμί Ραμεζάν το Βραβείο Κοινού

Ολοκληρώθηκε με επιτυχία το online φεστιβάλ που διοργάνωσε το Cinobo μαζί με τα Filmin και MyMovies, ενώνοντας το παρελθόν με το παρόν του ευρωπαϊκού σινεμά.

Τζέσικα Χάουσνερ: "Υπάρχει μια κοινωνικά υστερική εμμονή για ομορφιά"

Η Αυστριακή σκηνοθέτρια του "Club Zero" μιλάει για τη στιλάτη και διεισδυτική σάτιρά της με πρωταγωνίστρια τη Μία Γουασικόφσκα, η οποία έκανε πρεμιέρα στο περσινό Φεστιβάλ Καννών.

Το Βασίλειο του Πλανήτη των Πιθήκων

Σίκουελ με ποιότητες ικανές να διατηρήσουν το ικανοποιητικό επίπεδο του αναβιωτικού franchise, το οποίο όμως αποδυναμώνεται από την ανοικονόμητη σκηνοθεσία και το άνισο γράψιμό του.

Club Zero

Κοινωνική σάτιρα με έντονα σαρδόνιο χιούμορ και weird σκηνοθετικό στιλιζάρισμα. Αν και θεματικά ενδιαφέρουσα, η ψυχρότητά της μοιάζει εκβιαστική και η πικρή ειρωνεία της επιτηδευμένη.