"Gods and Monsters": Το νέο σούπερ κινηματογραφικό κεφάλαιο της DC

Οι Τζέιμς Γκαν και Πίτερ Σάφραν ανακοίνωσαν τις ταινίες και τις σειρές με τις οποίες εγκαινιάζεται η επόμενη φάση του υπερηρωικού σύμπαντος της εταιρίας.

Αποκαθιστά το «Zack Snyder’s Justice League» τη χαμένη τιμή των DC υπερηρώων;

Είχαν υποσχεθεί σαρωτικές αλλαγές και όπως φαίνεται αυτό πρόκειται να κάνουν. Οι νέοι υπεύθυνοι των οπτικοακουστικών παραγωγών της DC, Τζέιμς Γκαν και Πίτερ Σάφραν, ανακοίνωσαν την επομενη φάση του υπερηρωικού κινηματογραφικού σύμπαντος της εταιρίας, η οποία αποτελείται συνολικά από 7 ταινίες και 3 σειρές.

Πιο αναλυτικά, το νέο κεφάλαιο του DCU έχει το γενικό τίτλο "Gods and Monsters" και εκτυλίσσεται μετά τα γεγονότα του "Flash" που κυκλοφορεί στις 15 Ιουνίου. Η πρώτη ταινία της ολικής επανεκκίνησης του στούντιο θα είναι το "Superman: Legacy", σε σενάριο του ίδιου του Γκαν και ορίζοντα κυκλοφορίας τον Ιούλιο του 2025. Θυμίζουμε πως στο ρόλο του Superman δε θα είναι ο Χένρι Κάβιλ, καθώς η εταιρία έλυσε τη συνεργασία της μαζί του. Πάντως, στον κόσμο του άτρωτου υπερήρωα εκτυλίσσεται μία ακόμα ταινία, το "Supergirl: Woman of Tomorrow". Όσον αφορά το σκοτεινό πρίγκιπα του Γκόθαμ υπάρχει το "Brave and the Bold", το οποίο θα μας συστήσει στη σχέση του Batman με τον Ντέμιαν Γουέιν. Δηλαδή, το γιο του Μπρους Γουέιν και της Ταλία αλ Γκουλ, ο οποίος λειτουργεί σαν άλλος Ρόμπιν.

Φυσικά, από τις προσεχή πρότζεκτ δε θα μπορούσε να λείπει η εισαγωγή κινηματογραφικά πρωτοεμφανιζόμενων super heroes. Όπως το "Booster Gold" το οποίο βασίζεται στον αντιήρωα Μάικλ Τζον Κάρτερ, έναν πρώην αθλητή ο οποίος συμμετείχε σε στησίματα αγώνων, το "Swamp Thing" που θα έχει horror στοιχεία και το animation "Creature Commandos". Η ταινία κινουμένων σχεδίων εμπνέεται από μια ετερόκλητη ομάδα που εμφανίστηκε στη σειρά κόμιξ "Weird War Tales" και αποτελείται από έναν άνθρωπο, μια γοργόνα, ένα βρικόλακα, ένα τέρας του Φρανκενστάιν και ένα λυκάνθρωπο. Μπρρρ...

Βέβαια, μια από τις πιο ενδιαφέρουσες ταινίες που ανακοινώθηκαν αφορούν τη μεταφορά του κόμιξ "The Authority". Η ομώνυμη ομάδα έχει ως βασικό στόχο την εκπλήρωση κάθε αποστολής της ανεξαρτήτως δυσκολιών και απαρτίζεται από μια σειρά ξεχωριστών υπερηρώων. Μεταξύ άλλων, η Τζένι Σπαρκς έχει τη δυνατότητα να παράγει ηλεκτρισμό, ο Τζακ Χοκσμουρ είναι σωματικά συνδεδεμένος με πόλεις ώστε να μπορεί να επικοινωνεί μαζί τους, ο Ντόκτορ είναι ένας Ολλανδός ναρκομανής που κατέχει συνδυαστικά τις δυνάμεις εκατοντάδων σαμάνων, ενώ υπάρχουν και δύο γεννετικά κατασκευασμένοι αλλά και εξελιγμένοι Superman και Batman, οι οποίοι ονομάζονται Apollo και Midnighter. Πού αγοράζουμε εισιτήριο;

joker_folie_a_deux_first_photo
"Joker: Folie à Deux"

Σχετικά με τις σειρές, τώρα, το "Paradise Lost" φιλοδοξεί να είναι μια α λα "Game of Thrones" παραγωγή που διαδραματίζεται στη γη των Αμαζόνων από το σύμπαν της Wonder Woman. Αν και δυστυχώς, η συμμετοχή της Γκαλ Γκαντότ κρίνεται εξαιρετικά αμφίβολη μετά τη φαινομενική διακοπή των ετοιμασιών για το "Wonder Woman 3". Έπειτα, η οσκαρική Βαϊόλα Ντέιβις υποδύεται ξανά την αρχηγό της μυστικής ομάδας Task Force X του "Suicide Squad", στη σειρά "Waller". Ακόμη, το "Lanterns", όπως προδίδει ο τίτλος, θα περιστρέφεται γύρω από τα μέλη των Green Lanterns.

Όλα τα παραπάνω δε σχετίζονται άμεσα με ταινίες που έχουν ήδη ανακοινωθεί, όπως τα πολυαναμενόμενα σίκουελ "Joker: Folie à Deux" (Τοντ Φίλιπς) και "The Batman: Part II" (Ματ Ριβς), τα οποία δρομολογούνται για τον Οκτώβριο του 2024 και 2025, αντίστοιχα. Τέλος, εκτός από τις νέες αφίξεις να σημειώσουμε μερικές απουσίες. Εκτός από το "Wonder Woman" που προαναφέρθηκε, προς το παρόν δε φαίνεται πως θα υπάρξουν συνέχειες για ταινίες σαν το "Shazam!", το "Aquaman" και το "Flash", ενώ αξιοπρόσεκτη ήταν η μη αναφορά για δεύτερη σεζόν του "Peacemaker", μία από τις μεγαλύτερες επιτυχίες της DC χάρη, μάλιστα, στον Γκαν.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Σινεμά

Ο Χρήστος που δε μένει πια εδώ παρουσιάζει το ασύγκριτο "Μαζί, Ποτέ!"

Το ανατρεπτικό φιλμ του Φατίχ Ακίν αφηγείται μια hardcore ερωτική ιστορία στα άκρα που συνδυάζει τρυφερότητα, ανθρωπιά, ασυμβίβαστη τρέλα και rock’n’roll ρομαντισμό.

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
19/04/2024

Η σκηνοθέτρια Ιρίς Καλτενμπάκ γύρισε μία από τις εκπλήξεις της χρονιάς

Στην "Αρπαγή" η πρωτοεμφανιζόμενη δημιουργός υπογράφει ένα ψυχογράφημα που μένει αξέχαστο.

Οι ταινίες "Χάρι Πότερ" επιστρέφουν στους κινηματογράφους

Τα "Epic Movie Nights" φέρνουν ξανά στη μεγάλη οθόνη το franchise που λατρεύουν οι millennials.

"Αγαπούσε τα Λουλούδια Περισσότερο": Η νέα ταινία του Γιάννη Βεσλεμέ στο φεστιβάλ της Τραϊμπέκα

Ο σκηνοθέτης της "Νορβηγίας" ετοιμάζεται για παγκόσμια πρεμιέρα στη σημαντική νεοϋορκέζικη διοργάνωση.

Οι Άλεξ Γκάρλαντ & Κίρστεν Ντανστ μιλούν στο "α" για τον "Εμφύλιο Πόλεμο"

Ο σκηνοθέτης και η πρωταγωνίστρια της πολιτικά φορτισμένης δυστοπικής περιπέτειας απαντούν στις ερωτήσεις του "α" γύρω από τη δημιουργία μιας αγωνιώδους ταινίας, η οποία απεικονίζει έναν ανησυχητικό μελλοντικό κόσμο.

Εμφύλιος Πόλεμος

Πολιτική περιπέτεια γυρισμένη με ρεαλισμό, προβλέψιμα απλοϊκή στην εξέλιξή της και μονοδιάστατη στην παραβολή της για τη σύγχρονη αμερικανική πραγματικότητα.

Η Αρπαγή

Δομημένη σαν ψυχολογικό θρίλερ, μια ιστορία εμμονής αποκαλύπτει τη συντριπτική δύναμη των κοινωνικών ρόλων σ’ έναν κόσμο ψυχολογικής ανασφάλειας κι έλλειψης επικοινωνίας.